Tüm gözler referandumda

Tüm gözler referandumda

Kahramanmaraş’ta siyasi partilerin yaklaşık 50 gündür devam eden referandum çalışmaları bugün saat 17.00’a kadar sürdü. Kahramanmaraş’ta 718 bin 874 seçmen 2 bin 169 sandıkta tercihlerini yapacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç; “Güçlü ve bölgesinde söz sahibi bir Türkiye için Kahramanmaraş’ta sandıkların ‘evet’ oylarıyla dolacağını söyledi.

15 Nisan 2017 - 02:03

Yaklaşık 50 gündür devam eden referandum çalışmaları, bugün saat 17.00’da propaganda seçim yasaklarının başlamasıyla son buldu. Kahramanmaraş’ta sakin ve seviyeli bir referandum çalışmasıyla süreç tamamlandı. Ülkede nefesler tutuldu ve gözler Pazar günü gerçekleşecek halk oylamasına çevrildi.

Kahramanmaraş, Ak Parti döneminde yapılan iki referandumda da ‘evet’ oyu verdi. Cumhurbaşkanlığının halk tarafından seçilmesini için 2007’de sandığa giden Kahramanmaraş yüzde 86 ile evet dedi. Sandığa gitmeyenlerin oranı ise yüzde 30’du. 2010 yılındaki yargı üyelerinin düzenlemeleriyle ilgili de yine sandığa giden Kahramanmaraş yüzde 80 ile tercihini ‘evet’ten yana kullandı. Sandığa gitmeyen kayıtlı seçmeninin ise oranı yüzde 20 oldu.

Türkiye’nin geleceğinin oylanacağı referandumda il dışında olan öğrenci, işçi, misafir yaklaşık 6 bin 200 kişinin dün Pazar günü vatandaşlık görevlerini yapmak için Kahramanmaraş’a geldiği öğrenildi. Kahramanmaraş’ta mülki erkân ise hasta yatağında bile olan oy kullanmak isteyen vatandaşlara bu imkanı getirerek yatalak hastalara ambulanslar tahsis edildi.

Yaklaşık 50 gündür resmi olarak sahalarda referandum çalışması yapan Ak Parti Camiası bugün de sahadan çıkmadı. Başbakan Yardımcısından, Milletvekillerine, Belediye Başkanlarından il, ilçe ve Disiplin Kurulu üyelerine kadar sahada neden ‘evet’ verilmesi gerektiğini anlattılar. Hemşerilerine çağrı yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç; “bu yüz yılda gelen bir imkandır, bu imkanı çok iyi değerlendirelim. Tüm ilimizin her bölgesini karış karış gezdik, milletimiz feraset sahibi ve her şeyin bilincinde. Ben yarınki referandumda Kahramanmaraş’ın vereceği ‘evet’lerle tüm dünyaya mesaj vereceğine inanıyorum” dedi.

 

GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN SANDIĞA

Siyasi Partiler bugün saat 17.00 itibariyle propaganda seçim yasaklarının başlamasıyla referandum çalışmalarını sona erdi. Kahramanmaraş’ta Başbakan Yardımcısından tüm milletvekillerine, belediye başkanlarından teşkilat mensuplarına kadar kentin dört bir yanına dağılarak ‘evet’ çalışması yaptılar.

Referanduma iki gün kala heyecan doruğa çıktı. Yaklaşık 50 gündür sahada bulunan teşkilat mensupları çalışmalarına bugün saat 17.00’a kadar son şeklini verdi. Kentin dört bir yanında en ücra köşelere kadar vatandaşların ayağına gidilerek destek istendi.

50 günün her saatini değerlendiren Ak Parti Kahramanmaraş İl Teşkilatı referanduma iki gün kala da programlarını yoğunlaştırdı. Referandum çalışmaları çerçevesinde memleketi Kahramanmaraş’a demir atan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak referanduma iki gün kala Cuma günü namazını Çarşı Başı camiinde kıldı. Saçaklızade Vakfı tarafından her yıl geleneksel hale getirilen Kutlu Doğum Pilav dağıtımına katıldı. Ardından Ticaret Borsa Başkanlığını ziyaret eden Kaynak, Dulkadiroğlu Belediye Başkanlığının Kamu Külliyesi tanıtım toplantısına katıldı.

İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç ise Cuma gününü Çağlayancerit’te geçirdi. Çağlayacancerit’te Cuma pazarını gezen Güvenç esnaflarla bir araya geldi. Taziye ziyaretleri de yapan Güvenç Küçükcerit Mahalle toplantısına katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ise Andırın’a hareket etti. Andırın’da şehit ailelerini ziyaret eden Ünal Andırın’daki hükümet caddesi üzerindeki esnaflarla bir araya geldi.

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili M. Uğur Dilipak Cuma günü tüm gün Kahramanmaraş merkezdeki resmi kurumları ziyaret etti. Son alarak ise akşam Safa vakfı üyeleriyle bir araya geldi.

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu Mikro Kredi Mahalle Başkanları toplantısına katıldı, Ak Parti SKM tarafından belirlenen ev toplantılarına katıldı.

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili M.İlker Çitil ise tüm gününü Afşin’e ayırdı. Çitil Afşin A ve B termik santralinde görev yapan personelleri ziyaret ettikten sonra, Afşin’in Kangal, Berçenek, Çomüdüz, Büget, Küçüktatlar, Büyüktatlar, Koçovası, Dokuztay, Armutalan ve Sögütderesi mahalle sakinlerinden ‘evet’ desteği istedi.

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç da Kahramanmaraş’ta Saçaklızade ve Çamlık Mahallesinin ana arterleri üzerindeki esnafları ziyaret etti.

Kahramanmaraş’ta en ücra obalara kadar giderek neden ‘evet’ verilmesi gerektiğini anlatan Erkoç Cuma günü de boş durmadı. Mikro Kredi Mahalle Başkanları toplantısına katılan Erkoç, Radyo Fresh’te canlı yayına katıldıktan sonra Çamlık Mahallesinde mahalle toplantısına katıldı.

Ak Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Metin Doğan da Cesur Radyonun programına katılarak 2 saat neden ‘evet’ verilmesi noktasındaki soruları cevapladı, yeni paketin Türkiye’yi getireceği noktayı değerlendirdi.

Teşkilat mensupları referanduma son iki kala çalışmalarını tamamladı. Bugün saat 17.00’a kadar da çalışmaları devam ettirecek olan Ak Parti Pazar gününü beklemeye başladı.

Kahramanmaraş’ta 718 bin 874 seçmen 2 bin 169 sandıkta oy kullanacak. Katılımın yüksek olması beklenirken, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç tüm hemşerilerine çağrıda bulundu. Erkoç; “uzun bir süredir Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini vatandaşlarımıza anlatıyoruz. Vatandaşlarımız her şeyin farkında ve paketin her şeyini iyi biliyor. Ülkemizi nerelere getireceğini ve 17 Nisan sabahı ülkemizin daha aydınlık yarınlara koşacağının farkında. Milletimiz feraset sahibi ve her zaman en doğruyu yapmıştır. Pazar günü tüm hemşerilerimizin sandığa giderek oylarını kullanacağına inanıyorum. Kahramanmaraş’ta inşallah çıkacak ‘evet’le Türkiye rekoru kıracağız” dedi.(HABER-FOTO: ZEKİ DEMİR)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi