Türk Eğitim Sistemi ne kadar Milli?

Türk Eğitim Sistemi ne kadar Milli?

Türk Eğitim Sen Kahramanmaraş 1 No’lu Şube Başkanı Ziya Yenipınar, Türkiye’nin dünyada lider bir ülke olmasının yolunun milli bir eğitim sisteminden geçtiğini; ancak gerek hükümetin gerekse Milli Eğitim Bakanlığı’nın uyguladığı yanlış politikalar nedeniyle milli bir eğitim sisteminin oturtulamadığını söyledi.

04 Ekim 2017 - 21:14

FETÖ EĞİTİM SİSTEMİNDEKİ BOŞLUKLARLA BÜYÜDÜ!

Geçtiğimiz süre zarfında çözüm süreci adıyla ortaya atılan garabetin Doğu’da ve Güneydoğu’da eğitim sistemini millilikten uzaklaştırdığını aktaran Yenipınar, Amerikancı Siyonist sapık FETÖ’nün eğitim sistemini kullanarak milletin köküne damla damla zehir döktüğünü ifade etti. Hükümetin hem çözüm süreci, hem de 15 Temmuz kalkışması neticesinde, millî ve manevî konularda eğitim sisteminde uygulanacak stratejik politikalar üretip uygulamadığını kaydeden Başkan Ziya Yenipınar, “Mukaddes İslam dinini kabul ederek Müslümanlıkla şereflenen Türk milleti; Ahmet Yesevi'den, Mevlana'dan, Yunus Emre'den, Hacı Bayramı Veli’den beslenmiş Anadolu İslam anlayışı ile tüm dünyanın barışa, huzura ve adalete kavuşması için seferber olmuştur. Ancak Şia ve Selefi anlayışıyla Türk ve Müslüman coğrafyasında ve dünyada barış, huzur ve adaleti baltalayan ayrılıkçı sözde İslamcılar türemiştir. Bu da yetmezmiş gibi ılımlı İslam söylemleriyle çocuklarımızın, gençlerimizin, milletimizin köklerine sinsice damla damla adeta zehir dökerek zehirleyen Amerikancı, siyonist, sapık, sözde İslamcı Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması ile 15 Temmuz'da aziz vatanımızı bölünmenin eşiğine getiren bir talihsiz süreç yaşanmıştır” dedi.

 TEOG HİÇ KİMSEYE SORULMADAN KALDIRILDI

Bu yıl yapılacak TEOG sınavının soru tipleri ile ilgili Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından bilgilendirmeler yapıldığı sıralarda bir anda sınavın kaldırıldığını hatırlatan Yenipınar, şöyle konuştu: “Maalesef devletimiz için stratejik ehemmiyete sahip MEB'de bu denli radikal değişiklikler yapılırken; öğretmenlere, öğrencilere, velilere, akademisyenlere, bürokratlara, siyasetçilere, sendikalara, sivil toplum kuruluşlarına velhasıl konunun taraflarına hiçbir şey sormadan, taraflarla istişare etmeden bir karar alınmıştır. Alınan bu kararla hükümetin millî eğitim politikasının içinde uzun vadeli planlamasının olmadığını iddia etmek için daha fazla söz söylemeye gerek var mıdır? Millî Eğitim Bakanlığının vizyonunda yerini bulan hayata hazır sağlıklı ve mutlu bireyler yetiştirmesi gereken mevcut eğitim sisteminin, sınavlardaki matematik sorularının tamamını cevaplandıran ancak ekmeğin fiyatından bihaber, ekonomik ve bilinçli alışveriş yapamayan bireyler mezun ediyor. Geçen seneki yapılan TEOG Sınavına bakacak olursak; merkezi bir sınavda 17 bin kişi soruların tamamını doğru cevaplayıp, 76 bin kişi tek yanlış yapıyorsa, siz soru seçiminde hata yapıyorsunuz, gerçek bir değerlendirme yapmıyorsunuzdur.”

+++++++

Sürekli değiştirilen bir eğitim sisteminden en çok öğrenciler ve ailelerin zarar gördüğünü belirten Türk Eğitim Sen Kahramanmaraş 1 No’lu Şube Başkanı Ziya Yenipınar, Türkiye’nin kalkınmasında ve dünya devleri arasında yer almasının yolunun tutarlı bir milli eğitim sisteminden geçtiğini söyledi.

 Yenipınar, “Türkiye'nin dünya lideri olmasının yolu eğitim sisteminin gerçekten millî olmasından geçer. Şanlı tarihimizde bu necip millet dünyaya kalkınmayı, huzuru ve adaleti tesis edip, mazlumların boyunlarını yerden kaldırıp, yüzünü güldürebilmiştir. Tüm bunlar doğru, tutarlı ve millî olan eğitim sistemleri ile yetiştirilmiş ilim ve devlet adamlarımız sayesinde olmuştur ki Türk-İslam medeniyeti hizmetleri dünyaya örnek olmuştur. Şayet Türkiye dünyaya lider olacaksa ki olmalıdır, bunun yolu eğitim sisteminin gerçekten millî olmasından geçer. Ayrıca işsizlikten, yoksulluktan kurtulmanın ve kalkınmanın yolu da tutarlı ve millî olan eğitim politikalarından geçmektedir” dedi.

Çözüm süreci ile beraber yürütülen yanlış politikalara da dikkat çeken Başkan Ziya Yenipınar, şöyle konuştu: “Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde devletimizin zafiyete uğratıldığını üzülerek müşahede ettik. Okullarımızda İstiklal Marşımızın söylenemediği, göndere şanlı bayrağımızın çekilemediği, millî değerlerimizin anlatılamadığı dönemlerde terör örgütü mensuplarının şehirlerin göbeğindeki hain eylemleri de hafızalarımıza mıh gibi saplanmış durumdadır. Gerek çözüm sürecinde ve gerekse de 15 Temmuz’da görülmüştür ki; Türklüğe, İslam'a, devletimize ve milletimize karşı girişilen hain saldırılara İslam’dan ve Türklüğümüzden aldığımız ezan, bayrak, vatan ve millet sevgisi ile beraber İlahi Kelimetullah inancı yegâne kalkanımız olmuştur ki bu inanç Türk Millî Eğitim Sisteminin esasını teşkil etmelidir.”

AÇIK UÇLU SORULAR İNTİHARDIR

TEOG sınavını kaldırmak için tek kelimenin yettiğini belirten Yenipınar, TEOG’un yerine getirilecek açık uçlu soruların bulunduğu bir sistemin hem öğrenciler hem de eğitim sistemi için intihar olduğunu kaydetti. Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Yenipınar, TEOG’un yerine getirilecek sisteme ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Yetkililerden aldığımız son bilgiler doğrultusunda sınavsız bir öğrenci yerleştirmesinin mümkün olmadığı anlaşılmaktadır. Kesin olmamakla birlikte Ortaokul öğrencilerinin 5-6-7 ve 8. Sınıf başarı ortalaması alınarak; ayrıca açık uçlu sorulardan oluşan bir merkezi sistem sınavından bahsedilmektedir. Buradaki ‘açık uçlu’ sorulardan kasıt ‘klasik’ bir sınavdır. Altyapısı olmadan atılacak böylesi bir adım intihardır, cinayettir. Sebebi ise şu an 8.sınıfa gelmiş bir öğrencinin, İlkokul 1.sınıftan itibaren test (çoktan seçmeli) tekniğine göre eğitim almış olmasıdır. Klasik sorulara cevap vermeye, kendini ifade etme becerilerinin ön plana çıkarıldığı bir sistemden öncelikli olarak faydalanmamışlardır. Eğer İlkokula yeni başladığından itibaren bu yönde eğitim almış olsalar herhangi bir itiraz da olmayabilirdi. Ancak maalesef ki durum böyle. veliler kara Kara düşünüyor. Altyapısı olmadan atılacak böyle bir adım maalesef kardan çok zarar getirecek be bunun sıkıntısını birkaç neslin geleceğiyle oynanacağı için devletimiz ve milletimiz çekecektir.”

Yıllardır görev yaptığı kurumlarda, okullarda eğitim sisteminin içinde bulunduğu durumu, memurların ve öğretmenlerin yaşadığı sıkıntıları onlarla beraberce görüp yaşadıklarını ve bildiklerini ifade eden Yenipınar, “Türk Eğitim-Sen’e mensup arkadaşlarımızın uğradığı haksızlıklar ve yapılan yıldırma politikalarına rağmen devletimize ve milletimize bağlı hizmete devam ederek verdikleri hizmet ve mücadeleleri takdirle karşılıyorum ve üye arkadaşlarımı ayrı ayrı tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...