Türk-İslam Ülküsü Davası, O’na çok şey borçlu!

Türk-İslam Ülküsü Davası, O'na çok şey borçlu!

Eğitimcı Yazar Hacı Bilal Şen, Türk İslam Ülküsünün büyük mütefekkiri Seyyid Ahmet Arvasi vefatının 29. Yıl dönümünde kaleme aldı. Usta kalem Şen, "Türk-İslam Ülküsü Davası, O'na çok şey borçlu!" adlı köşesinde kaleme aldı.

02 Ocak 2018 - 04:12

Şen, Seyyid  Ahmed Arvasî, 31 Aralık 1988 tarihinde daktilosunun başında iken Hakk'a yürüyen, Türk-İslam sentezi ve misyonunun savunucusu ve dava adamıdır. Daha ortaokul yıllarımda iken tanıştığım sonrasında defalarca okuduğum “Türk-İslam Ülküsü” kitabı hayatımda derin izler bıraktı. Vefatının 29. Yılında S. Ahmed Arvasi Hoca’nın bu eserlerinden yola çıkarak Türk-İslam Ülküsü davasına ve görüşlerine kısaca değinmek istiyorum.

Osmanlı'nın dağılma döneminde, müritleriyle birlikte Suriye üzerinden Arabistan'a giden Abdulhakim Arvasî'ye oranın ileri gelenleri, kendisine medrese yapacaklarını ve her türlü imkânı sağlayacaklarını taahhüt ederek Arabistan'da kalmasını istemişlerdi. "Osmanlı zaten öldü, Türk diye bir şey kalmamıştır." denilince, Abdulhakim Arvasî’nin sinirlenip: "Dünyada iki Türk kalsa birisi benim" diyerek, ömrünün sonuna kadar Müslüman Türk'ün davasına sahip çıkacağını ifade etmesi dikkate şayandır."

KÖŞESİNİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...