Türkçe Rap’te “Derya” Rüzgarı

Türkçe Rap’te “Derya” Rüzgarı

Türkçe Rap müziğin kadın temsilcilerinden Derya, uzun bir aradan sonra Sony Music Türkiye & Basemode Records ortaklığındaki teklisini yayınladı.

29 Haziran 2019 - 17:04

Söz ve bestesi Derya’ya, aranjesi Osman Acun’a ait olan FERDINVND’a Cem Töre yönetmenliğinde çekilen video klip Basemode Records YouTube kanalında ve Apple Music’te yerini aldı.

Derya Kimdir?

Derya (Derya Ercan), 07 Kasım 1993'te Antalya'da doğdu. Eğitim hayatını Afyon ve Antalya şehirlerinde geçirdi. 2007’de raple tanışan Derya ilk kaydını 31 Mayıs 2008'de aldı. 2010 da Antalya’da Boss Records oluşumunda bulunan Derya, Temmuz 2012 de 8 şarkıdan oluşan "Rapçiler Zombi Değil" isimli ilk underground albümünü çıkardı. 2017’de Gazi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi’ni bitirdi. Belli aralıklarla üretimine devam ettikten sonra Ekim 2016’da Güney Uğurlu ile ikinci underground albümü olan “Gecenin Dibi” isimli 6 şarklık bir EP yayınladı. Bu zamana kadar Allame, Joker, Lider, Yunus Emre - Frekans, Güney Uğurlu gibi bir çok isimle çalıştı.

Diskografi:

2012 - Rapçiler Zombi Değil (Albüm)

2012 - Kum Saati

2012 - Bu Telefon Sana

2012 - Savunma Aktif

2013 - Yanar Sokaklar

2013 - Savaşistan

2014 - Zor Budur

2014 - Sarmaşık

2014 - Vaka

2015 - Bir Yerlerde

2016 - İsyan

2016 - Gecenin Dibi (EP)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Elbistan'da öğrencilerden huzurevi sakinlerine saç bakımı
Elbistan'da öğrencilerden huzurevi sakinlerine saç bakımı
Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonunda iki tutuklama
Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonunda iki tutuklama