Türkiye’den dev destek!

Türkiye'den dev destek!

Katar ile Türkiye arasında adeta hava köprüsü kuruldu. Kargo uçakları Katar'a 2 bin 800 ton yardım taşıdı.

16 Haziran 2017 - 16:26

Suudi Arabistan'ın başını çektiği Körfez ülkelerinin Katar'a uyguladığı ambargoya karşı 8 günde Türkiye'den Katar'a dev kargo uçakları ile gıda malzemelerin içinde olduğu 40 uçuş yapıldı.THY Kargo uçakları 15, Katar Havayolları'nın kargo uçakları ise 25 sefer yaptı. Airbus 330 ve Boeing 777 tipi kargo uçakları ile Doha'ya yapılan seferlerde yaşlaşık 2 bin 800 ton yardım malzemesi taşındığı öğrenildi

Türkiye ile Katar arasında gıda malzemeleri taşıyan dev kargo uçaklarının 6 Haziran'da başlayan seferleri tüm hızıyla devam ediyor. Habertürk'ün haberine göre, içlerinde tavuk, yumurta, süt, yoğurt gibi ürünlerin de olduğu gıda malzemeleriyle ilgili Türk Hava Yolları ile Katar Havayolları'nın kargo uçaklarının iki ülke arasındaki trafiği dikkat çekici rakamlara ulaştı. Günde iki havayolu şirketinin 5 sefer yaptığı günler oldu.

6 Haziran'dan itibaren 8 günde geniş gövdeli dev kargo uçakları olan Airbus 330 ve Boeing 777 tipi uçaklarla Türkiye'den Katar'ın başkenti Doha'ya toplam 40 uçuş yapıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x