Türkiye’ye savaş ilan edildi

Türkiye'ye savaş ilan edildi

17 Ağustos 2017'te Tel Abyad’da kurulmuş olan Kuvvet-i Suvvar, Fırat Kalkanı çevresine savaş ilan etti. Amerika, örgüte yüz binlerce militanın katılması talimatını vermiş durumda. Örgütün amacı ise Türk Silahlı Kuvvetleri’ni vurmak.

18 Ağustos 2017 - 20:43

Ayn-el Arab’da 2015 senesinden başlayarak Amerika Birleşik Devletleri’nin silah, cephane, militan ve eğitim desteği sunduğu Suriye PKK’sı PYD, Fırat Kalkanı çevresine savaş ilan etti. PKK-PYD’ye bağlı militanlar tarafından 14 Ağustos 2017 tarihinde Tel Rıfat bölgesinde ilan edilen Kuvvet-i Suvvar tümeni, vurmak istediği hedefler TSK-OSO ittifakı olduğunu beyan etti.

 

El Bab, Münbiç, Azez ve Cerablus bölgelerinde TSK’ya bağlı mevzilere saldıracakları tehdidini savuran terör tümeninin sözcüsü, on binlerce militan ile Fırat Kalkanı’nın TSK ve ÖSO’dan temizleyerek , PKK bölgelerine katılacağını ileri sürdü.

ABD uşaklığını yapan toplantılar sonrası çizilen korsan haritada Fırat Kalkanı çevresi Sahba olarak adlandırıldı. TSK’ya karşı savaş ilan eden grup bu bölgede toplandı. Onlarca teröristin katıldığı tümen ilanı, ABD’nin M-16 silahları ve DEAŞ bahanesi ile PYD’ye gönderilen zırhlı araçlar eşliğinde gerçekleşti.

 

TSK'YA SALDIRI DÖNEMİ BAŞLAYACAKMIŞ

Yeni ilan edilen terör yapılanmasına on binlerce savaşçının katılacağını belirten PKK güdümlü Kuvvet-i Suvvar sözcüsü, bir seneye yaklaşan suskunluk döneminin sona erdiğini, bütün cephelerde TSK ve ÖSO’ya karşı yoğun saldırı döneminin başlayacağını ifade etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x