Türkoğlu’nda Kooperatifi Açılışı
Reklam

Türkoğlu’nda Kooperatifi Açılışı

Türkoğlu ilçesine bağlı Kadıoğluçiftliği mahallesinde domates üreticileri tarafından domates üreticilerinin sorunlarının çözümü ve domates üretiminde yeni yöntemlerin kullanılarak verimliliği artırmak için kurulan ve Başkanlığını Necip Duran’ın yaptığı Kadıoğluçiftliği Mahallesi Tarımsal kalkınma Kooperatifi Hizmet Binasının açılışı yapıldı.

25 Haziran 2019 - 14:00

Kooperatifin açılışına Türkoğlu Kaymakam, Kahramanmaraş YİKOB Başkanı Gürbüz Saltaş, Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Bozkurt, Türkoğlu İlçe Tarım ve Orman Müdürü Halil Burç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mahalle ve Tarım Hizmetleri Dairesi Başkanı Mehmet Fatih Türkmener, Kadıoğluçiftliği Mahallesi sakinleri ve kooperatif üyeleri katıldı.

Açılış Konuşmasını yapan Kadıoğlıu çiftliği Muhtarı Abdurrahman Tosun: Kahramanmaraş’ın kalbi olan Kadıoğlu çiftliği seracılık faaliyeti her geçen gün artmaktadır. İnşallah önümüzdeki beş yıl içerisinde Kadıoğlu çiftliğinde boş yer kalmayacak dedi.

Kadıoğlu Çiftliği Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Necip Duran: Muhatlarımızın da belirttiği gibi Kadıoğlu çiftliği Kahramanmaraş’ın seracılıkta kalbi 2007 de kurulan üç dönüm beş dönüm seraydı şimdi 650 dekara ulaşmış durumdayız. İnşallah önümüzdeki beş yıl içerisinde üç bin dönüme ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

Türkoğlu Kaymakamı Gürbüz Saltaş: Üç ay önce burayı ziyaretimizde Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlerimiz, muhtarımız ve kooperatif başkanımızla birlikte ilk fidelerimizi dikmiş, hayırlı olsun Allah bol bereketli kazançlar nasip etsin dedik. Şuan burada sera varlığı 650 dönüm hedefimiz ilk etapta bin dönüme çıkarmak diyen Saltaş Hacıbebek mahallesine kurulacak olan Gıda OSB’ NİN müjdesini verdi.

Kooperatif demek çiftçi örgütü demek bizde burada bir kooperatifin açılışı münasebetiyle buradayız kooperatif demek bir kişinin tek başına yapamayacağı yapmakta zorlandığı şeyleri bir araya gelerek bir örgüt kurarak bu işlerde güç birliği, Fikir birliği ilim birliği ekonomik manada finans birliği yaparak güçlenmek ke3ndisini geliştirmek üreticiden tüketici aşamasına kadar ki gelen geçen süreçteki o zincirleri ortadan kaldırarak direkt pazarlama olanağı bulmaktır dedi. Tarım müdürümüz müjdeyi verdi hiç olmadığı kadar bu dönemde tarıma yatırım içerisindeyiz, denildi.

Sera üreticiliği tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da hızla yaygınlaşmaya devam ediyor. Hedef ise bölgede gittikçe yaygınlaşan seracılığı daha da geliştirmek. Son yıllarda kentte büyük bir artış gösteren sera alanları dikkatleri üzerine çekerken, domates, biber ve çeşitli sebzeler, iyi tarım uygulamaları ve modern üretim yöntemleriyle sağlıklı bir şekilde yetiştiriliyor.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik elemanları tarafından gerek kurulum aşaması gerekse üretim ve pazarlama aşamasında yakından takip edilen seralarda, yetiştiricilik, zirai mücadele yöntem ve teknikleri, gübreleme hakkında üreticilere düzenli olarak teknik destek sağlanıyor. Tüm bunların yanı sıra seracılığın gittikçe artması nedeniyle üreticiler, kooperatif kurarak bir ve beraber olma ihtiyacı hissediyordu Necip Duran, kooperatifte de öncülük ederek Kadıoğlu Çiftliği Tarımsal Kalkınma ve Seracılık Kooperatifi’ni kurdu.

Program kooperatif binasının açılışının gerçekleştirilmesiyle son buldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o geliyor: Fırat Görgel
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o...
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam ediyor”
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam...