Uçak değilse ne düştü?

Uçak değilse ne düştü?

Kahramanmaraş’ın Onikişubat İlçesine bağlı Tekir Mahallesinin Koyunoluk yaylasına bir keşif uçağı düştü iddia edildi. Görgü tanıklarının ifadesine göre havada ateş alan keşif uçağının Koyunoluk bölgesinde dağa çarptığı bildirildi. Olaydan iki saat sonra uçağın düştüğü iddia edildiği bölgeye giden Tekir Mahalle Muhtarı Mustafa Kaplan herhangi bir enkazla karşılaşmadıklarını söyledi.

05 Kasım 2016 - 07:39

Kahramanmaraş bugün hareketli saatler yaşadı. Dün öğleden sonra Tekir semalarında keşif uçuşu yapan İnsansız Hava Aracının havada ateş alarak Onikişubat İlçesinin Tekir Mahallesindeki Koyunoluk yaylasına düştüğü öne sürüldü. Olayla ilgili ihbarı yapan emekli öğretmen Mehmet Purtaş, Tekir İlkokulundaki öğrencilerin havada bir cisim gördüklerini ve kuyruk tarafından çıkan dumanla uçağın Koyunoluk bölgesindeki dağa çarptığını belirttiğini ve kendisinin de 110 ihbar hattını arayarak durumu yetkililere bildirdiğini söyledi.


İhbarın ardından harekete geçen arama kurtarma ekipleri olay yerine intikal etmeye çalışırken, Tekir Mahalle Muhtarı Mustafa Kaplan ise yanına aldığı 3 vatandaşla ihbar edilen bölgeye doğru harekete geçti. Belli bir yere kadar araçlarıyla çıktıklarını belirten Muhtar Kaplan 1,5 saatlik yürüyüşün ardından bölgeye ulaştıklarını ifade etti. Muhtar Kaplan; “Hava kuvvetlerinden bir yetkili beni aradı ve bir keşif uçağının düşmesiyle ilgili bir söylenti olduğunu ve doğrulup derecesinin olup olmadığını sordu. Bende haberim olmadığını ve kaza yerine doğru gittiğimi söyledim. Uçağın düştü diye ihbar edilen yere ulaştık. Burada 5 metre boyunda bir ağaçta yangın var, hala ağaçtan dumanlar çıkıyor. Yanımda bulunan arkadaşlarla yanan ağacın 500 mt yarıçapında tüm bölgeyi inceledik. Hiçbir enkazla karşılaşmadık. Bu zirvede bu ağacın ise nasıl yandığını ve kimler tarafından yakıldığını anlamış değilim. İlk bölgeye ulaşan insanlar olarak her hangi bir enkaz, uçak parçasıyla karşılaşmadık” dedi.


Mevsimin bu günlerinde genellikle ıssız olarak bilinen Koyunoluk bölgesindeki 5 mt yüksekliğindeki ağaç yangınının nedeni bilinmezken, Tekir İlkokulu öğrencilerinin kuyruk kısmında yoğun duman olan gördüklerini iddia ettikleri cismin ise ne olduğu anlaşılamadı. Muhtarın ardından bölgeye intikal eden Jandarma ekipleri arama çalışmalarını derinleşti.

Olayla ilgili resmi açıklamayı ise Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Ömer Adar yaptı. Adar, ihbarın asılsız olduğunu, kaza olduğu iddia edilen bölgede bir ağacın yandığını ve çobanların yakabileceğini söyledi. Vali Yardımcısı Adar ayrıca Genel Kurmay’ın envanterinde helikopterinde eksilme olmadığını belirterek aramaların devam ettiğini dile getirdi. (ZEKİ DEMİR)


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi