Ucubelerden kurtuluyoruz

Ucubelerden kurtuluyoruz

Kahramanmaraş’ın en işlek caddesinde kaderine terk edilen eski SSK binası ve eski Yenişehir Devlet Hastanesi binası metruk olmaktan çıkıyor. Şehrin ortasında ucube görüntü çizen binaları Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç devreye girerek yıkma talimatı verdi. Binaların yıkımına Salı günü başlanıyor.

06 Ağustos 2017 - 23:46

Kahramanmaraş’ın en merkezi yerinde bulunan iki ucube bina artık vatandaşların göz zevkini bozamayacak. Özellikle geceleri yalnız bayanların önünden geçmeye cesaret edemediği eski SSK ve eski Yenişehir Devlet Hastanesi binası yerle bir oluyor.

Necip Fazıl Şehir Hastanesinin yapılmasıyla 2011 yılından beri boş bekletilen Trabzon Bulvarı üzerindeki eski Yenişehir Devlet Hastanesi binası ile yine o tarihlerde önce İş-kur’un bulunduğu binaya sonra da yeni yerine taşınan SGK’nın eski binası vatandaşların tepkisini çekince Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç devreye girerek binaların yıkılması için girişimde bulundu.

Her iki binanın da mülkiyeti Başbakanlık Özelleştirme İdaresine devredilirken, yaklaşık 6 yıldır binalarla ilgili hiçbir girişimde bulunulmaması tepkilere yol açmıştı. Başbakanlık Özelleştirme İdaresine binaların kötü görüntü sergilediği ve vatandaşların güvenlik açısından tehdit oluşturduğu gerekçesiyle yıkılması için Belediye tarafından yıkılması teklifinde bulunan Başkan Erkoç, olumlu yanıt alınca binaların yıkılması için talimat verdi.

Yıkım işini organize eden Büyükşehir Belediyesi binaların yıkım ihalesini yaparak yüklenici firmaya yer tesliminde bulundu. Yüklenici firma ise ekipmanlarını toplayarak 8 Ağustos 2017 Salı günü ilk kazmayı indirmeyi planlıyor.

Şehrin tam ortasında iki arsa olarak kalacak yerle alakalı Başbakanlık Özelleştirme İdaresini arayan Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi haber ekibi, yıkılacak yerle alakalı kurumun herhangi bir tasarrufunun bulunmadığı bilgisini aldı. Ayrıca kanun ve yönetmeliklere göre bir kamu kurumunun bedeliyle ya da ücretsiz olarak tahsis edilebileceğini öğrendi.

Özelleştirme İdaresi yaklaşık bir ay sürmesi beklenen yıkım sonrası alanın şuan satılmayla ilgili herhangi bir çalışmanın olmadığını bildirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x