Ünal, ’’Hava kirliliği önlenecek’’

Ünal, ''Hava kirliliği önlenecek''

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü, Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Elbistan, Afşin ve Pazarcık ilçelerinin doğalgaza kavuşması sonrasında hava kirliliğinin önüne geçileceğini söyledi.

23 Mart 2018 - 01:58

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünal, Uzun dönemden beri konu ile ilgili olarak çalışmalar yürüttüklerini ve konunun nihayete erdirildiğini, Elbistan, Afşin ve Pazarcık'ta sona eren çalışmalar sonrasında Külliye'de düzenlenen bir tören ile açılışının yapıldığını belirtti.

Öncelikli olarak Elbistan ve Afşin ilçelerimizin doğalgaza kavuşturulması hem çevre açısından hem de hava kirliliğinin önlenmesi açısından çok önemliydi diyen Ünal, ''Aynı zamanda Afşin-Elbistan Termik Santrali’nin de doğalgaza geçecek olması da bu açıdan önemli bir husus. Elbistan’ın uzunca bir zamandan beri muzdarip olduğu kışları hava kirliliğinden kaynaklanan birçok hastalık söz konusuydu. Son 4 yıldan beri çok ciddi bir çalışma yürüttük ve 17 Eylül 2017 tarihinde Elbistan’ın doğalgaz alt yapı işlerine başlandı ve dün itibariyle de bu yerlerin hem Elbistan hem Afşin hem de Pazarcık ilçelerimizin doğalgaz alt yapı işlerinin nihayete ermesiyle birlikte Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımızla beraber Külliye’de bir törenle birlikte bunların açılışı gerçekleşti. Elbistan’a, Afşin’e, Pazarcık ilçelerimize hayırlı uğurlu olsun'' dedi.

Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle özellikle annelerimiz artık ısınma konusunda kömür taşımaktan soba yakmaktan ve bunların getirdiği eziyetlerden de kurtulmuş olacak diyen Ünal, ''Çocuklarımız daha sağlıklı daha sıcak  ortamda büyüyecek ve özellikle kışın soğuktan kaynaklanan hastalıklarda büyük oranda azalacak'' ifadeleri ile sözlerini tamamladı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi