Ünal, yeni sistemi anlatıyor

Ünal, yeni sistemi anlatıyor

Kültür ve Turizm eski Bakanı Mahir Ünal referandum çalışmaları çerçevesinde sahaya inerek halkın nabzını tuttu. Halkın yeni anayasa paketi ile ilgili sorularını cevaplayan Ünal; “bu sistemi kim istiyor önce ona bakmak lazım, sonra da kim istemiyor ona bakmak lazım. Ondan sonra sonuç ortaya çıkar” dedi.

28 Ocak 2017 - 21:05

Kahramanmaraş’taki Büyükşehir dâhil tüm belediye başkanlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetiyle Ankara’da olmasından dolayı İl Başkanı ve Belediye Başkanvekilleriyle birlikte esnaf gezisi yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal Trabzon Caddesi üzerindeki esnafları ziyaret etti.

Yeni anayasa paketiyle ilgili esnafların sorularını cevaplayan eski Bakan Ünal gazetecilere yaptığı açıklamada bu sistemi kimlerin istemediğine bakmak gerektiğini söyledi. Ünal; “Şimdi sistem değişikliğini istemeyenler e bir bakalım. PKK açıklama yaptı, Fetö bu değişikliğe karşı, DHKPC bu değişikliğe karşı. Hayır cephesine baktığınız zaman aslında ne kadar hayırlı bir iş yaptığınız daha açık daha net bir şekilde ortaya çıkıyor.” Diye konuştu

Türkiye’nin özellikle 2013 yılından beri saldırı altında olduğunu da hatırlatan Kültür ve Turizm eski Bakanı Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal şöyle konuştu; “Türkiye 2013’ten beri ciddi bir saldırı altında. Maalesef 2013te gezi ile başladı, arkasından sürekli devam ettirilen PKK terörü, 17-25 Aralık yargı darbesi, yine 20 Temmuz 2015 tarihinden itibaren DEAŞ, DHKPC, PKK örgütlerinin ortak saldırısı ve ondan sonra 15 Temmuz. Şimdi bütün bu süreçte bölgesinde güçlü, söz sahibi, bağımsız dış politika ve bağımsız ekonomi iddiasını çökertmeye çalışan bir küresel tehditle karşı karşıyayız. Çünkü Türkiye’nin kendi bölgesinden bağımsız hareket etmesinden rahatsız olan ve bölgede Türkiye’nin dışında kalacağı belli düzenler kurmak isteyenlere ülkemiz diyor ki; ‘eğer bir düzen kuracaksınız o masada bende olurum, benim karar verici olmadığım düzenlemeleri kabul etmiyorum’ diyor” Dolayısıyla Türkiye’nin teslimiyetçi politikalar takip etmemesi, birilerinin bölgede kurmak istediği düzeni engelliyor.  Milletimizde bunun farkında.”

Dünkü ziyaretini Kahramanmaraş’ta geçiren eski Bakan Ünal, bugün Dulkadiroğlu ve Onikişubat İlçe Danışma Meclisi toplantılarına katıldıktan sonra kuzey ilçelere hareket edecek.

 

VESAYETTEN TAMAMEN KURTULACAĞIZ

Kültür ve Turizm eski Bakanı Mahir Ünal; “İnşallah Nisan’dan sonra Türkiye’yi daha güzel günler bekliyor. Hızlı hareket eden, hızlı karar veren, vesayetten tamamen arınmış ve milletin her noktasında söz sahibi olduğu bir devlet anlayışına geçiyoruz.” Dedi.

Kültür ve Turizm eski Bakanı Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir ve partileriyle Referandum çalışmaları çerçevesinde yeni anayasa paketini halka anlatmak için sahaya indi.

Çalışmasına müftülük meydanındaki esnaflardan başlayan Bakan Ünal tek tek esnafları gezerek sıkıntılarını dinledi, yeni anayasa paketinin getireceği sistem hakkında vatandaşları bilgilendirdi, sorularını cevapladı.

 

BÜTÜN ORGANLARI MİLLET SEÇECEK

Hafif kar yağışının altında ziyaretlerini sürdüren eski Bakanı Ünal gazetecilere yeni anayasa paketi ve partili cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili açıklamalar yaptı. Kahramanmaraş’ta hem esnaflarla hem de vatandaşlarla referandumla ilgili istişarelerde bulunduklarını belirten Ünal; “Burada en önemli husus şudur; hem yasama olan TBMM, hem yürütme olan hükümeti artık doğrudan milletin seçecek olması, doğrudan temsili güçlendiren bir olaydır. Biliyorsunuz parlamenter sistemde hükümet yasama organının içinden çıkıyordu. Şimdi yeni düzenleme ile hükümet millet tarafından seçilecek. Dolayısıyla hükümete güvenoyunu milletin kendisi verecek. Burada önemli bir hususta, yürütme görevini milletin seçtiği cumhurbaşkanı yürütecek.” Dedi.

 

KARA PROPAGANDAYA İTİBAR EDİLMİYOR

Eski sistemdeki sorumsuz bir cumhurbaşkanı yerini, yeni sistemle meclisin ve yargının denetimine açık sorumlu cumhurbaşkanına bıraktığını belirten Ünal bazı kesimlerin yaptığı kara propagandaya da sert tepki gösterdi. Ünal; “bazı kesimlerin yaptığı bu sistemin bizi tek adamlık sistemine götüreceği yönündeki kara propaganda, bir yalandan ibarettir. Çünkü Milletin seçtiği, meclisin ve yargının denetimine açık olan ve en fazla iki dönem görev yapabilecek olan bir cumhurbaşkanından böyle b ir şekilde bahsetmek her şeyden önce hüsrandır.” Dedi.

 

VATANDAŞLARIMIZA ANLATACAĞIZ

Yeni sistemi vatandaşlara uzun uzun anlatacaklarını da belirten Ünal şöyle konuştu; “İnşallah Nisan ayından sonra Türkiye vesayetin tamamen ortadan kalktığı bir duruma gelecek. Biliyorsunuz 2007 yılında yine bir halk oylaması ile cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi kararı çıkmıştı. Şimdi bu halk oylamasıyla da halk tarafından seçilen cumhurbaşkanının sisteme entegre olması sağlanıyor. Yani yeni bir şey değil aslında. 2007’deki halk oylaması, 2014’teki seçilmiş bir cumhurbaşkanı ve şimdi bunun sistemle entegrasyonudur bu yapılan çalışmalar. İnşallah Nisan’dan sonra Türkiye’yi daha güzel günler bekliyor. Hızlı hareket eden, hızlı karar veren, vesayetten tamamen arınmış ve milletin her noktasında söz sahibi olduğu bir devlet anlayışına geçiyoruz.

 

2013’TEN BERİ SALDIRI ALTINDAYIZ

Öncelikle Türkiye 2013’ten beri ciddi bir saldırı altında. Maalesef 2013te gezi ile başladı, arkasından sürekli devam ettirilen PKK terörü, 17-25 Aralık yargı darbesi, yine 20 Temmuz 2015 tarihinden itibaren DEAŞ, DHKPC, PKK örgütlerinin ortak saldırısı ve ondan sonra 15 Temmuz. Şimdi bütün bu süreçte bölgesinde güçlü, söz sahibi, bağımsız dış politika ve bağımsız ekonomi iddiasını çökertmeye çalışan bir küresel tehditle karşı karşıyayız. Çünkü Türkiye’nin kendi bölgesinden bağımsız hareket etmesinden rahatsız olan ve bölgede Türkiye’nin dışında kalacağı belli düzenler kurmak isteyenlere ülkemiz diyor ki; ‘eğer bir düzen kuracaksınız o masada bende olurum. Dolayısıyla benim karar verici olmadığım düzenlemeleri kabul etmiyorum. Suriye’de bir oldubittiye gelmek istemiyorum, Irak’ta yapılanları kabul etmiyorum.”

 

MİLLETİMİZ BUNUN FARKINDA

Dolayısıyla Türkiye’nin teslimiyetçi politikalar takip etmemesi, birilerinin bölgede kurmak istediği düzeni engelliyor. Milletimizde bunun farkında. Şimdi ekonomide benzer bir saldırı girişimi içerisindeler. Bu konuda da hükümetimiz, merkez bankası gerekli tedbirleri alıyor. Vatandaşımızı gönlü rahat olsun, burada önemli olan geminin dümeninde olan kaptan, tecrübeli ve güçlü bir kaptan. Bu güne kadar da Türkiye’yi birçok krizden bir çok burhandan selametle çıkarıp limana taşımış bir kaptan var dümende. Bizim herhangi bir kaygımız endişemiz yok, esnafımızın da bir kaygı ve endişesi yok. Bazı sıkıntılar sorunlar olabilir ama Türkiye bunları aşabilecek ve çözebilecek güçlü bir ülkedir. İnşallah hükümet sistemi değişikliğinden sonra Türkiye daha hızlı daha güçlü bir şekilde yoluna devam edecek.”

 

BU SİYASİ BİR BİRLİKTELİK DEĞİL

Gazetecilerin MHP ile ilgili sorusuna da cevap veren Ünal burada siyaset konuşmadıklarını Türkiye’nin geleceğini konuştuklarını söyledi. Ünal; “Burada Türkiye cumhuriyeti Devletinin, Anadolu topraklarının bin yıllık medeniyetimizin bugün geldiği noktada yeni bir açılım, yeni bir değişim, artık üzerine sığmayan bir elbisenin değiştirilmesi, milli ve yerli bir sorundur.

Dolayısıyla burada MHP’nin ya da Ak Partinin tavrı siyasi bir tavır değil milli bir tavır milli bir duruştur. Bugün yapılan bu değişikliğe kimlerin karşı çıktığına bir bakın. Yıllarca bu değişikliği kimlerin istediğine bakın. Türkiye 1950’li yıllardan sonra bu vesayetçi sistemden hep kurtulmak istedi. Yıllarca milletin devlette egemen olmasına müsaade etmediler. Bunu askeri vesayetle engellediler, yargı vesayeti ile engellediler, olmadı cumhurbaşkanının vesayeti ile engellediler. Şimdi bize ‘seçilmiş cumhurbaşkanı olur mu?’ diyorlar. Atanmış cumhurbaşkanı olur da milletin seçtiği bir cumhurbaşkanı niçin olmasın.

Hatırlayın 2014’ten sonra kaç defa teklif getirdiler, acaba eski sisteme dönebilir miyiz diye. Atanmış cumhurbaşkanı vesayet sisteminin sigortası gibi davrandığı için bunlar atanmış cumhurbaşkanı istiyorlar. Devletin içerisinde seçilmiş cumhurbaşkanı tarafsız olmaz diyorlar, milletin tarafında olan herkesle biz beraber oluruz, bu herkim olursa, milli olan, yerle olan herkesle beraberiz.” Dedi

 

SİSTEMİ İSTNEMEYENLERE BAKIN

Sistem değişliğini istemeyenlere bakılması gerektiğinin de altını çizen eski Bakan Ünal konuşmasını şöyle sürdürdü; “PKK açıklama yaptı, Fetö bu değişikliğe karşı, DHKPC bu değişikliğe karşı. ‘Hayır’ cephesine baktığınız zaman aslında ne kadar hayırlı bir iş yaptığınız daha açık daha net bir şekilde ortaya çıkıyor. Burada meseleye Ak Partiyle MHP’nin birlikteliği olarak bakmak yerine, milli ve yerli olan Türkiye’ye sevdalı olan Türkiye’nin derdiyle dertlenen, Türkiye’nin geleceği konusunda kaygılar taşıyan, Türkiye’nin krize girmesini istemeyen ittifakların aslında bir araya gelmesidir.

 

BUNLARIN GÖZLERİNİ KÖR ETMİŞ

Eğer bir siyasetçi;‘Türkiye ile İran’la savaşa girerse İran’ın yanında olurum’ diyorsa, yada bir partinin sözcüsü, ‘Ak Partinin yönettiği Türkiye Ortadoğu’da bataklığa saplanmasını isterim’ diyorsa, Ak Parti düşmanlığı Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı insanların gözünü kör etmiş ve Ak Partiden kurtulalım da ne olursa olsun’ diyen, Türkiye’nin bile ekonomik olarak Türkiye’nin iktisadi siyasal olarak krize girmesine bile razı olan akıllara biz milli ve yerli diyemeyiz. Kendi pozisyonunu korumak için, Türkiye’nin vesayet rejimini korumak için mücadele edenlere milli ve yerli diyemeyiz. ‘evet’ diyenlere hain diyecek kadar gözü dönmüş olanlar milli ve yerli olamazlar.”

Kültür ve Turizm eski Bakanı Ünal bugün de partisinin Dulkadiroğlu ve Onikişubat İlçe danışma meclis toplantısına katılmak için önce Göksun’a sonra da Elbistan’a geçecek.

Ünal’ın ziyaret programına Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir’in yanı sıra, Kahramanmaraş Büyükşehir Başkanvekili RamazanTutlu, Onikişubat Belediyesi Başkanvekili Ali Ünsal, Dulkadiroğlu Belediye Başkanvekili Mehmet Akif Kahveci, İl Başkan Yardımcıları ve ilgililer katıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...