ÜNİLİG Yedikuyular Kayak Merkezinde yapıldı
Reklam

ÜNİLİG Yedikuyular Kayak Merkezinde yapıldı

Üniversiteler Arası Lig (Ünilig) Kayak Kuzey Disiplini Yarışmaları Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleri, Kahramanmaraş Valiliği, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ve Kayak Federasyonunun katkılarıyla 14-15 Şubat 2019 tarihleri arasında Kahramanmaraş Yedikuyular Kayak Merkezinde gerçekleştirildi.

17 Şubat 2019 - 05:56

İki gün süren klasik sitil ve serbest sitil olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilen yarışmaya Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinden sporcular katıldı.

5 üniversiteden bayan ve erkek sporcuların ter döktüğü yarışmada dereceye girenler ödüllerini KSÜ rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ve protokol üyelerinin elinden aldı.

Ödül töreni öncesinde Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Ünilig Kayak Kuzey Disiplini Yarışmalarının sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesine katkı sunanlara plaket takdim edildi. Daha sonra yapılan yarışlar neticesinde dereceye girenlere ödülleri verildi.

Klasik sitil 5 kilometre bayanlarda Muş Alparslan Üniversitesinden Güllü Akalın birinci olurken, Ortadoğu Teknik Üniversitesinden Ece Eroğlu ikinci ve yine Ortadoğu Teknik Üniversitesinden Berfin Bilge Arcak üçüncü oldu. Klasik sitil 5 kilometre erkeklerde ise Muş Alparslan Üniversitesinden Amed Oglago birinci olurken, Bitlis Eren Üniversitesinden Ferdi Ertaş ikinci ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinden Hamit Tarık Aydın üçüncü oldu.

Serbest sitil 5 kilometre bayanlarda Muş Alparslan Üniversitesinden Güllü Akalın birinci, Ortadoğu Teknik Üniversitesinden Berfin Bilge Arcak ikinci ve yine Ortadoğu Teknik Üniversitesinden Ece Eroğlu üçüncü oldu. Serbest sitil 5 kilometre erkeklerde ise Muş Alparslan Üniversitesinden Amed Oglago birinci, Bitlis Eren Üniversitesinden Cihat Demir ikinci ve Muş Alparslan Üniversitesinden Mehmet Yusufoğlu üçüncü oldu.

Takımlar kategorisinde bayanlarda Ortatoğu Teknik Üniversitesi birinci oldu. Takımlar kategorisi erkeklerde ise Muş Alparslan Üniversitesi birinci, Bitlis Eren Üniversitesi ikinci ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi üçüncü oldu.

Ödül töreni sonrası değerlendirmelerde bulunan KSÜ Rektörü Can, yarışmalar kapsamında üniversite takımlarını Kahramanmaraş’ta ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Kahramanmaraş’ın farklı iklim özelliklerini aynı anda barındıran eşsiz bir doğaya sahip olduğuna dikkat çeken Rektör Can, önümüzdeki yıllarda daha büyük üniversiteler arası organizasyonlara ev sahipliği yapmak için Kahramanmaraş’ın fiziki altyapı olarak hazır olduğunu ifade etti. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o geliyor: Fırat Görgel
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o...
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam ediyor”
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam...