Üniversitede huzursuzluk üst boyutta
Reklam

Üniversitede huzursuzluk üst boyutta

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde görev yapan bir öğretim görevlisi, Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci’nin kendisini ölümle tehdit ettiği iddiasıyla Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Ölümle tehdit edildiğini iddia eden öğretim görevlisi psikolojisinin bozulduğunu belirterek 1 ay rapor aldığını da şikayet dilekçesinde belirtti.

21 Nisan 2017 - 19:02

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde sular bir türlü durulmuyor. Kendine tarz yönetim şekliyle tepki toplayan KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, tutumuyla şuana kadar içerisinde ünlü cerrahlarda olan onlarca akademisyenin üniversiteden gitmesine neden oldu.

2015 yılında KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde doğalgazdan elektrik üreten Tr jenerasyon cihazı alımı için ihaleye çıkan, tr jenerasyon cihazının teslim almadan firmaya 3 Milyon TL’ye yakın ödemenin yapıldığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunan KSÜ Öğretim Görevlisi Süleyman Ertürk Rektör Deveci’nin kendisiyle ilgili bir arkadaşına ‘o ayağını denk alsın yaşatmayacağım’ dediğini ileri sürerek Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet dilekçesi verdi.

Şikayet dilekçesinde KSÜ İktisadi ve İdari Bilimler İşletme Bölümünde Öğretim Görevlisi alarak görev yaptığını belirten Ertürk, daha önceden KSÜ Rektörü Deveci’yi Fetö/PDY Terör örgütü ile iltisaklı olması ve ihaleye fesat karıştırma suçu nedeniyle de şikayette bulunduğunu dahatırlattı.

Şikayet dilekçesinde; Rektör Deveci’yi, KSÜ’de yönetici pozisyonunda Fetö’ye iş birliği içerisinde olduğunu iddia ettiği iki öğretim üyesini korumakla itham eden Ertürk, ihaleye fesat karıştırma iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunduktan sonra Rektör Deveci’nin kendisine hitaben bir arkadaşına ‘o ayağını denk alsın yaşatmayacağım’ dediğini öne sürdü.

Bu tehdidin ardından psikolojisinin bozulduğunu eşinin ısrarıyla KSÜ’nün psikiyatri servisinden 1 ay rapor aldığını da şikayet dilekçesine ekleyen Ertürk aldığı raporun rektörlük tarafından kabul görmediğini, Rektör Deveci’nin Kahramanmaraş’ta hakem hastane olmasına rağmen Gaziantep Araştırma Hastanesine kendisini yönlendirerek yeniden rapor almasını istediğini de dilekçesinde yer verdi. Ertürk Rektör Deveci’nin kendisine artniyetli olduğu iddiasıyla şikâyetçi olduğunu belirterek dava dilekçesine önceki gün Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığına teslim etti.

Rektör Deveci’nin Üniversitedeki huzuru bir türlü düzeltememesi, kentle arasına yeniden buz dağı örmesinin önüne ne siyasetçi ne de bürokrasi geçebildi. (KAYNAK: KAHRAMANMARAŞ’TA BUGÜN GAZETESİ)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o geliyor: Fırat Görgel
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o...
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam ediyor”
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam...