ÜSKİM’den şehir dışına gitmeyi önleyen çalışma!

ÜSKİM’den şehir dışına gitmeyi önleyen çalışma!

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Üniversite - Sanayi - Kamu İşbirliği Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÜSKİM) Sanayi’ye sunduğu hizmetlere bir yenisini daha ekledi. ÜSKİM, baca gazı emisyon analizlerinde hizmet vermek için yaklaşık 3 yıldır yapmış olduğu çalışmalarla yeterlilik belgesini almayı başardı.

15 Aralık 2017 - 10:42

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ÜSKİM Müdürü Doç.Dr. Mustafa Şekkeli, “ Sanayicinin sorunlarına yönelik, gerek anketlere yapılan değerlendirmelerle, gerekse ziyaretlerimiz sırasında oluşan talepleri değerlendirerek, sanayicimizin beklentilerini karşılamaya yönelik düzenlemeler yapıyoruz” dedi.

 

“Artık Şehir Dışına Gidilmeyecek”

Çevre mevzuatları gereği işletmelerin emisyon analizlerini yaptırmak zorunda olduğunu kaydeden Şekkeli konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ar-ge, çevre, tekstil, metal mutfak, maden, yakıt vb. laboratuvarlarıyla hizmet veren birimimiz baca gazı emisyon analizlerinde de hizmet vermek üzere yaklaşık 3 yıldır yapılan çalışmalar sonucunda yeterlilik belgesi almayı başardı. Çevre mevzuatları gereği işletmelerin emisyon analizlerini yaptırmak zorunda olduğunu; Şuana kadar işletmelerin bu hizmeti il dışından aldıklarını ancak birimimizin bu girişiminden sonra şehrimizde yaptırılabilecekler. Sanayi ve enerji üretim tesislerinin faaliyetleri sonucu atmosfere yayılan is, duman, toz, gaz, buhar ve aerasol halindeki kirlilikler emisyon olarak tanımlanır. Bu emisyonların kontrolü, insan ve çevresini hava alıcı ortamındaki kirlenmelerden doğacak tehlikelerden korur ve hava kirlenmeleri sebebiyle çevre de ortaya çıkacak umuma ve komşuluk münasebetlerine önemli zarar verecek etkileri ortadan kaldırır. Emisyon analizlerini yaptıran işletmeler, yakıt tüketen sistemlerinin yanma verimliliği kontrolü ile yakıt tasarrufu, emisyon oranında azalma ve bu sayede ciddi oranlarda para tasarrufu sağlarlar. Yani hem çevre ve insan sağlığı hem de yakıt giderleri açısından büyük önemi olan bu ölçümlerin, doğru ve yetkili kurumlara belirli periyotlar da yaptırılması gerekiyor.”

 

“Sanayicilere Memnuniyet Anketleri Yapılıyor”

2018 yılı hedefleri içerisinde yeni bir Toprak Analizleri Laboratuvarı kurmak olduğuna dikkat çeken Doç.Dr. Mustafa Şekkeli şunları söyledi: “Ulusal ve uluslararası geçerli yeterlilik belgeleri olan yenilikçi, girişimci, araştırmacılara ve sanayiciye değer katan kalite yönetim sistemiyle nitelikli iş gücüne ve teknolojik alt yapıya sahiplider bir ar-ge merkezi konumunda olan birimimiz kurulduğu günden beri sürekli olarak kapsamını genişletmeye devam etmiştir. Üniversitemizin çeşitli eğitim kurumlarıyla yaptığı protokoller sonucu birimimizi ziyaret eden öğrencilere laboratuvar tanıtımları yapılarak ar-ge bilincinin aşılanmaktadır. Değerli Sanayicilerimize merkezimizin vermiş olduğu hizmetlerden; sanayicimizin ne düzeyde faydalandığını ve memnuniyet düzeyinizi ölçmek için ziyaretler yapıyor ve anketler düzenliyoruz. Gerek anketlere yapılan değerlendirmelerle gerekse ziyaretlerimiz sırasında oluşan talepleri değerlendirerek, beklentilerini karşılamaya yönelik düzenlemeler yapıyoruz. Ölçüm yaptırmak isteyenler internet üzerinden http://uskim.ksu.edu.tr adresinden başvura bilir veya ÜSKİM Numune kabul birimine 344 300 1888 Nolu telefon numarasından ulaşarak başvuruda bulunabilirler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...