Üst akıl, laik-anti laik çatışmasına yöneldi

Üst akıl, laik-anti laik çatışmasına yöneldi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İçişleri Komisyon Başkanı AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Türkiye’yi parçalamayı kafasına koymuş olan üst aklın; Kürt-Türk, Alevi-Sünni çatışmasından sonra hayat tarzımız üzerinden oyunlar oynamaya başladığını belirterek şimdi de Laik-Anti Laik çatışmasını çıkarmaya çalıştıklarını kaydetti.

04 Ocak 2017 - 07:50

Güvenç, Moderatörlüğünü Mehmet Acet’in yaptığı Ülke TV’deki Akşam Baskısı Programında İstanbul Ortaköy’deki gece kulübüne yapılan terör saldırısını değerlendirdi.

Türkiye’nin normal bir süreçten geçmediğini belirten TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, önce Kürt-Türk arkasından Alevi-Sünni şimdi yılbaşı gecesi yapılan bu saldırı ile beraber ifade edildiği gibi hayat tarzı yani Laik-Anti Laik çatışması çıkarılmaya çalışıldığını kaydetti. Bu saldırının birçok yönü olduğuna vurgu yapan Güvenç, Türkiye’nin yılbaşı gecesi eğlence yapanlara saldıran bir ülke lanse edilmeye çalışıldığına dikkat çekti.

İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, ülke olarak şu anda açık bir saldırı altında olduğumuzu ifade ederek kendi içimizde bu saldırılara çanak tutan provokatörlük yapan çok sayıda insan olduğuna dikkat çekti.

O saldırıyı yapan DAEŞ'li militanının gözünde Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin ve Diyanet İşleri Başkanı’nın kafir hükmünde ve öldürülmesi gereken insan olduğunu dile getiren Güvenç, bu işin yeni bir şey olmadığını ifade ederek; “Batının üst aklı sende var olan sorunları kaşıyor. Olmayan bir şey icat etmiyor bugün cahilin elinde 20’inci asrın insanın elinde batılı kaynaklar bunu kullanarak toplum içerisindeki huzur ve güvenliği, geleceği tehdit ediyor. Hz. Ali'yi bile kâfir oldun deyip öldüren bir zihniyetten bahsediyoruz. Hz. Ali'ye sen kâfir oldun, Kur'an'ın hükmüne başvuralım, dedin diye katleden bir zihniyetin devamından bahsediyoruz” dedi.

BU SALDIRI YA HAİNLİK YA DA CEHALETİN DANİSKASI!

Ortaköy’deki terör saldırısında Diyanet İşleri Başkanlığını suçlayanların, üst aklın amacına hizmet edenler olduğunu kaydeden Güvenç, şöyle konuştu: “Bu saldırıda diyaneti suçlamak, bizim İslam anlayışımızı, hükümetin İslam anlayışını sorgulamak; eğer hainlik değilse, cehaletin daniskasıdır. Ve buna alet olanlar ya haindir ya da çok gafildir. Bir Müslümanın bir başka Müslümana kardeşim dininin gereklerini yaşa, alkolden, kumardan uzak dur; demesi başka bir şeydir. Bu her dinde de vardır. Güzel ahlaklı ol, taşkınlık yapma bu başka bir şey! Orada eğlenen insanlara gece yarısı ateş etmek, başka bir şey ve insafsızlıktır! Yani onunla bu anlayışı bağdaştırmaya çalışmak, Türkiye'nin ne kadar zor bir süreçten geçtiğini, nasıl örtülü bir savaşa maruz kaldığının işaretidir.”

BU İŞ, DOST İŞİ DEĞİL!

Ortaköy’de yapılan terör saldırısı ve benzer saldırıları İslama dayandırmanın yanlış olduğunu belirten AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, bu saldırıların dost işi olmadığını ve başka ülkenin pasaportu olmayanların bu oyuna gelmemesi gerektiğine vurgu yaptı. Güvenç, şu açıklamalarda bulundu: “Hani ateş eden militan 20 yaşındaki terörist, bunların farkında değil! O onu İslam adına yaptığını düşünüyor; ama biz şiddetle bu anlayışı reddediyoruz. Dün de reddettik bugün de reddediyoruz. Ve hemen ben burada sorumlu mevkide olan bir insan olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bir üyesi olarak, İçişleri Komisyon Başkanı olarak, iktidar partisinin bir mensubu olarak diyorum ki; aman ha dikkat! Bu iş dost işi değil. Bu saldırılar, dost işi değil! Bu saldırılar, basit saldırılar değil! Bu saldırılar ülkemizin bütünlüğünü hedef alıyor. Bu saldırılar, varlığımızı tehdit ediyor. Bu saldırılar, Türkiye'nin bekasını tehdit ediyor. Alevi’si, Sünni’si, Kürt’ü, Türk’ü, Laik’i, Anti Laik’i kim olursan ol. Başka ülkenin pasaportu olmayanların bu oyuna gelmemesi lazım!”

SOKAKTAKİ EYLEMİN ÜLKEMİZE FAYDASI YOK!

Ülkemizin topyekûn bir saldırı altında olduğunu aktaran Güvenç, sokaktaki yapılan hiçbir eylemin, hiçbir hareketin bu ülkenin geleceğine faydası olmadığını belirterek; konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: “Birbirimize saygı göstereceğiz. Birbirimize katlanacağız. Hepimiz, topyekün bir saldırı altındayız.” Güvenç, evrensel anlamda sözü geçen bir âlim olan İslam Âlimleri Birliği Başkanı Yusuf El Kardavi’nin terör saldırısıyla ilgili şu twitlerini paylaştı: “İstanbul Ortaköy'de düzenlenen terör saldırısını, şiddetle kınıyorum. Türkiye'ye yıkmak isteyen güçler hiç boş durmuyorlar. Her gün saldırıyorlar. Türk halkı bunlara karşı birlik içinde olmalı, oyunları bozmalı! Türkiye'nin güvenliği, bütün İslam dünyasının güvenliği demektir.” (HABER: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını Kaybetti, 7 Kişi Yaralandı
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını...