Uyuşturucuyla mücadelede whatsapp dönemi

Uyuşturucuyla mücadelede whatsapp dönemi

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucuyla mücadeleyi daha etkin sürdürmek adına vatandaşlarla işbirliğine gitti. Vatandaşların uyuşturucuyla mücadeleye katılımı ve uyuşturucu madde ihbarı için 0 (552) 155 46 46 numaralı whatsapp hattını hizmete açtı.

15 Ekim 2017 - 03:52

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü’nün “Narko Mobil” uygulamasını tanıtmak ve uyuşturucuyla mücadelede 0 (552) 155 46 46 numaralı whatsapp ihbar hattının önemini anlatmak amacıyla narkotik timleri, dün Cuma Namazı sonrası Ulu Cami önünde bilgilendirme çalışması yaptı. Narkotik timleri, “Narko Mobil” uygulamasını tanıtan broşürleri vatandaşlara dağıtarak uyuşturucuyla mücadele kapsamında vatandaşlardan destek istedi.

Narko Mobil uygulaması sayesinde vatandaşların fotoğraf, video gibi görsel materyallerle Whatsapp’tan anında ihbarda bulunabileceğini kaydeden Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yüce Kayadelen, “Narko Mobil özellikle narkotik suçlarla ilgili vatandaşlarımızın gördüklerini duyduklarını hem video olarak, hem telefon açarak, hem de mesaj atarak bize iletebilecekleri bir telefon numarası. Türk Telekom ile genel müdürlüğümüzün yapmış olduğu protokol çerçevesinde bu numarayı şu anda sizin önünüzde de bütün vatandaşlarımıza da iletmek istiyoruz. Ayrıca broşürlerimizde de 0 (552) 155 46 46 numaramız yazıyor. Zaten 155 bizim Polis İmdat’ımızın biliyorsunuz ki telefonu! 46 da biliyorsunuz ki Maraş’ımızın plaka kodu. Vatandaşımızın unutmayacağı hep aklında kalacağı bir numara” dedi.

Narkotik suçlarla mücadelede vatandaşlarla beraber hareket etmek amacıyla Narko Mobil projesini uygulamaya koyduklarını belirten Kayadelen, şöyle konuştu: “Bunun tanıtımı için de gerekli materyallerimizi hazırladık ve vatandaşımıza bunu anlatarak diğer birimlerimiz tüm çalışan birimlerimiz havaalanı, trafik, asayiş şubemiz, toplum destekli polisimiz şu an onlarda bu faaliyet içerisinde. Biliyorsunuz ki vatandaşımızın kanuni yolları var. Bunları veya işlenen bir suçu veya bir mağduriyeti olduğu zaman ne yapıyor 155’i direk arayabiliyor. Ama biz istiyoruz ki, vatandaşımızın sadece narkotik suçlarla ilgili bu numarayı aramaları takdirde, uzman personelimizle muhatap olacaklar. Kafasına takılan soruları bile cevaplayacaklar. Ayrıca gördükleri duydukları suç unsurlarını hem video çekerek bize iletecekler. Biz de maddi delil olarak biz adli makamlara yapmış olduğumuz dosyalarla ileteceğiz. Cumhuriyet Başsavcılığımızın koordinesinde de vatandaşımızın bize bildirdiği narkotik suçlarla alakalı tüm konuları gerekli delillendirmelerini yaparak gerekli suçluları adli makamların önüne çıkartmamızda vatandaşlarımızın bize faydası çok faydası olacak.”

VATANDAŞ POLİS EL ELE!

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kayadelen, Narko Mobil uygulamasına ilişkin Ulu Cami önünde yaptığı basın toplantısında suçlulara seslendi. Şube Müdürü Yücel Kayadelen, suçlular için “Ya bu illeti bırakacaklar ya bu ilden gidecekler” ifadelerini kullandı. Kayadelen açıklamasını şöyle sürdürdü: “Vatandaşlarımızla el ele verdik. Bu narkotik suçlularına, narkotik kullananlar, narkotik madde satanlara, kötü niyetli art niyetli insanlara gerekeni yapacağız. Cumhuriyet başsavcılığımızın talimatları doğrultusunda hareket edip bunları adli bakanlarımızın önüne çıkarttıracağız. Bu tip kötü niyetli, art niyetli kişiler buradan da duysun ve bilsin ki biz vatandaşlarımızla birlikte el ele bu kötü niyetli insanları bu ilden temizleyeceğimize inanıyoruz. Dediğim gibi nereye baksalar bizi görecekler. Vatandaşlarımız sayesinde görecekler. Baktıkları her yerde de Narko Timi görecekler. Narko Mobil sayesinde vatandaşların fotoğraf, mesaj ve videolarıyla ihbarda bulunacaklarını bilsinler. Bilsinler ki ya işi bırakacaklar ya da bu ili terk edecekler ya da adli makamların önüne çıkıp gerekli cezaları alacaklar.” 0 552 155 46 46 numaralı whatsapp ihbar hattından vatandaşların kendilerine her zaman ulaşabileceklerini aktaran Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yücel Kayadelen, şu açıklamalarda bulundu: “Vatandaşlarımız; 0 552 155 46 46 numaralı whatsapp ihbar hattından her saat her dakika ulaşabilirler. Aynı zamanda Narkotik Suçlar Şube Müdürlüğümüz, Valilik binamızın bahçesindedir. Kapımız bu devletin kapısıdır ve vatandaşlarına her zaman açıktır. Vatandaşlarımız, bu numarayı arayabilecekleri gibi yüz yüze de görüşebilirler. Biz de hem bu suçların önüne daha rahat geçebileceğiz. Sonuna kadar bu işin takipçisi olacağımızı vatandaşlarımızın bilmesini istiyoruz. Gençlerimizi zehirleyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Narkotik suçlarla ilgili mücadelemiz, vatandaşımızın desteği ile sonuna kadar devam edecek. Biz elimizden geleni yapıyoruz. Vatandaşımızın desteği ile daha güçleneceğimize inanıyoruz. Yeter ki vatandaşımız bize güvensin ve bu 0 (552) 155 46 46 numarayı arasınlar ve gördükleri olayları veya videoları çekerek bize whatsapp’ tan göndersinler.” 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...