Vurguncu Mehmet Aydın iade edilecek mi?

Vurguncu Mehmet Aydın iade edilecek mi?

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, geçtiğimiz günlerde binlerce insanın paralarını dolandırarak Uruguay’a kaçan Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın’ın iadesi hakkında konuştu.

20 Mart 2018 - 21:55 - Güncelleme: 20 Mart 2018 - 22:43

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Çiftlik Bank olayında iade ve kırmızı bülten süreçleri başlatılmıştır, konu savcılığımız ve bakanlığımızca takip edilmektedir" dedi. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, soruşturmayla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Kırmızı Bülten Çıktı

Gül, Çiftlik Bank olayında iade ve kırmızı bülten süreçlerinin başlatıldığını açıkladı. Konuyu savcılık ve bakanlığın takip ettiğini sözlerine ekledi. Abdulhamit Gül, "İki ülke arasında özel bir anlaşma bulunmaması, bu konuda talepte bulunulmasına da, bu talebin ilgili devlet tarafından karşılanmasına da engel değildir" dedi.

On binlerce kişi mağdur

80 bin kişinin dolandırıldığı soygunda, yargıya başvuran mağdurların sayısı da artıyor. Bursa'da 500'e yakın kişi, Bursa Adliyesi'ne giderek suç duyurusunda bulundu.  Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, Çiftlik Bank’la ilgili "nitelikli dolandırıcılık" suçundan soruşturma başlattı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi