Yangın 4 evi küle çevirdi

Yangın 4 evi küle çevirdi

Kahramanmaraş’ta Onikişubat’ın Dumlupınar Mahallesi’nde, Suriyeli iki ailenin yaşadığı 2 katlı bir binada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Binaların birleşik yapılı olması nedeniyle kısa zamanda diğer evlere de sıçrayan yangında can kaybı yaşanmazken; 4 ev kullanılamaz hale geldi.

19 Eylül 2017 - 01:24

Dumlupınar Mahallesi’nde dün saat 14.00 sıralarında büyük bir yangın paniği yaşandı. Çevredeki vatandaşların ifadesine göre; yangın ilk olarak Suriyeli iki ailenin yaşadığı 2 katlı bir ahşap binanın üst katında çıktı. Dumanı gören vatandaşlar, bir taraftan su hortumuyla yangına müdahale ederken bir taraftan evlerdeki mutfak tüplerini dışarı çıkardı. İki Suriyeli aileden oluşan yaklaşık 15 kişilik grubun tahliyesine başlandı. Dumanı gören mahalle sakini itfaiyeyi aramaya başladı. İtfaiye ekiplerinin olay yerine gelmesiyle önce ailelerin tahliyesi tamamlandı. Binaların ahşap olması ve birbirine bitişik yapılması nedeniyle kısa sürede büyüyen yangın, yandaki Mehmet Öksüz ve Sezer Öksüz’ün ikamet ettiği 2 binaya daha sıçradı. Yangını kontrol altına almaya çalışan itfaiye ekipleri, sokakların çok dar olması nedeniyle büyük zorluk yaşadı. İtfaiye ekiplerine vatandaşlar da su hortumlarıyla yardım etti. Söndürme çalışmaları yaklaşık bir saat süren yangın, kontrol altına alındıktan sonran köpükle soğutma çalışması yapıldı. Kahramanmaraş itfaiye teşkilatının seferber olduğu yangın yerinde çok sayıda polis görev alarak itfaiye personellerinin sağlıklı çalışmasına katkıda bulundu. Olay yerine gelen 112 Sağlık ekipleri de yangın söndürülünceye kadar hazır bekledi. 20’nin üzerinde itfaiye arazözünün müdahale ettiği yangının ardından 4 ev kullanılamaz hale geldi. Evlerin bahçelerindeki ağaçlar da büyük zarar gördü.

İTFAİYE ARACI SOKAKTA SIKIŞTI KALDI

Dumlupınar Mahallesi sakinlerinin yüreklerini ağzına getiren yangında itfaiye teşkilatını en çok zorlayan dar sokaklar oldu. Dik yokuşlardan oluşan sokakların dar olması nedeniyle bir itfaiye aracı sokakta sıkıştı kaldı. Sıkışan itfaiye aracı, zaten dar olan sokakta diğer itfaiye araçlarının geçişine engel olurken; sıkışan itfaiye aracını kurtarmak için yine itfaiye personeline düştü. İtfaiye ekipleri, sıkışan itfaiye aracını kurtarmak için hilti yardımıyla bir binanın istinat duvarını kırmak zorunda kaldı.

DAR SOKAKLAR VE BİTİŞİK YAPILAR İTFAİYE TEŞKİLATININ KORKULU RÜYASI

Kahramanmaraş itfaiye teşkilatını mesken yangınlarında en çok zorlayan dar sokaklar! Yangına ilk müdahaleyi yapıp can kaybının önüne geçmek için zamanla yarışan itfaiye teşkilatı, dar sokaklarda büyük zorluklar yaşıyor. Sokakların dar olması itfaiye ekiplerine zaman kaybettirirken evlerin bitişik ve ahşap yapılı olması yangının kısa sürede yayılmasına neden oluyor. Bu da daha fazla can kaybına neden oluyor. Kahramanmaraş’ta bazı mahalleler kentsel dönüşüme girdi; ancak bitişik yapılı eski evlerin bir kısmı kentsel dönüşümün dışında kaldı. Kentsel dönüşüm ilan edilen bölgelerin yeniden gözden geçirilerek; bitişik yapılı eski evlerin mini dönüşüm alanları ilan edilmesi gerekiyor. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu