Yanlış bir adım attım

Yanlış bir adım attım

Hafta sonu oynanan Pendikspor müsabakasında alınan yengi sonrası taraftarlarla belediye önüne giderek slogan atan Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan yürüyüşün perde arkasıyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Ceyhan; “taraftarları dağıtmam gerekiyordu, Pazar günü belediyede kimse olmaz diyerek oraya yönlendirdim. Belediye Başkanımıza karşı bir hareket değildi, ondan her zaman destek görüyoruz. Yanlış bir attım attığımın farkındayım” dedi.

30 Kasım 2016 - 07:31

Hafta sonu kendi sahası ve seyircisi önünde çıktığı Pendikspor müsabakasından takımı mağlup ayrılan Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan maç sonrası taraftarlarla belediye önüne kadar gitmesine açıklık getirdi. Transfer yasağının kalkmasında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un büyük desteğini gördüklerini de belirten Ceyhan; “maç sonrası kızgın taraftar topluluğunu sakinleştiremedim. Olay çıkmaması için taraftarlarımızla birlikte belediye önüne kadar gidip slogan attık. Bu hareket Belediye Başkanımıza değildi, Pazar günü belediyede kimsenin olmayacağını düşünerek taraftarları oraya yönlendirdim. Bu hareket yanlıştı fakat taraftarı dağıtmak için oraya yönlendirildi” dedi.

 

TRANSFER YASAĞINI ERKOÇ’UN DESTEĞİYLE ÇÖZDÜK

Pazar günü Pendikspor Kulübü maçının ardından yaşanan olaylar ile açıklamalarda bulunan Kahramanmaraşspor Kulübü başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, Pazar gününki yapılan sosyal tepki sahipsizliğe yönelik bir tepki yürüyüşüydü” dedi.

Kahramanmaraşspor’un 3 sezondur başkanlığını yürüttüğünü ifade eden Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, Sezon başında takımımızın önünde büyük bir sıkıntı vardı ve Ben bu sıkıntılarla tek başına boğuşmak zorunda kaldım. Üzerine sevdiğim canım annemi kayıp ederek psikolojik sorunlar yaşadım. Buna istinaden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’tan destek istedim ve ikili görüşmelerim oldu. Psikolojimin yerinde olmadığını, sağlığımın yerinde olmadığını ifade ederek takımı başka birine devretmeye gidebileceğimi ifade ettim. Kendisi ise buna karşı çıkarak ‘Maddi ve manevi olarak yanındayım, takım bu şehrin takımı” diyerek ve devam etmem gerektiğini ifade etti. Sağ olsun transfer konusunu kendisinin destekleri ile çözdük ama sadece transferlerle iş bitmedi. Transfer meselesinin ardından destek konusunda itici bir şeyler olmayınca sahipsizliğimiz devam etti. Maddi anlamda destekleyecek tanımlayacak diğer adımlar atılmadı. Maç sonrası da bu tür olaylar yaşandı. Maçın içerisinde hakemlerin tavırları ve emniyet güçlerinin de baskısı da olunca taraftar sahipsizlik duygusu ile dışarı çıktı. Ben içeride hakemlerle münakaşa ederken dışarıdaki olayları Emniyet görevlisinin benden yardım istemesi ile oldu. Yoksa ilk defa yenilmedik ve bizim için sıradan yenildiğimiz bir maçtı. Daha önceki yaşanan olaylarla birlikte sahipsizlik algısı oluştu.

 

“BENİM İÇİN ÖNCE CAN GÜVENLİĞİ”

Olayın öncesinde ve sonrasında benimle alakalı hiçbir şey yok. 400-500 kişi olmuş ve ben dışarı çıktığımda ısrarla taraftarlara memleketimizin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini, o hal durumunda olduğunu ifade ederek dağılarak güvenlik güçlerine yardımcı olmamız gerektiğini söylememe rağmen ben onları dağıtamadım. O anda bende duygusal bir boşalma yaşadım yalnızlığımızın ve sahipsiz kaldığımızın gerekçesi ile birlikte taraftarımıza sakin olunması gerektiğini ifade ettim ama başaramadım. Baktım olay büyüyecek rakip takım içerde, hakemler içerde, gözlemciler içerde dağıtma adına girişimlerde bulundum olmadı. Emniyet güçleri çemberi daraltmış, tomalar gelmiş, biber gazları hazır ortalık ana-baba günü olmuş. Benim için önce can güvenliği düsturu ile bunu nasıl dağıtırım düşüncesi ile Belediyeye yürüyelim fikrine dağıtma adına ayak uydurdum. Önceden gelişen bir olay değil, önceden olsa ben Pazar günü belediye de ne yapayım. Belediye de kimse yok. Bu konuda siyasi görüşle hiçbir alakası yok. Yürüyüşte bozkurt yapıldığı ile alakalı bir şeyler söylenmiş. Şahsi yapanlar varsa bilemem ama siyasi bir yürüyüş değildi, siyasi görüşe tepki yürüyüşüydü. Alakası olmayan konularla muhatap oluyorum. Topluluğu yakından tanıyan biriyim ve topluluğun çoğu da Ak partili kardeşlerimdi ve siyasi bir yürüyüş değildi.

 

“BU PROTESTO ŞEHİR HALKININ SAHİPSİZLİK DUYGUSUNUN ORTAYA ÇIKARDIĞI BİR PATLAMAYDI”

O anda gelişen ve o anlık gelişen bir şeydi. Ben oradaki topluluğu dağıtamayınca topluluktan gelen teklife yön verdim dağıtma adına. Pazar günü belediye ye gitsek ne olacak düşüncesi ile dağıtırım dedim kendi kendime ama olmadı. Kol kola girdim ve Belediyeye tepki yürüyüşü yaptım. Bu durum toplumsal psikolojisidir. Bende buna ayak uydurdum ve yanlış bir adım attım. Bu konuda sorumluluk bende dedim ve topluluğu dağıtamadım. Yolu kapatmadan Belediyenin önüne kadar tepki yürüyüşümüzü yaptık. Ben bu konuda ne yapabilirdim. Taraftarın zaten derdi sahipsizlik. Ben başkanları olarak bende onları yolun ortasında emniyetin önüne atmış olsam orada arbede çıkardı. Bu nedenle topluluğu dağıtma adına bu protestoyu yaptık.

 

“PROTESTO DA TEPKİ BÜTÜN MÜLKİ AMİRLERE YAPILDI”

Belediye’nin önüne vardığımızda tepkiler En çok Erkoç üzerine yapıldı doğrudur ama bu sadece Belediye Başkanı Erkoç üzerine kurulmuş bir oyun yada istifa etmesi yönünde bir hareket değildi. Orada Tepki Milletvekillerine, Valiye felan da istifa sesleri yapıldı. Sahipsiz maraş sesleri yükseldi bu organize bir iş değildir. Bunu kabul edemem. Doğru bir şey değil, ne olursa olsun Şehrimizi temsil ediyorlar. Şehrin vatandaşının bu şekilde tepki vermemesi lazım ama taraftarında birilerinin bu sese kulak vermesi lazım. Bu insanlarda bu şehirde yaşayan insanlar. Bu sonuçta sivil toplum örgütünün şehrin mülki amirlerine yaptığı bir tepki protestosudur. Taraftarımızın sahipsizlik duygusundan doğan bir protestosudur. Takımın yaptığı herşeyden 1’inci derecede sorumluyum. Taraftarından, sporcusundan, hocasından, personelinden sorumluyum. Bu sorumluluğuda başkan olduğum sürece almaya her zaman hazırım ve taraftarımın da her zaman önündeyim ve yanındayım. Biz 15 Temmuzda da sahipsizliğimizi tepki ile gösterdik, şimdi de tepki ile gösteriyoruz” dedi. (İLKER YİYEN)    

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x