Yaya devriyeler trafiği rahatlatıyor

Yaya devriyeler trafiği rahatlatıyor

Özellikle yaz aylarında uygulanan kış aylarında ise yoğun olan hafta sonlarında uygulanan yaya devriye trafiği önemli ölçüde rahatlatıyor. Asayiş ve Çevik Kuvvet ekiplerinden çıkarılan yaya devriyeler ise asayiş olaylarına müdahale ediyor.

09 Ocak 2017 - 07:18

Kahramanmaraş Emniyetinin özellikle ana arterler üzerinde uyguladı ve yüzde 90 oranında başarı sağladığı yaya devriyeler trafiği rahatlamaya devam ediyor. 6 noktada 13 saat görev yapan polisler, trafiğin aksaklığını düzene bindiriyor.

Sabah işe gelirken ve akşam eve giderken oluşan trafik yoğunluğunu azaltmayı hedefleyen Kahramanmaraş emniyeti sorunu yaya devriyeler ile çözüme kavuşturuyor. İkinci ve üçüncü sıra parkların yoğun olarak görüldüğü noktalarda görev yapan yaya devriyeler, özellikle trafik için taze kan görevi görüyor. Araçları park ettirmeyen varsa park eden araç sürücülerini uygun dille uyaran yaya trafik polisleri, trafiğe çözüm getirmiş durumda.

Geçen ay içinde trafikte ciddi rahatlamaların olduğunu belirten yetkililer şunları kaydetti: “Kahramanmaraş’ta, son1 aydır yaya devriyeler ile trafik akışını destekledik. Özellikle yol kullanıcıları daha rahat ve daha güvenli seyahat edebilmesi için yaya devriyelerimiz, şehrin belli noktalarında 13 saat görev yapıyor. Yaya devriyelerin hareket kabiliyeti yüksek olduğu için şehrin hareketli noktalarında görev yapıyorlar. Bunların meyvesini almaya başladık. Gözlemlerimiz bize gösterdik ki ciddi manada trafikte rahatlama var. Tabi öncelikli amacımız, yol kullanıcılarını yani sürücüleri cezalandırmak değil, bunları ilk aşamada bilinçlendirerek, park yapılmasını engellemek ve diğer sürücülerin daha rahat hareket edebilmesini sağlamak.”


OLUMLU TEPKİLERİN YANI SIRA OLUMSUZ TEPKİLER ALIYORUZ

İkinci sıra  park eden araçları temizlerken olumlu tepkilerin yanında olumsuz tepkilerde aldıklarını belirten yetkililer: “Olumlu tepkilerin yanı sıra olumsuz tepkilerde alıyoruz. Ancak genelin rahatlaması için trafiğin yoğun olduğu saatlerde daha hassas davranıyoruz. Vatandaşlarımızın çok kısa süreli ihtiyaç gidermelerinde, onlara da müsamahalı davranıyoruz. Her şey ceza yazmak değil, bizim öncellikli amacımız trafiği rahatlatmak bunu yaparken de vatandaşlarımızı eğiterek netice almak.”


UYGULAMAYI DEVAM ETTİRECEĞİZ

Uygulamanın çok faydalı olduğunu belirten emniyet yetkilileri: “Bu uygulamadan netice aldığımız sürece devam etmeyi planlıyoruz. Ana arterlerde ciddi rahatlama sağladık. Bizim acımızdan tasarruf içinde çok önemli. Tek personelle ekibin yapacağı faaliyetlerin hepsini yapabiliyor. Bu mana da bize getirisi çok fazla. Bizim motorize ekiplerimizin yanında diğer normal ekiplerimiz var. Bunlara ilave olarak, 6 ayrı noktada yaya devriyemiz görev yapıyor. 12 saat esasına göre çalışıyorlar. Özellikle trafiğin yoğun olduğu sabah 7 ile akşam 19 saatleri arası çalışıyorlar. Duruma göre yaya devriyelerin sayısı arttırılabilir, şu an verimli bir çalışmaları var devam ettirmek istiyoruz.” 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...