Yayalaştırma projesi başlıyor

Yayalaştırma projesi başlıyor

Büyükşehir Belediyesi Kahramanmaraş’ı yeniden tasarlayan dev projelere imza atmaya devam ediyor. Kent-insan kültür bütünlüğünü sağlayacak ve kentin tarihi yapısına uygun şekilde Trabzon Bulvarının yayalaştırılmasına başlayan Başkan Erkoç teleferik projesinde de son aşamaya geldi.

07 Mart 2017 - 13:41

Kahramanmaraş’ın tarihi ve kültür bütünlüğü korunarak hazırlanan dev projeler için start verildi. Trabzon Caddesinde kentin tarihi yapısını koruyarak yayaların konforunu alan dev proje için çalışmalar başlanıyor. Önümüzdeki haftalarda başlanacak projeyle araç trafiğinden ziyade yayalara hizmet vermesi amaçlanıyor.

Kahramanmaraş’ın son 30 yıldır gündeminde olan ve hayalini kurduğu teleferik projesini hazırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç istimlak çalışmaları için talimatı verdi. Kentin hayallerini gerçeğe dönüştürmek istediklerini belirten Erkoç; “Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizin yıllardır hayalini kurduğu Teleferik yapım işinin projelendirme aşamasında sona geldik.  Kahramanmaraş’ımızı marka kent yapacak projelerimizi tek tek hayata geçiriyoruz. Teleferik projemizin tamamlanması şehrimizin turizminin, kalkınması ve gelişmesine çok büyük katkı sağlayacak. Aziz Kahramanmaraşlı hemşehrilerimiz her şeyin en iyisine layık” diye konuştu.

Kahramanmaraş’ın tarihi dokusunu da ayağa kaldıran Büyükşehir Belediyesi Kahramanmaraş’ın tarihten bu yana ticari hayatının merkezi; Türkiye’nin üstü kapalı beş çarşısından birisi olan Tarihi Kapalı Çarşı’nın güney ucundan başlayıp doğuya doğru uzanan, geçmişi yüzlerce yıl önceye dayanan Tarihi “Demirciler Çarşısı” tekrar eski görkemli günlerine döndürüyor.

Kahramanmaraş’taki park sorununa da yaptığı bin araçlık otoparkla neşter vuran Erkoç; “Önce 1000 araçlık çok katlı otopark alanındaki kamulaştırma problemini çözdük ve proje ihalesini yaparak yaptık. Daha şehrimizin acil ihtiyacı olan1000 araçlık otopark ihalesini yaparak inşaatına başladık. Çok katlı otopark tamamlandığında Kahramanmaraş’ımızın trafik probleminin çözümünde çok önemli bir görev üstlenecek. İnşallah 2017 yılının sonuna doğru bitirmeyi planlıyoruz.” Dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x