Yaz Turizminin Adresi ’’Menzelet’’
Reklam

Yaz Turizminin Adresi ''Menzelet''

Akdeniz bölgesinin güzide şehirlerinden Kahramanmaraş, denizi olmadan hem balık ihracatı yapıyor hem de yaz turizmini geliştirmesi ile dikkat çekiyor. Menzelet'te tekne turuna çıkan vatandaşlar şehirde ki turizmin son yıllarda bir anda geliştiğini söyledi.

21 Temmuz 2018 - 02:51

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'un göreve gelmesi ile birlikte faaliyete geçirdiği projeler turizm açısından Kahramanmaraş'ı bir adım daha öne taşıdı. Yedi Kuyular kayak merkezi ile birlikte Kış turizmini hareketlenmişti. Kayak yarışmaları, Kızak yarışları, Sucuk ekmek, mangal kışa dair ne sayarsan hepsi Yedi Kuyular kayak merkezinde yapılıyor. Yerli turistin yanı sıra yabancı turisti de çeken şehrimizde artık Yaz aylarında da turist gelecek.

Menzelet Göleti üzerinde seferlerine başlayan tekne, vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.Cüzi rakamlar ile faaliyet gösteren tekne Menzelette ilgi odağı olurken, Kahramanmaraş'ta Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Turizm atağı meyvesini vermeye başladı.

Kahramanmaraş'ta Bugün gazetesi olarak Menzelet Barajına giderek Tekne turuna katıldık. Kaptan'a vatandaşların ilgisini ve burada neler yaptıklarını sorduk. Tekne Kaptanı Bilal Başkonuş, “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un vizyonu ve misyonu doğrultusunda Kahramanmaraş’ın bakir kalmış güzelliklerini tanıtmak adına biz tekne turlarımıza devam ediyoruz. Göllerimiz Türkiye’nin beşinci büyük su havzasına sahip.  Tekne turlarımız tanıtım için bir ilk, bunun devamı gelecek'' dedi.

Tekne sayısının 5-10-15-20’ye kadar çıkmasını bekleyen Kaptan, ''Teknemizde yemek servisi bulunmaktadır. Aile olarak kiralandığında içerisinde masamız, koltuklarımız rahatlıkla hizmet verebilir. Lavabomuz, bunlarda da hizmet alınabiliyor'' ifadeleri ile sözlerini tamamladı.

Tekne turuna çıkan vatandaşlardan Ebru Ayca, ''Mavi tura katıldık. Güzel bir turmuş. Yeni yapıldı, çok güzel oluyor. Büyükşehir Belediyesine ve başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür ederiz” dedi. Tura katılan diğer vatandaşlar ise şöyle konuştu; Büşra Doğan “Tekne gezisine çıktık. Çok nezih bir ortam.  Gelmek isteyen herkese tavsiye ederim. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a bu hizmetinden dolayı teşekkür ediyoruz. ”Emine Çınarlıdere, “Kahramanmaraş’ta yaşıyorum. Ama burayı gezme imkanımız olmuyordu. Buralar çok güzel olmuş. Çok beğendim. Böyle bir programı düzenlediği içen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanına teşekkür ederim” Gamze Tek “Bugün tekne turuna çıktık. Adana’dan geldim ben. Çok beğendim. Çok güzel bir tur. Herkesin denemesini tavsiye ediyorum. Ahmet Kara “ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin düzenlemiş olduğu mavi tura katıldık. Şu an turumuz yeni başladı. Gezip dolaşıp görüp, bakacağız”

Hatice Taşçı, ''Çok güzel bir hizmet Kahramanmaraş büyükşehir belediyemizin sunduğu Kahramanmaraş halkına sunduğu çok güzel bir hizmet bu hizmetlerinden dolayı tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir görüntü, manzara diyebilirim. Denizi olmayan Kahramanmaraş ilimizde böyle bir hizmeti bize sundukları için çok teşekkür ediyoruz. Memnunuz, Menzelet Mesire Alanı olsun, gezinti gemimiz olsun çok güzel harika. Daha önceden söyleseler inanmazdım.  böyle bir şey olmasını ama faaliyete geçirdiler. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi faaliyete geçirdi. Çok güzel bir hizmet çok teşekkür ediyoruz.Yapay plajımızda yapılıyor. Bu güzelliklerin halka kazandırılması çok güzel bir şey belki Antalya gibi mersin İzmir gibi olmayız ama bu çalışmalar yapıldıktan sonra olmayacak bir şey yok.'' 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o geliyor: Fırat Görgel
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o...
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam ediyor”
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam...