Yazar Ali Avgın Adanalılarla buluştu

Yazar Ali Avgın Adanalılarla buluştu

Adana’da bu yıl 11’incisi düzenlenen Çukurova Kitap Fuarı’nda kaleme aldığı romanı ile kısa sürede ikinci baskısı yapılan Han Duvarları Kalbe Düşen Kor yazarı Ali Avgın okuyucuları ile buluştu.

17 Ocak 2018 - 04:30

Faruk Nafız Çamlıbel’in şiirinde ki Maraşlı Şeyhoğlu Satılmış’ı ve Maraş’ın kurtuluş savaşı döneminde ki olayları kaleme alan Araştırmacı Yazar Ali Avgın, Çukurova Kitap fuarında kitabı okuyup gelenler ile sohbet etti. Han Duvarları ismi ile okuyucu da büyük merak uyandıran kitap hakkında bilgiler vererek kitaplarını imzaladı.

Kitap Fuarında bulunan Kahramanmaraşlı yazarları da ziyaret etti.

Kitap Fuarında Kahramanmaraşlı yazarların gün geçtikçe arttığını belirten Ali Avgın, ‘’Biz ilk yazdığımız romanımız ile fuarlara katılıyoruz. Çukurova kitap fuarı son gününde burada okuyucularımız ile buluştuk. Kahramanmaraşlı yazarlarımızı ziyaret ettik. Bizde olmayan yeni çıkan kitaplarını aldık. Şairler Başkenti değimiz Kahramanmaraş’ın gün geçtikçe edebiyat da daha da fazla temsil edildiğini burada ki Kahramanmaraşlı yazarlardan anlıyoruz.’’ dedi.

Kahramanmaraş Mevlevihanesinin tekrardan inşası için uğraştıklarını belirten Avgın, ‘’Han Duvarları Kalbe Düşen Kor romanımız yanında Dulkadiroğlu Belediyesi işbirliği ile Maraş Mevlevihanesi kitabımız da yayınlandı. ‘’Kahramanmaraş’ta Mevlevihane var mıydı?’’ soruları ile karşılaşıyoruz. Kahramanmaraş tarihi ile önemli bir şehir. Bunu her gittiğimiz yerde de dile getiriyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç Bey’in bu konuda çalışmaları var. İnşallah Maraş Mevlevihanesi tekrardan şehrimize kazandırılır. Kültür ve Turizm açısından çok önemli olan Kurtuluşu Savaşı sırasında Fransızlar tarafından yakılan Maraş Mevlevihanesinin tekrardan yapılmasını istiyoruz.’’ İfadelerini kullandı.

Yeni bir roman çalışması olduğunu da belirten Araştırmacı Yazar Ali Avgın son olarak şunları söyledi;

‘’ilk romanımızı okuyanlar bizlere ikinci romanımızı sabırsızlıkla beklediklerini söylüyorlar. E-pota ile bizlere ulaşan okuyucularımız var. Han Duvarları Kalbe Düşen Kor romanımıza gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ediyorum."

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...