“Ustalığa Uzanan eller” belgeselinde, Onikişubat belediyesi...
Ali Avgın

Ali Avgın

Gözlem

“Ustalığa Uzanan eller” belgeselinde, Onikişubat belediyesi sanayide çalışan gençlerle buluştu

21 Ekim 2015 - 14:23

 

 

On iki Şubat belediyesi kültürel çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Bu defada “Ustalığa Uzanan Eller “ kısa film belgesel çalışması ile Kahramanmaraş Küçük Sanayi sitesinde çalışan gençlerle buluştu.

“Ustalığa Uzanan Eller” adıyla, geleceğin ustalarını ve iş adamlarını, yani günümüzün genç emekçilerini, “Sanayi Çırakları” olarak bildiğimiz minicik yavruların çalışma hikayelerini, belgesel yaparak gündeme taşıdı.

On İki Şubat belediyesi adına yapılan “Ustalığa Uzanan Eller” belgeselin usta bir el tarafından hazırlandığını biliyoruz. “Yitik Duygular” ve “Bize ait bir şeyler” kitaplarının yazarı, “Madalyanın Coşkusu, Güvercin, Eshâb-ı kehf , Camilerimiz, Memleket Sevdaları, Manevi Mimarlarımız Yaşlılar, Kahramanmaraş Spor” gibi şiir tadında hazırlanan belgeseller, Şair-Yazar Mustafa ÖNYURT bey tarafından hazırlanmıştır.

On İki Şubat belediyesi bünyesinde kültürel çalışmalar yapan Mustafa Önyurt; Sinemacılık tecrübesi ve Şairlik yönü ile sanatsal değere haiz, bu şehre dair belgeseller hazırlayarak, kültürel geleceğimize miras bırakacağımız çok önemli görsel eserlere imza atmaktadır.   
Son çalışması “Ustalığa Uzanan Eller” belgeselinde; okul harçlıklarını çıkartmaya çalışan ve aile bütçesine katkı sağlayan minik ustaların, çalışma hayatları farklı bir üslupla ekrana taşıyor.
Gençlerin dünyasına girilerek onların gözü ile çalışma dünyamıza farklı pencereden bakılıyor. Her biri ayrı bir meslekte; kimi tamirci çıraklığı yapıyor, kimi torna tezgâhının başında, bir yandan okulunu okurken, diğer yanda aile bütçesine katkıda bulunuyorlar.
Çalışan gençlerin dünyasını paylaşmak sadece bu belgeseli ile sınırlı kalmayacağını, bu konuya son derece duyarlı olan Onikişubat belediye başkanı Hanefi Mahçiçek Belediye olarak toplumun her kesimine kucak açmaya çalışıyoruz. Bundan sonraki süreçte de sanayide çalışan küçük çocuklarımız için yeni adımlar atmaya, onların da yaşamlarına katkıda bulunmaya gayret edeceğiz” diyor.
Onikişubat belediye başkanımız Hanefi Mahçiçek bey’e, kültürel dünyamıza katkılarından dolayı, sanayide çalışan gençlerimize yapacakları yeni güzellikler için şimdiden teşekkür ederiz.

Yıllar geçse de günümüz dünyasında çalışan çocuklarımızın, bu günde hayat hikâyeleriyle karşılaşırız. Bazen bir kaportacıda veya tamirci dükkânlarında onları kendi gelecekleriyle ilgili hayaller kurarken görürüz. Elleri yüzleri yağ içinde olsa da gözlerindeki ışıltıda yeni dünyalar yakalarsınız.
Peki, Allahın bize sunduğu bu varlıklarımıza kucak açabiliyor muyuz? Onların dünyasında onlarla bir şeyleri paylaşabiliyor muyuz? Oysa kaynak yapan küçücük elleriyle onlar, dünyayı aydınlatıyorlar, bir boyacı çocuk boyadığı ayakkabıda dünyayı renklendiriyor.

“Ustalığa Uzanan Eller” belgesel çalışması ile Mustafa Önyurt beye, kültürel çalışmalara verdiği destek ve hizmetlerinden dolayı Onikişubat belediye başkanımız Hanefi Mahçiçek beye teşekkür ederiz. Ayrıca yeni kültürel çalışmaları da heyecanla beklediğimizi belirtiriz.

Selam ve sevgilerle.

Son Yazılar