Yerel Basının Önemi ve Vali Güvençer
Reklam
Dilek Akın

Dilek Akın

Yerel Basının Önemi ve Vali Güvençer

11 Şubat 2016 - 08:21

Değerli okurlarım;

Gazetecilikte geçen yıllarımı anlattığım “Gazetecilik mi? İnsanlık mı?” başlıklı seri yazılarıma zaman zaman ara vererek, yaşadığım küçük anekdotları sizinle paylaşmak istiyorum.

Kahramanmaraş Valisi Sayın Mustafa Hakan Güvençer, geçtiğimiz günlerde Piazza AVM’nin konuğuydu.Biliyorsunuz, kentler küçüldükçe yerel basının etkinliği artar, ama İstanbul gibi metropol kentlerde yerel basın daha az dikkate alınır. Ben Anodolu’nun bu yönünü seviyorum. Ama, her Anadolu kentinde de basın bizim arzu ettiğimiz gibi saygınlık görmez. Bunun da yazmakla bitmeyecek çeşitli nedenleri vardır.

Bilindiği gibi yasama, yürütme ve yargıdan sonra demokrasinin dördüncü kuvveti basın olarak tanımlanır.

Eğer bir kentte basın saygınlık görmüyorsa nerede hata yapıldığı araştırımalı. Hep derim ben korkulan değil saygı duyulan gazeteci olunmalı. Hiç kimse bir gazetciye, hakkımda kötü yazar diye saygı duyuyor gibi maske takmamalı, gerçekten kalemine kıymet veridiği için insan olarak sevdiği için saygı duymalı.

Ancak, Kahramanmaraş basını sayın vali üzerinden öylesine olumlu etki bırakmış ki hayran kalmamak ve takdir etmemek mümkün değil.

kahramanmaraş Piazza AVM’de Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyel bowling turnuvası düzenlendi. AVM’nin basın danımanı olarak; sayın valimize bu turnuvanın açılışına katılmasını ve başlama atışını yapmasını rica ettim. Sayın Valimiz turnuvanın sadece ulusal basın temsilcileri için düzenleniyor olabileceği kanısına varmış olacak ki “Turnuvada Kahramanmaraş basını da olacak mı?” diye sordu.

Sayın Vali, “Bu turnuvaya tüm yerel, bölgesel ve ulusal basın kuruluşlarından gazeteciler davet edidi” bilgisini alınca hiç tereddüt etmeden katılacağını bildirdi. Ben bir gazeteci olarak çok mutlu oldum. AVM’nin terasına çıktığımda Kahramanmaraş’ın çok değerli basın mensuplarından Mehmet Taş ağabeyim ve Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abid Vanlı ile İHA Kahramanmaraş Temsilcisi Muhammet Özer oturuyorlardı. Yanlarına gidip, Vali beyin söylediklerini aktardım, yani bu güzel ifadeyi onlarla da paylaşmak istedim.

Bundan şu sonuç çıkıyor; Kahramanmaraş basını sayın valide olumlu iz bırakmış. Ne mutlu bu izi bırakan meslektaşlarıma. Hem sayın valimizi, hem bu mesleği layıkıyla yapan ve bu sayedede basını Vali beyin gözünde saygın konuma getiren meslektaşlarımı kutluyorum.

 

Saygılarımla

Dilek AKIN 

Son Yazılar