Yeni Sanayi alt yapı çalışmaları devam ediyor
Reklam

Yeni Sanayi alt yapı çalışmaları devam ediyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yapım çalışmaları devam eden yeni sanayi sitesi alanında incelemelerde bulundu.

24 Eylül 2017 - 06:42

Beraberinde Küçük Sanayi Siesi Kooperatifi Başkanı Mustafa Kır, Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ)Genel Müdürü Mustafa uzunlar ile birlikte alanda incelemelerde bulunan Başkan Erkoç bölgedeki alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından yeni bulvarın asfaltlanarak hizmete sunulacağını söyledi.

 

25 KİLOMETRE ALT YAPI

İnceleme sonrası bir açıklama yapan Başkan Erkoç: “Şu anda sanayi sitemizin yeni inşaat bölgesindeyiz. Kahramanmaraş’ımız için çok öneli bir bölge. Buraya çok acil ihtiyaç var. Hükümetimiz bu siteyi de desteklemekte. Şu anda inşaatlar başladı. Çalışmalar devam etmekte. Sayın kooperatif Başkanımız hemşehrimiz Mustafa Kır bey ve KASKİ Genel Müdürümüzle beraber buradaki çalışmaları yerinde inceledik.

Şu an itibari ile bu bölgede 5 kilometre kanalizasyon 5 kilometre içme suyu, 5 kilometre de yağmur suyu hattı yapıyoruz. Buranın diğer istikametinde de Oknal’a doğru 3 kilometre yağmur kanalı, 3 kilometre kanalizasyon ve 3 kilometre içme suyu döşemiştik. Yani burada ana bağlantılarıyla beraber 8,5 kilometre yağmur suyu, 8,5 kilometre kanalizasyon ve 8 kilometre de içme suyu isale hattı yapmış bulunuyoruz” dedi.

Bölgeye yeni bir bulvar daha kazandırdıklarının altını çizen Başkan Erkoç: “Aynı zamanda burada 40 metre genişliğinde yol yapıyoruz. Bu yol sanayimizin tam ortasında ve sanayimize ait olan bir yol. Alt yapı maliyetleri ve yol maliyeti ile birlikte yaklaşık 7-8 milyon lira bir destek vermiş bulunmaktayız bu sanayi sitemizin alt yapısına. Bu alt yapı çalışmaları da hemen biter bitmez burayı asfaltlayacağız. Çok hızlı bir şekle çalışıyoruz ve alt yapının bitmesini bekliyoruz. İnşaallah burada yeni bir bulvarı, yeni bir alanı sanayimize kavuşturmuş olacağız.

Sanayi kooperatifimizle görüşmelerimiz devam ediyor. Geçmişte AFAD burayı arsa olarak kullanmıştı. AFAD’ın desteği, kooperatifin katkısı ve Büyükşehir Belediyemizin desteği ile burayı alt yapısı ve üst yapısı tamamlayıp en güzel hale getireceğiz. Müteşebbislerimiz burada çalışmalarına devam etmekte. Tabii burası bir kooperatif alanı özel bir alan. Biz de üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirme gayreti içerisindeyiz. Bu çalışmalarımız da bunun bir örneği. Ne gerekiyorsa hep beraber yapacağız” diye konuştu.

 

BAŞKAN ERKOÇ’A TEŞEKKÜR

Kooperatif Başkanı Mustafa Kır ise KASKİ ve Büyükşehir Belediyesi’nin bölgede yaptıkları alt yapı çalışmalarından oldukça memnun olduklarını ifade ederek: “Bu çalışmalardan dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç olmak üzere tüm diğer ilgililere teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x