’Yeni stadyum ve tesisler kazandıracağız’

'Yeni stadyum ve tesisler kazandıracağız'

Son zamanlarda gündeme gelen Yeni stadyum projesi ve Kahramanmaraş’a kazandırılan tesisler hakkında gündeme gelen ve merak edilen konular hakkında Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı açıklamalarda bulundu.

01 Aralık 2016 - 07:41

Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Murat Baltacı'nın sunduğu Spor Aktüel programında tesisler ve yeni stadyum hakkında açıklamalar yaptı.

Kapalı olan 12 Şubat stadını yeniden kullanıma açtığını söyleyen Ali İhsan Kabakçı, ‘Tüm ilçelerimize stadyum yaptık, biri hariç hepsinin ışıklandırması var. Kahramanmaraş'a yeni stadyum yapılacak bunun için çalışmalar sürüyor ama Kahramanmaraşspor'un da daha üst liglerde oynaması lazım. 12 Şubat stadyumunun zemini bölgenin en iyi zemini, bu bölgenin en iyi sahaları Kahramanmaraş'ta dedi. 12 Şubat stadının üstünün kapanmasının sorulması üzerine, Ali İhsan Kabakçı, ‘Nasılsa yeni stadyum yapılacak, üstünü kapatmanın ne gereği var’ dedi.

 

“ŞEHRİMİZE YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR”

Futbol, Tenis, açık yüzme spor alanları hakkında açıklamalarda bulunan Kabakcı, “Kahramanmaraş Özellikle büyük tesis hamleleriyle birçok tesise kavuştu. Artık ilçelerimizde gece ışıklandırılmış futbol sahaları, tenis kortları, açık yüzme havuzlarının olduğu bir kompleks haline dönmüş vaziyettedir. Hemen hemen tüm ilçelerimiz merkezde de üç tane kompleksimiz devasa ölçülerde komplekslere kavuştu. Bugün Saim Çotur Stadyumu'nda da yaklaşık 50 milyon liralık yatırım devam ediyor. Tamamlandığında Kahramanmaraş hem sporun alt yapısında, hem branşlarda çeşitlerinde önemli ölçüde hiçbir eksiği kalmayacak. Bizim hedefimiz inşallah başta ilçelerle birlikte merkez ilçelerimizde yani Dulkadiroğlu ve Onikişubat'ta diğer eksik olan çalışmaları tamamlayıp Kahramanmaraş’ımızın yediden yetmişe tüm halkımıza gençlerimize çocuklarımıza spor tesislerini onların hizmetine sunabileceğiz. Zaten bunun yansımalarını görüyoruz.” diye konuştu.

 

“FAAL 56 TESİSİMİZ HİZMET VERİYOR”

Bu tesislerin hayata geçmesi ile birlikte takım sporlarında ve bireysel branşlarda büyük başarılar kazandıklarını dile getiren İl Müdürü Kabakçı, “Bu yaz genel müdürlüğümüzün düzenlemiş olduğu yaz spor okulları branşlarında Türkiye üçüncüsü olduk. Bu tablo gurur duyulacak bir tablodur. Gerçek manada gençlerimize spor yaptırabilmek bizim en önemli düsturumuzdur. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ilçelerimizde birlikte yaz spor okulları projesi yürüttük. Bu okullara hemen hemen herkes katıldı diyebiliriz. Yediden yetmişe verirler de katıldı. Tabi bu sayıların artması, bu şehirde 6 yıl önce Türkiye'de sonlarda iken, bugün ilk 5 içinde yer alması bizi gururlandırdı. Bizim amacımız teşkilat olarak sporcu fabrikaları adı altında projelerinde devreye sokmak için tesislerimizde ilk defa kondisyon ve fitness merkezleri oluşturduk Türkiye genelinde özelliklere sahip antrenör görevlendirmesi yaptık. Kondisyoner uzman antrenörler eşliğinde bugün bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Başta sabah sporu yapan takımlarımıza futbol takımlarımıza, ferdi çalışan tüm hemşerilerimize antrenörlerimiz iyi program uyguladılar. Hem sağlıklı yaşama hem profesyonelce spor yapma adına bu kondisyon merkezinden yararlanıyorlar. Hiç kimse geri çevrilmiyor. Kim yararlanmak istiyorsa merkezlerimizin tüm imkanlarından faydalanıyorlar. Kahramanmaraş'ta yapılmayan spor dallarını ortaya koymaya çalıştık. Bu yıl Kahramanmaraş'ta deniz kenti gibi kadın spor alanında Türkiye Şampiyonasına katıldı. İki tane final kadroda yarışan sporcumuz çıktı. İnanıyorum ki bundan sonrasında daha çok önemli başarılı sporcular çıkacak. Kahramanmaraş spor kenti oldu diyebiliriz. Şu ana kadar son 6 yılda bugünkü resmi rakamlara bakarak 56 tane tesisimiz yapıldı. 10 tanenin üzerinde de yapımı devam eden çalışmalarımız var. Yani toplamda 56 tesisimiz var” şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

“TESİSLER ŞEHRE GÜZELLİK KATTI”

Kahramanmaraş’ta özellikle amatör futbol için alt yapı çalışmaları başta 2010 yılı olmak üzere olağanüstü iyileştirmelerle başladığını ifade eden Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, “Şuan itibari ile Batıpark stadyumu amatör futbola hizmet ediyor. Buna mukabil yine Belediye’nin sentetik futbol sahası gerçekleşerek amatör futbola hizmet etmekte. Biz akabinde hemen şehrimizde Vali Saim Çotur diye geçen kompleksin içine bir sentetik saha yaptık. Hemen yine diğer tesisleri gerçekleştirdikten sonra Doğukent’te de yine TFF kriterlerine uygun bir futbol sahasını hazır hale getirdik. Kahramanmaraş merkezde yine bir çırpıda dört tane sentetik saha oldu. Bu bizim gerçekten hayal ettiğimiz bir tablo idi” dedi.

 

“SPOR SALONU OLMAYAN İLÇE KALMADI”

Kahramanmaraş spor kenti olma yolunda ilçelerindeki tüm tesisler hemen hemen hepsi tamamlandı diyen İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, “spor salonu olmayan ilçe kalmadı. Bizler Gençlikspor Teşkilatı olarak son 5 yılda hem hükümetimizin hem değerli Bakanımız, milletvekillerimiz ve iş adamlarımızın desteği ile çok iyi bir noktaya geldi. Kahramanmaraş ilçeleri ile dış alanları ile tesisler bakımından sorun yok. İnşallah Kahramanmaraş’ta spor tesisleri ortaya çıktıkça birçok branşta da gelişmeler devam edecek. Çağlayancerit’ten başlamak üzere Andırın, Elbistan, Afşin, Göksun, Pazarcık’ta sentetik futbol sahaları yapıldı, bir kısmında maçlar oynanmaya başladı. Bu Kahramanmaraş’ta amatör spor ve amatör futbol olmak üzere şehrin merkezinde de atletizm stadyumu, büyük bir spor salonu Osman Sayın spor salonunun haricinde yine Saim Çotur kompleksi içerisinde Açık ve kapalı tenis kortları, basketbol sahaları buna bağlı olarak uzun yıllar konuşulan ve bizim önemli projelerimizden biri olan Kılavuzlu su sporları merkezinin de büyük aşamasını kat ettik. Burada çok kısa sürede Kahramanmaraş’ta su sporları alanında artık yelken, kürek ve kano gibi olimpik branşlarda sporcular çıkaracağız. Başta amatör futbolu olmak üzere Kahramanmaraş’ın yapılmayan tüm branşlarını ele aldık. Bunların içerisinde ekstrim, jimnastik, okçuluk, badminton gibi şu ana kadar yapılmayan tüm sporlarda çok iyi noktadayız. Büyüyen ve gelişen Kahramanmaraş’ta çok daha farklı alanlara tesisler yapmak zorunluluğunu hissedeceğiz. Bununla da ilgili Büyükşehir olmakla da birlikte yapılacak olan tespitler ve projelerle Kahramanmaraş’ın gençliğine sporcularına önümüzdeki dönemlerde bir planlama yapılacaktır. Kahramanmaraş tesisleşmede ilk 15’in içine girmiş bir şehirdir. Bunu da Ankara’da genel Müdürlüğümüzün sunumunda tesisleri en hızlı yapan 5 il arasında gösterildi. Tesisleri en hızlı işlem yaparak bitiren 5 il arasında gösterildik” dedi.

 

“EN HIZLI TESİS İNŞA EDEN VE ÜST KADEMEYE ÇIKAN İL KONUMUNDAYIZ”

AK Parti hükümetleri döneminde büyük tesisleşme içine girildiğini ve Kahramanmaraş’ın bu anlamda ilk 5 arasında yer aldığına dikkat çeken Kabakçı şöyle konuştu: “Kahramanmaraş’ta sportif anlamda 50 yılın eksikliği vardı, ben öncelikle hükümetimiz döneminde büyük çalışmaların ve projelerin olduğunu net bir şekilde görüyorum. Özellikle 2004’ten itibaren tesis hamlesine yönelindi. Bu gün Kahramanmaraş Türkiye’de ilk 5’te en hızlı tesis yapan iller arasında, en hızlı tesis inşa eden ve üst kademeye çıkan il konumundayız. En sonda da su sporları merkezi bu şehrin belki de en çok ihtiyaç duyulan, su kenti baraj kenti olan Kahramanmaraş’ta bir su sporları merkezinin inşa edilmesi benim açımdan gurur duyulacak bir çalışmaydı. Biz mutluyuz, huzurluyuz görevimizi yapmanın, başarılı olmanın memnuniyetini yaşıyoruz. Çünkü ben spor adamı olarak nerde ne şekilde neler yapıldığını az çok takip ederek bu işleri programlıyorum. Buradan da bakıldığında her şeyin rotasında olması, yerli yerinde gitmesi bir yöneten olarak beni ayrıca memnun ediyor” ifadelerini kullandı. (İLKER YİYEN)   

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...