Yeni Türkiye yeni sistemle coşacak

Yeni Türkiye yeni sistemle coşacak

MHP ve Ak Parti tarafından desteklenen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin oylandığı referandumda üzerine düşeni yapan Kahramanmaraş kenti karnaval havasına çevirdi. Ak Parti önüne toplanan binlerce kalabalık milletvekillerinin hitaplarıyla coştu.

18 Nisan 2017 - 15:59

Yaklaşık 2 aydır sahada gece gündüz yapılan çalışma meyvesini verdi. Pazar günü sabah saat 07.00’da başlayan oy verme işlemi 16.00’da son bulmasıyla heyecan üst seviyelere çıkmıştı. Sandıkların açılıp sayılmasıyla rekor kıran Kahramanmaraş’ta vatandaşlar Ak Partinin önüne gelerek, çıkan sonucun sevincini yaşadı.

Sandıkların açılmaya başlamasının ardından Ak Parti İl Başkanlığında bulunan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak Ankara’ya dönmek için parti binasından ayrıldı. Kentteki tüm sandıkların açılmasının ardından İl binasının yanındaki boşluk alana çıkan Milletvekilleri ve parti teşkilatı ise toplanan kalabalığa teşekkür konuşması yaptı.

İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç; “Bu ses mazlumların sesidir. Emin ol sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da, Amerika’da, Orta Doğu’da da bu sesiniz yankılanacak, FETÖ’sü de, PKK’sı da, DAEŞ’i de, onun patronları da bu ses karşısında titreyecekler.”

Kültür ve Turizm eski Bakanı Mahir Ünal; “Bundan sonra hükümet krizlerinin yaşanmadığı, sizin seçtiğiniz hükümetlere kimsenin çelme takmadığı hükümetleri doğrudan sizin seçtiğiniz, güvenoyunu sizin verdiğiniz, bir yeni dönem başlıyor.”

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili M. Uğur Dilipak, “Mücadelemize ve çabamıza değdi. Kıtlıklar, muhtıralar, kuyruklar ve milletimizin adam yerine koyulmamasından sonra büyük mücadele verdik ve bu zaferi kazandık artık tüm bunlar sona erdi.”

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu; “Bütün hanım kardeşlerimi buradan saygı ve sevgilerimi gönderiyorum. Yeni sitemin gelmesine büyük emekler verdiler. Kahramanmaraş bu oylamada yine üzerine düşeni yaptı:”

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İlker Çitil; “15 Temmuz’da olduğu gibi bu önemli süreçte de Türkiye’mizde ki vatandaşların desteği ile tarihi bir dönüm noktasının başlangıcını yaptık. Söz ve karar milletindir demiştik ve millet kendi kararını kendisi verdi.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, “Güçlü Türkiye’nin, müreffeh Türkiye’nin kapıları sonuna kadar açıldı. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde müreffeh güçlü Türkiye hedefine ulaşana kadar hep beraber yürüyeceğiz.”

Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir; “Artık daha büyük bir Türkiye olacak, artık her zaman efendi millet olacak. Artık hesaplar dönemi bitti, artık yeni bir dünya var. Artık o yeni dünyanın güçlü bir Türkiye’si var.”

Ak Parti Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Metin Doğan; “. Bu zafer Kahramanmaraş’ın 7’den 70’e kadınıyla erkeğiyle yeniden bir istiklal mücadelesinin zaferidir. Bu zafer aziz milletimizin, Türkiye’nin batıya karşı verdiği bir mesajdır.”

 

KAHRAMANMARAŞ BİR KEZ DAHA TARİH YAZDI

Kahramanmaraş’ta referandum sandıklarının açılmaya başlanmasıyla heyecan doruğa çıktı. Türkiye genelinden önce Kahramanmaraş yüzde 74 olarak belirlenirken, Türkiye genelinin belirlenmesiyle Ak Partinin önünde bayram havası esti. Binlerce vatandaşın toplandığı kalabalığa milletvekilleri teşekkür konuşması yaptı.

Yaklaşık 2 aydır süren referandum çalışmaları, etkisini sandıklarda gösterdi. Ak Parti ile üç kez referanduma giden Kahramanmaraş’ üçünde de iktidar kanadına tam destek verdi. 2007 halk oylamasında Türkiye ortalamasının 19, 2010 referandumunda Türkiye ortalamasının 22 puan üzerinde destek veren Kahramanmaraş 16 Nisan 2017 referandumunda ise 22 puanın üzerinde bir destek verdi.

Kahramanmaraş’ta saat 16.00’da sandıkların açılmasıyla yaşanan heyecanlı bekleyiş iki saat içerisinde yerini sevince bıraktı. 3 Kasım 2002 seçimlerinde iktidara tam destek veren Kahramanmaraş üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirdi.

Yurt dışı sandıkların da açılmasıyla referanduma rekor oy veren büyükşehirler arasında Konya ve Erzurum’dan sonra üçüncü sıraya düşen Kahramanmaraş, Akdeniz’de bulunan 5 Büyükşehir arasında ise ‘evet’in önde olduğu tek Büyükşehir oldu.

Sandıklara giderek yoğun katılımda sağlayan ve Ak Parti binası önünü karnaval havasına çeviren vatandaşlara Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri ve il teşkilatı ile Büyükşehir Belediye Başkanı teşekkür konuşması yaptı.

 

BUNDAN SONRA HİÇ KİMSE BU MİLLETLE OYNAYAMAYACAK

Milletin tarihi bir sınavı başarıyla tamamladığına vurgu yapan İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, tüm hemşerilerine teşekkür etti. Bu zaferin mazlum Anadolu halkının olduğuna dikkat çeken Güvenç; “

Bundan böyle hiç bir şey eskisi gibi olmayacak, hiç bir şey bu milletin iradesiyle oynayamayacak, hiçbir güç bu millete ipotek koyamayacak. Milletimiz kendi cumhurunu kendi seçecek, Ankara’da hükümet kurmalarda kaos yaşanmayacak, çift başlılık olmayacak ve yolumuz açık olacak” dedi. Bu zaferin mazlum Anadolu insanıyla birlikte yeryüzündeki tüm mazlumların zaferi olduğuna vurgu yapan Güvenç şöyle konuştu; “Bu zafer sonucunda sesiniz sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da, Amerika’da, Orta Doğu’da da yankılanacak, tüm terör örgütleri de patronları da bu ses karşısında titreyecekler. Tabiki coşkuluyuz, gururluyuz fakat asla taşkınlık yapmayacağız. Bugünden sonra 80 milyonun birliği, kardeşliği için mücadele edeceğiz, kimseyi ötekileştirmeyeceğiz, milletimizle kucaklaşacağız. Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi; Yeni Türkiye için bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, güçlü olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.”

 

7 DÜVEL BİR OLDU AMA MİLLET ‘EVET’ DEDİ

Kültür ve Turizm eski Bakanı Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal da tarihi bir gün yaşadıklarını belirterek 7 düvelin bir olduğunu dünya başkentlerinden Türkçe yayınlar yapıldığını, ellerinden geleni yapmalarına rağmen milletin ‘evet’ dediğini söyledi. Ünal; “Bu referandumdan sonra Türkiye’nin önünün daha da açıldığına vurgu yapan Ünal hükümet krizlerinin yaşanmadığı, milletin seçtiği hükümetlere kimsenin çelme takmadığı, güven oyunu milletin verdiği yeni bir dönem başlıyor. 1950’li yıllarda rahmetli Adnan Menderes’in ‘yeter karar milletindir’ dediği günler başlıyor. Kahramanmaraş üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirdi. AK Partinin sevdalıları vatandaşlarla, milletvekiliyle, belediye başkanıyla, teşkilatıyla, her şeyiyle hepsi canla başla çalıştılar, hepsine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

ÜLKEMİZİN ÖNÜ DAHA DA AÇILACAK

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu da 7 düvelin bir araya gelip karşı olmalarına rağmen bir kez daha sandıktan güçlü Türkiye’nin çıkmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Reyhanlıoğlu ayrıca 7 düvele de Kahramanmaraş’tan yine yüksek oy çıkartılarak seslerini duyurduklarını dile getirerek özellikle bayanlara sevgi ve muhabbetlerini gönderdi. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle de Türkiye’nin önünün tamamen açılacağını ve daha güzel yarınların geleceğini belirtti.

 

NE YAPSAK HAKKINIZI ÖDEYEMEYİZ

Güçlü Türkiye’yi daha muvaffak kılmak ve Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaşmak için var güçleri ile bundan sonra da koşacaklarını dile getiren Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili M. Uğur Dilipak da bu zamana kadar Ak Partinin yüzünü ak eden Kahramanmaraş için ne yapsalar haklarını ödeyemeyeceklerini söyledi.

 

SÖZ VE KARAR MİLLETİNDİR DEMİŞTİK

Seçim boyunca söylediği bir cümlenin üzerinde duran Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili M. İlker Çitil de Avrupa’sıyla, Amerika’sıyla, Türkiye’nin gelişmesini istemeyen güçlerin hiçbir zaman ellerini üzerlerinden çekmediğine vurgu yaptı. Çitil, “Bizim üzerimize baskı ve vesayet sistemi kurdular. Bizde 16 Nisanda güçlü bir sistemimiz olacağını rejim değişikliği değil, sistem değişikliği olacağını ifade ettik. Milletin kararı da ‘evet’ olarak sonuçlandı. Çok büyük katım oranımız var, ülkemizin yüzde 50’sinden fazlası ‘evet’ dedi. Feraset sahibi vatandaşlarımızın desteğiyle  tarihi bir dönüm noktasının başlangıcını yaptık. ‘Söz ve karar milletindir’ demiştik ve millet kendi kararını kendisi verdi kendi kaderini kendisi çizdi. Bundan sonra da uyum yasalarını çıkartacağız” dedi

 

MİLLET İRADESİNİN ÜZERİNDE İRADE OLMAZ

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç da zaferin mübarek olması temennisinde bulundu. Bu zaferi hak ettiklerini belirten Kılıç gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Referandum çalışmalarında 12 Şubat Kurtuluş savaşındaki 22 gün 22 gecelik destanı hatırlatan Kılıç; “Millet iradesinin üzerinde irade olmadığı için sandığı milletimizin önüne getirdik. Kadın, erkek, yaşlı, genç hep beraber Kahramanmaraş’ımızda ve bütün milletimiz Türkiye’nin genelinde aylar boyunca mücadele verdik. Mücadelemize ve çabamıza değdi. Kıtlıklar, muhtıralar, kuyruklar ve milletimizin adam yerine koyulmamasından sonra büyük mücadele verdik ve bu zaferi kazandık artık tüm bunlar sona erdi.” diye konuştu.

 

SENEM AYŞE’NİN TORUNLARI BİRKEZ DAHA DESTAN YAZDI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’ta alanda bulunan kalabalığa kurtuluş savaşı kahramanı Senem Ayşe’nin torunları olarak yine destan yazdıklarını söyledi. Erkoç; “Kahramanmaraş’a yakışanı yaptınız. Sizler minnet ve şükranlarımız sunuyoruz. Güçlü Türkiye’nin, müreffeh Türkiye’nin kapıları sonuna kadar açıldı. İnşallah güçlü bir şekilde saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde müreffeh güçlü Türkiye hedefine ulaşana kadar hep beraber yürüyeceğiz. Emeklerinize hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz, bu çalışmalar esnasında bizleri yalnız bırakmadınız. Gece gündüz hep beraber koşturduk:” dedi

 

KARŞIMIZDA TÜM DÜNYA VARMIŞ

Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir de yapılan işin küçümsenmemesi gerektiğini, hayır cephesi olarak CHP’nin, Fetö’nün, PKK’nın, Avrupa’nın olduğunu zannettiklerini meğerse tüm dünyanın olduğunu gördüklerini söyledi.  Özdemir, “

Referandum sonucuna bir bakın yememişler içmemişler bizi alt etmeye çalışmışlar. Yüzde 87 katılım var. Ama iyi ki bunu yapmışlar, bunu yapmışlar ki sizin zaferiniz daha büyük olsun, sizin zaferiniz daha anlamlı olsun. Siz 14 yıl önce AK Partiyi iktidara getirdiniz, bugünden sonra da siz iktidardasınız. Artık yeni bir Osmanlı olmaya var mısınız? Şimdi siz buradan evet dedikçe evlerinde dizleri titreyen çok hesapçı adam var. Siz onların hesabını bugün sandıkta verdiniz. Ama hiç endişeniz olmasın, artık daha büyük bir Türkiye olacak, her zaman efendi siz olacaksınız, hesap dönemi bitti. Artık yeni bir dünya var. O yendi dünyanın güçlü bir Türkiye’si var. Tüm teşkilatımıza teşekkürlerimi sunuyorum.” Diye konuştu.

 

İSTİKLAL MÜCADELESİ VEREN HALKIMIZIN ZAFERİDİR

Ak Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Metin Doğan da Türk tarihine bir zaferin daha altın harflerle yazıldığına dikkat çekti. Bu zaferin Ak Parti teşkilatlarıyla birlikte Kahramanmaraş’ın 7’den 70’e kadınıyla erkeğiyle yeniden bir istiklal mücadelesinin zaferi olduğuna belirten Doğan şöyle konuştu; “Bu zafer aziz milletimizin, Türkiye’nin batıya karşı verdiği bir mesajdır. İnşallah 2023 hedeflerine doğru yeni sistemimizle daha emin adımlarla yürüyeceğiz. Artık koalisyonlar dönemi sona ermiştir. Artık ekonomik krizler dönemi sona ermiştir. Artık Türkiye’de darbeler, işgal girişim dönemi sona ermiştir. Yarınımız daha aydınlıktır.”

 

MİLLETİMİZE HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Kahramanmaraş’ta en yüksek ‘evet’ oyunun çıktığı Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ise referandum sürecinde gece gündüz çalıştıklarını hatırlattı. Bu çalışmalar sonucunda bölgelerindeki oy oranına yakın bir yüzde elde ettiklerini de dile getiren Okay; “verdiğiniz bu katkı ülkemizdeki  yeni sistemin milletin onayından geçmesinde çok büyük bir katkı ve destek sundu. Bundan sonra milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz.” Dedi.

 

‘EVET’ VERENLERLE ‘HAYIR’ VERENLERLE EL ELE ÇALIŞACAĞIZ

Ak Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel’de 2 aylık referandum çalışmalarından söz ederek şöyle konuştu, “Kahramanmaraş olarak çok büyük bir iş başardık. 2 ay boyunca durmadan, mahalle mahalle, kapı kapı dolaşarak, herkesin elini sıkarak bu kampanya sürecini anlatmaya çalıştık. Bugünün kıymetini ilerdeki yaşayacağımız günlerde her geçen gün biraz daha anlayacağız. Bizler bugün bir daha vesayet odaklarına bu ülkeyi teslim etmeyeceğimize karar verdik, bizler bugün mazlumun yeniden umudunu yeşerttik. Bizler bugün Türkiye’nin önündeki bütün setlere, bütün engelleri elimizin tersiyle ittik. Yarından itibaren ‘evet’ verenlerle, ‘hayır’ veren kardeşlerle el ele vereceğiz. Bugün ki ülke için daha çok çalışacağız.”

 

BİRLİK AZMİMİZ SÜRDÜKÇE BİZİ KİMSE YIKAMAZ

Kahramanmaraş’ta en yüksek ‘evet’ oyu çıkan Dulkadiroğlu ilçesinin Ak Parti İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici de Kahramanmaraş’ın bir kez daha tarih yazdığına vurgu yaptı. Debgici, “Biz sizlerle yola gitmekten onur ve gurur duyuyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, Başbakan Binali Yıldırım’ın koordinasyonunda hep beraber ileri gideceğiz. Bu zafer hepimizin. Bundan sonra da artık yeni bir Türkiye için yarından itibaren hep beraber çalışacağız. Yeter ki birlik olma azmimizi hiçbir zaman kaybetmeyelim. Biz bir oldukça, beraber oldukça hiç kimse sırtımızı yere getiremeyecek.” Dedi.

Konuşmaların ardından şehirde konvoy düzenleyen vatandaşlar tarihi zaferi kutladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...