Yerel seçim erkene mi alınıyor?

Yerel seçim erkene mi alınıyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın parti kurmaylarına teşkilatının seçim havasından çıkılmaması talimatını vermesinin ardından gözler 2018 Kasım ayına çevrildi. Kasım ayında erken seçimin yapılmasına kesin gözle bakılırken, mevcut belediye başkanlarından kimin gidip, kimin kalacağı merak konusu oldu.

04 Temmuz 2018 - 01:42

UFUKTA ERKEN SEÇİM Mİ VAR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye seçimlerini de erkene alıp seçimi Türkiye’nin gündeminden çıkaracağı öne sürüldü. Mart ayındaki seçimlerin olumsuz hava şartlarıyla zorlaştığı düşünülürken, seçimlerin Kasım-2018’de yapılmasının sinyali verildi. MKYK toplantısında partisinin kurmaylarına konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan genel seçimlerde verilen mesajı iyi değerlendirip seçim atmosferinden çıkmadan yerel seçimi de yapacaklarını söyledi. Erdoğan’ın “bu kez halkın tercih edeceği, vatandaşların sevdiği adayları halkla buluşturacağız” sözleri gözleri mevcut belediye başkanlarına çevirdi.

HALKLA BARIŞIK ADAYLAR REVAÇTA!

2014 yılında yapılan yerel seçimlerde tüm ilçe ve büyükşehir belediye başkan adaylarının belirlenmesinde kamuoyu anketleri ön plana çıkmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerel seçimlerin önemine dikkat çektiği ve halkın tercih edeceği adaylara yönelik MKYK’daki konuşmasına göre anketlerin dikkate alınacağı öngörülüyor. Erdoğan’ın metropol ve Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarını sadece kendisinin belirlediği, diğer ilçe belediyelerle ilgili de en küçük detaya kadar ilgileneceği öğrenildi. Milletvekillerinin aday belirlemede ne kadar rol alacağı ise şuan bilinmiyor.

BAŞARILI BAŞKANLAR DEVAM EDECEK!

Mevcut Belediye Başkanlarının ise görevde kaldıkları süre zarfında halkla kurduğu diyalog ve 2014’de verdiği seçim vaatlerinin gerçekleştirme oranına bakılacak. 11 ilçeden 9’unu bünyesinde tutan Ak Parti’nin 24 Haziran seçimlerine göre 9 ilçeyi kaybetmeyeceği tahmin ediliyor. Elbistan’da partiden ihraç edilen Durmuş Küçük’ün yerine ise halkın sevdiği bir ismin aday olarak gösterilmesi Elbistan Belediyesini de tekrar AK Partili yapacak gibi görülüyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi