YÖK’ten Deveci’ye soruşturma
Reklam

YÖK’ten Deveci’ye soruşturma

Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesinin gündeme getirdiği usulsüzlük dosyalarını araştıran Prof. Dr. Bülent Arı başkanlığındaki YÖK Denetleme Kurulu, 2017 Ekim ayı içerisinde denetimini yaptığı dosyaları bu kez soruşturmak için KSÜ’ye geldi.

30 Ocak 2018 - 03:17

RAPOR’UN SONUCU BEKLENİYOR!

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde skandal uygulamalar bir türlü bitmiyor. Bugün Gazetesinin belgeleriyle birlikte ortaya çıkarttığı, kurulmamasına rağmen yaklaşık 3 milyon TL’nin ödendiği Trijenerasyon tesisi, hala ruhsatları olmayan çarşı gibi dosyalar YÖK denetleme kurulunun soruşturmasına takıldı.

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında gelerek Bugün Gazetesinin iddialarını denetleyen Prof. Dr. Bülent Arı Başkanlığındaki YÖK Denetleme Kurulu belgeleri yanına alarak Ankara’da belgeler üzerinde geniş çaplı inceleme yapmıştı. Bugün Gazetesinin büyük bir titizlikle üzerinde durduğu dosyalar bu kez soruşturma aşamasına geldi.

Üç gündür KSÜ’de dosyaları soruşturan YÖK Denetleme Kurulu’nun nasıl bir rapor hazırlayacağı ise merak konusu oldu. YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın ısrarla arkasında durduğu KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci’nin açığa alınmadan soruşturmanın yapılması, ifadesi alınan personele mobing olarak yansıdığı iddia edildi.  Genellikle yapılan soruşturma aşamasına gelen dosyalarla ilgili yöneticiler açığa alınırken, Deveci’nin alınmaması ‘YÖK Başkanı Saraç’ın yine torpiline uğradı’ yorumlarına neden oldu.

 

BİR SKANDAL SÜRGÜN DAHA!

KSÜ Rektörü Deveci son uygulamasıyla da yine pes dedirtti. Her geçen gün başarılı cerrahların baskılara dayanamayarak bir bir istifa ettiği Tıp Fakültesinde kendi alanında tek profesör ve el cerrahı olan bir doktor daha ilgisinin olmadığı bir bölüme görevlendirildi.

Türkiye’nin en iyi kalp damar cerrahlarından Bülent Meşe ve Karaciğer Naklinde adını Türkiye’ye duyuran Ertan Bülbüloğlu’nun baskılara dayanamayıp üniversiteden ayrılmasının ardından şimdi de sıra Üniversitede bölümünde tek profesör ve el cerrahı olan Prof. Dr. Murat Üzel’e geldi. Rektör Deveci bu kez de kafayı Üzel’e taktı.

Ortopedi bölümünde tek el cerrahı ve tek profesör olan Üzel geçici görevle 6 aylığına Terapi ve Rehabilitasyon Bölümü Fizyoterapi Programına görevlendirilmek üzere Sağlık Meslek Hizmetleri MYO Terapi ve Rehabilitasyon Bölümüne sürgün edildi. Üzer’in hemen bu uygulamanın yanlış olduğu ve çalışma hürriyetinin elinden alındığı gerekçesiyle itirazda bulunduğu öğrenildi. TSK’nın Afrin’e düzenlediği operasyon sonucu yakın illerin en çok Ortopedi cerrahlarına ihtiyacı varken bu haksız görevlendirmenin nedeni anlaşılamadı. Bu arada Üzel’in geçici görevlendirilmesi en çok da tedavisini yaptığı hastaları üzdü. (KAYNAK: KAHRAMANMARAŞ’TA BUGÜN GAZETESİ / MESUT TUĞRUL)

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Osman
    6 yıl önce
    yök başkanı arkasında duruyorsa vekiller bakanlar da bu şehrin arkasında dursun. Bakalım o zaman kim duracak, kim durmayacak.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Okay, Konteyner Kent Sakinleriyle İftarda Bir Araya Geldi
Başkan Okay, Konteyner Kent Sakinleriyle İftarda Bir Araya Geldi
“Tekir’in potansiyelini ortaya çıkaracağız”
“Tekir’in potansiyelini ortaya çıkaracağız”