Yol Genişletme Çalışmalarından Tarih Fışkırıyor
Reklam

Yol Genişletme Çalışmalarından Tarih Fışkırıyor

Dulkadiroğlu ilçesi Sakarya Mahallesi Kuyucak mevkiinde devam eden yol genişletme çalışmaları sonrasında tarihi masmala gün yüzüne çıktı.

29 Mart 2018 - 14:45

Kuyucak mevkii Tunç sokakta Turan İlkokulu sokağında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yol genişletme çalışmalarında daha önce de orada olduğu bilinen tarihi bir masmala ortaya çıktı.


Bir tarihin yok olmasın diye çaba gösteren duyarlı halkımız sayesinde Kahramanmaraş için bir değer ve kültür olan bu eserlerimize özel veya kamu kurumlarımızın sahip çıkması önem taşıyor.


Bu masmalanın çok uzun yıllar önce burada faaliyet gösterdiği çevre halkından ileri yaştaki kişilerle yapılan görüşmelerde anlaşıldı.

Duyarlı bir vatandaş olan Mehmet Akif Edikli’nin kişisel gayretleri sonucunda; Bu masmala da bulunan ve kullanılan makinaların Kahramanmaraş zeytini ve zeytinyağı tarihinde önemli bir değer olduğunu buradaki alet ve makinaların korunarak sergilenmesi gerektiğini vurguladı. Buradaki makinaların bir dili olsa da konuşsa diyen Mehmet Akif Edikli; burada nice hatıraların geçtiğini burayı gezerken ve fotoğraflarken duygulandığını dile getirdi.


Çok uzun yıllar hizmet veren zeytin Masmalasının Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından sergilenmek üzere değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı.

Buradaki makinaların atıl bir vaziyette çürümesine ve kaybolmasına sebep olunmaması için Belediyemizin bu konuda duyarlı olması gerekiyor.


Kahramanmaraş tarihi kültür dokusunun gelecek nesillere aktarılmak üzere burada kullanılan alet ve makinaların bir şekilde değerlendirilmesi gerek müzede gerekse Büyükşehir Belediyesinin restore ettiği bir konakta yerli yabancı turist ziyaretine sunulması gerektiğini söyledi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x