Yürek burkan fotoğraf

Yürek burkan fotoğraf

Kahramanmaraş’ta atık kâğıt toplayarak aile bütçesine katkı sağlayan 6 yaşındaki Muhammed’in kaldırımda dinlenirken uykuya daldığı görüntüsü yürekleri dağladı.

03 Eylül 2016 - 08:07

Ülkesindeki savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli mültecilerin her geçen gün yürek burkan olayına şahit oluyoruz. Bunlardan biri de Trabzon Caddesi, Foto Spor önünde yaşandı. Elleri kalem yerine atık kâğıt tutan 6 yaşındaki Muhammed, dinlenmek için arabasını kaldırıma çekti. Bir süre sonra da olduğu yerde uyuyakaldı. Küçük Muhammed’i o halde gören Kahramanmaraş halkı önce bayıldığını sandı ancak yakından görünce mışıl mışıl uyuduğunu fark etti. Göz kapaklarının ağırlığını kaldıramayacak kadar yorgun olan küçük Muhammed, ara sıra gözünü açıp kendisini izleyenlere baktı; fakat kimseye aldırış etmeden uyumaya devam etti.

Suriyeli çocuklar gece ya da gündüz sokaklarda dolaşarak çöplerden plastik ve kâğıt atık topluyor. Kentin en işlek caddelerinde trafik yoğunluğu içinde konteynerleri karıştırdıkları için hayatlarını da tehlikeye atan çocuklar, dinlenmek için kaldırım üzerinde yatıyor. Boyundan büyük konteynerlere tırmanabilmek için birbirlerinden destek alan çocuklar, aile ekonomisine destek olabilmek için topladıkları plastik ve kâğıt malzemeleri satıyor.(KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...