Zabun: "Haziran’da 111 ülkeye ihracat yaptık"

Zabun: "Haziran’da 111 ülkeye ihracat yaptık"

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Serdar Zabun Haziran ayında Kahramanmaraş’ın 111 ülkeye 74,7 milyon dolar ihracat yaparak bir önceki yılın aynı ayına göre %5,4 ihracat büyümesi gerçekleştirdiğini söyledi. Zabun, “Son on iki ayda 1 milyar doların üzerinde ihracat yaptık. Bu başarıya imza atan, üretimde ve ticarette üstün gayret gösteren şirketlerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

03 Temmuz 2018 - 02:24

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Haziran ayında Türkiye ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5 artarak 12 milyar 602 milyon dolara yükseldi. Böylelikle, yılın ilk altı ayında ihracat yüzde 7,4 artışla 81,9 milyar dolara çıkarken, son 12 aylık ihracat ise yüzde 9,7 artışla 161,5 milyar dolara ulaştı.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Serdar Zabun Kahramanmaraş’ın ihracat rakamlarını değerlendirdi. Zabun, “Kahramanmaraş’ta Haziran ayında 111 ülkeye ihracat yapılarak, 74 milyon 721 bin dolar ile bir önceki yılın aynı ayına göre %5,4 ihracat büyümesi gerçekleştirilirken, son bir yılda ise 1 milyar 843 bin dolar ihracata ulaşıldı.” şeklinde konuştu.

 

“OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ İHRACATIMIZ 530 MİLYON DOLAR”

Zabun açıklamasını şöyle sürürdü: “Ocak-Haziran döneminde ihracatımız yüzde 11,1 artışla 530 milyon 321 bin dolara ulaştı. Son on iki aylık ihracatımız ise yüzde 11,9 artış göstererek 1 milyar 843 bin dolar oldu.

 

111 ÜİLKEYE İHRACAT YAPTIK

Kahramanmaraş olarak Haziran ayında 111 ülkeye ihracat gerçekleştirdik. 2018’in ilk yarsında İtalya, Mısır, Almanya, Portekiz ve İspanya en çok ihracat yaptığımız ülkeler oldu ve bu ülkelere 6 ayda toplam 260 milyon dolar ihracat yapıldı.

 

İHRACATIN LOKOMOTİFİ TEKSTİL

Sektörel açıdan baktığımızda, tekstil ve hammaddeleri 331 milyon dolar, demir ve demir dışı metaller 81 milyon dolar, kağıt 34 milyon dolar, hazır giyim ve konfeksiyon 36 milyon dolar, hububat 11,6 milyon dolar, iklimlendirme 10,8 milyon dolar ve çimento 9,8 milyon dolar ihracat yaptı. Bu ürünler ihracatımızda %97 paya sahip oldu.

 

TÜRKİYE DAHA HIZLI BİR ŞEKİLDE KALKINMA SÜRECİNİ DEVAM ETTİRECEK

Türkiye ihracatının son 20 ayda sürekli yükseliş kaydettiğinin altını çizen Zabun, “İhracattaki güçlenme özel sektörün motivasyonunu artırıyor. Büyüme rakamları ile sanayi üretimi ve istihdamdaki gelişmeler ihracattaki yükselişin süreceğini müjdeliyor. Ülkemiz çok önemli bir seçimi geride bıraktı. Yeni bir sisteme geçişin onayını verdi. İnanıyorum ki, artık Türkiye daha hızlı bir şekilde kalkınma sürecini devam ettirecek. Üretime, istihdama, ihracata daha çok odaklanacak.  

 

KAHRAMANMARAŞ, İHRACATA ÇOK ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLIYOR

Bugün, Türkiye’nin en büyük sanayi merkezlerinden birisi olan Kahramanmaraş, ihracata çok önemli katkılar sağlıyor. Kahramanmaraş, üretimin olduğu kadar ihracatta da ülkemizin stratejik merkezleri arasında yer alıyor. Bu başarıya imza atan, üretimde ve ticarette üstün gayret gösteren şirketlerimizi tebrik ediyorum.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Görgel: “Bayramımız Mübarek Olsun”
Başkan Görgel: “Bayramımız Mübarek Olsun”
Kahramanmaraş’ta ATV kazasında 13 yaşındaki çocuk öldü
Kahramanmaraş’ta ATV kazasında 13 yaşındaki çocuk öldü