Zekat dağıtmaya öncülük edeceğiz

Zekat dağıtmaya öncülük edeceğiz

Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, Müftülük tarafından hazırlanan Ramazan programını açıklamak için düzenlediği basın toplantısında, Müftülüğün bayan ve erkek görevlileri tarafından insanın olduğu her yere girildiğini ve manevi konuda bilgiler verildiğini belirtti.

24 Mayıs 2017 - 17:55

İl Müftüsü Sürgeç düzenlediği basın toplantısında Ramazan’da yapılacak özel vaaz ve İrşat programlarının 26 Mayıs 2017 Cuma günü başlayacağını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığının Anayasal bir kuruluş olduğunu belirten Müftü Sürgeç, görevlerinin ise Halkı İman, İtikat, Ahlak ve ibadet konularında bilgilendirmek olduğunu, salih, doğru din bilgisi vermek, insanların doğumundan ölümüne kadar hayatlarının her safhasından hizmet etmek üzere Diyanet İşlerinin kurulduğunu söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığının Kahramanmaraş’ta yatırımları da olduğunu belirten Müftü Sürgeç, Üniversite’nin içerisin yapımı devam eden caminin tüm masraflarının Diyanet İşleri Başkanlığınca karşılandığını ve Diyanet İşleri Başkanlığının şuana kadar Kahramanmaraş’a son 6 yılda 10 milyon 931 bin TL kaynak aktardığını söyledi.

Ramazan ayının önemine de dikkat çeken Kahramanmaraş İl Müftüsü Sürgeç, Kahramanmaraş Merkezde Prof. Dr. Esat Coşan ve Elbistan’da Çarşı Atik camilerinde hatimle Teravih namazı kılınacağını söyledi. Diğer camilerde de normal teravih namazı kılınacağını belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığı son hadiselerden sonra halkın çok beklentisi olan bir kurum haline geldi. Bu konuyla ilgili maddi, manevi konularda bize çok sığınan insanlar da oldu. Diyanet İşleri Başkanlığımız Diyanet Vakfı aracılığıyla verilen zekâtları hem yurt içinde hem yurt dışında şeffaf bir şekilde dağıtmada öncülük edecektir.

Bir insana ekmeğe ve suya ihtiyaç duyduğu gibi Din bilgisine de ihtiyaç duyduğunu dile getiren Müftü Sürgeç hem camilerdeki hutbelerde hem de cami dışında öğrenci yurtlarından Huzur evlerine, sevgi evlerine kadar, Aile irşat bürolarından hastanelere kadar salih doğru din bilgisi vermeye çalıştıklarını söyledi.

Kur’an Kursu öğretmenleri ve Bayan Vaizlerin de hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan Kur’an Kursu Öğretmeni Nurhayat Aygün 21 Aralıkta Necip Fazıl Şehir Hastanesindeki manevi destek hizmeti kapsamında 210 hasta, 135 hasta yakanı ve 36 hastane personeline hizmet verildiğini söyledi. Servislerin de düzenli aralıklarla ziyaret edildiğini belirtti.

Kur’an Kursu öğretmeni Fatma Durmaz ise Kredi Yurtlar Kurumunda kalan öğrencilerle bir araya geldiğini bazen haftanın 7 günü öğrencilere manevi destek verildiğini belirtti.

Müftülük Vaazı Meliha Soylu da Manevi Destek programlarını Huzurevi, Sevgi Evleri, Kadın Sığınma Evlerinde düzenlediklerini belirterek ilahi dinletisi, kısa sohbetler, kuran tilaveti gibi faaliyetler yaptıklarını söyledi.

Kur’an Kursu Öğretmeni Feray Togay’da Aile İrşat Bürosunda görevli olduğunu vurgulayarak bizzat gelerek, telefon ve mail yoluyla da gelen başvurulara dini danışmanlık hizmete verdiklerini dile getirdi.

 

İNSANIN OLDUĞU HER YERDEYİZ

Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle müftülük olarak tüm hazırlıkları yaptıklarını belirterek insanın olduğu her yerde kurumlarının olduğunu belirtti. Müftü Sürgeç ayrıca kurbanlara rehberlik yapan Diyanet İşleri Başkanlığının zekât ve fitre dağıtmaya da öncülük edeceğini söyledi.

Sürgeç Kur’an Kursu öğretmenleriyle Müftülük Binasında düzenlediği basın toplantısında İl Müftülüğünün faaliyetleri hakkında medya temsilcilerini bilgilendirdi. Yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle hazırlanan programları ve alınan tedbirleri açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanlığının çok önemli bir kurum olduğunu ve çok hassas bir dönemden geçtiklerini de dikkat çeken Müftü Sürgeç; “bu hassas dönemde Diyanet İşleri Başkanlığının yıpratılmaması lazımdır. Diyanet İşleri Başkanlığı yıpratılıp, bitip giderse, Allah korusun binlerce diyanet oluşur. Milyonlarca cami oluşur, herkes bir birinin camisini taşlar, herkes bir birinin camisine gitmez. Onun için Diyanet İşleri Başkanlığı Türkiye için bir nimettir, bu kuruma sahip çıkmak gerekir.” Dedi.

Hayırsever insanlardan Diyanet İşleri Başkanlığının bir takım projelerine destekte isteyen Müftü Sürgeç şöyle konuştu; “artık Merdiven altı Kur’an Kursu yapmaktan vazgeçelim. Hem Kur’an’ın vakarına yazıktır, hem de çocukların psikolojilerine yazıktır. Eğer Kur’an Kursu yapacaksak, kolej gibi yapalım. Çocuklar hem orada öz güven kazansın hem de kolej standardında eğitim alsın.”

Kahramanmaraş’a yapılacak camilerin mimari yapısı üzerinde de Diyanet İşleri Başkanlığının çalışma yaptığını dile getiren İl Müftüsü Sürgeç; “Diyanet İşleri Başkanlığımız bir takım camiler inşa edecek. Bazı camiler formata uygun değil, estetikten yoksun. Kubbenin uzunluğu ile minarenin uzunluğu orantısız. Diyanet İşleri Başkanlığımız herkes her istediği gibi cami inşa etmesin, bu konuda müftülükten rehberlik hizmeti alınmasını istiyor.” Dedi.

İnsanın camiye sığınması durumunda annesinin kucağına sığınmış gibi rahat etmesi gerektiğini belirten Müftü Sürgeç, camilerde magazin ve siyasi konular gibi sohbetlerin yapılmamasını istedi.

Kahramanmaraş’ın da aralarında bulunduğu 19 ilde pilot olarak başlatılan ‘Manevi destek’ projesi hakkında da bilgiler veren Müftü Sürgeç Hastanelerden, Kredi Yurtlar Kurumuna, Sevgi evlerine, Huzur evlerine kadar manevi destek hizmetinin verildiğini açıkladı.

Toplantıya katılan Kur’an Kursu öğretmenlerinden Nurhayat Aygün 21 Aralık’tan bu yana hizmet verdiği Necip Fazıl Şehir Hastanesinde 210 hasta, 135 hasta yakını ve 36 hastane çalışanıyla bir araya geldiğini belirtti. Aygün; “Dini referanslardan hareketle insanların üzüntülü, sıkıntılı, korkulu hallerinde, yalnızlık ve ümitsizlik duygularına kapıldıklarında, ani değişmelerle gelen kriz durumlarında, maruz kaldıkları yeni duruma uyum sağma ve baş edebilme becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmayı, varsa sorularını cevaplamayı, hayatlarına yeni bir anlam vermelerine eşlik ederek onlara moral kazandırmayı ifade ediyoruz.” dedi.

Manevi Destek hizmetini Kredi Yurtlar Kurumunda veren Kur’an Kursu Öğretmeni Fatma Durmaz da Kredi Yurtlar Kurumunda kalan öğrencilerle haftanın 5 günü bir araya geldiklerini bunun bazen haftanın 7 gününe kadar çıktığını söyledi. Önemli olanın gönle hitap olduğunu belirten Durmaz; “asıl amaç; bireye rehberlik olduğundan birebir muhabbetler çok önemli olmakla beraber yurtta düzenlediğimiz toplantılar, mescit sohbetleri, atölye çalışları da çok büyük önem arzetmektedir. Adab-ı muaşeret atölyesinden, toplumda davranış kurallarını öğrenirken Abide hanımlar atölyesinde kendisine yön verecek büyük şahsiyetleri tanıma imkanı bulmaktadır” dedi.

Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki sevgi evleri ve Huzur evlerinde görevli İ Vaizi Meliha Soylu ise Müftülüğe bağlı 3 bayan vaizinin 5 sevgi evine giderek orada bulunan öğrencilerle bir araya geldiğini belirtti. Soylu; “Küçük yaş gurubunun kaldığı sevgi evlerinde daha çok ahlaki konulardan değerler eğitimi bağlamında dersler veriyoruz. Ara ara hadis okumaları yapılıyor. Kültürel faaliyetlere gidiliyor. Çocuklarımızı yatılı kurslarımızla kaynaştırmak için ayda bir buluşma programları düzenliyoruz. Böylece çcuklarımızın hafızlarımızla kardeşlik tesis etmesini sağlamaya çalışıyoruz. Bazen Kur’an okuyup mealini anlatarak ne hissettiklerini soruyoruz. Depresif oldukları zaman bireysel görüşmeler yapıp rahatlamalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kur’an öğretiyoruz” dedi.

 

Aile ve İrşat Bürosunda görevli Kur’an Kursu öğretmeni Feray Togay bürolarına gelerek, mail veya telefon yoluyla başvuruda bulunan vatandaşlara hizmet verdiklerini söyledi. Togay; “bize ulaşan bütün vatandaşlarımıza kuşatıcı ve kucaklayıcı bir yaklaşımla dini danışmanlık ve rehberlik hizmeti veriyoruz. Ayrıca aile ile ilgili farklı kurum ve kuruluşlarla da işbirliği içerisinde konferans, panel, seminer, kampanya, eğitim ve proje gibi faaliyetler düzenlenmektedir.” Dedi. Ayrıca büronun cezaevinde bulunan hükümlü ve tutuklulara da hizmet verildiği belirtildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...