Adana yoluna makyaj

İhalesi geçen yıl yapılan Kahramanmaraş-Türkoğlu bütümlü sıcak kaplama yol inşaatında yaşanan çökmeler deneniyle yüklenici firma, çökme olan yerleri yeniden düzenlemek için harekete geçti. Yaklaşık 5 km'lik alanın üst yapısı yeniden yapılıyor.

İhalesi geçen yıl yapılıp bu yıl içerisinde yapımına başlanan Kahramanmaraş-Türkoğlu arasındaki duble yol, tam anlamıyla trafiğe açılmadan bozuldu.

Aksu köprüsünden Çakırlar Mahallesine kadar olan yaklaşık 5 km’lik olan bölümde yolun yapımının hemen ardından çökmeler meydana geldi. Yol tamamen yapılıp trafiğe açılmadan çökmeler meydana gelince Kahramanmaraş kamuoyunun da tepkisi gecikmedi.

Karayolları 5’inci bölge müdürlüğü yetkilileri ise yüklenici firmaya baskı kurarak çökme meydana gelen bölümlerin yeniden yapılmasını istedi. Önceki gün Yüklenici firma Kahramanmaraş-Türkoğlu duble yolunda çökme meydana gelen mesafede çalışmalarına başladı. Çökme meydana gelen bölümleri 5 cm’ye kadar kazıyan yüklenici firma yeniden bütümlü sıcak asfalt dökerek yolu yeniden yapacak.

Bu arada Yüklenici firmanın yol için kullandığı bütüm’ün kalitesinin düşüklüğü ve alt yapı malzemesinin sağlam sıkıştırılamaması nedeniyle yolda çökmelerin olduğu öne sürüldü. Karayolları tarafından denetlenen yol inşaatında düşük kaliteli malzemenin kullanılmasına nasıl izin verildiği ise merak konusu oldu.

Yüklenici firma tarafından üst yapısı yeniden yapılan yolda bundan sonra da çökme olup olmayacağı merak konusu oldu.