Amerikan Ulusal Pamuk Konseyi KASİAD'da!
Amerikan Ulusal Pamuk Konseyi Başkanı Gary Adams ile Cotton USA Türkiye temsilcisi Marsha Powell, KASİAD Başkanı Ali Arpasatan'ı ziyaret etti.
Amerikan Ulusal Pamuk Konseyi Başkanı Gary Adams ve beraberinde heyet Kahramanmaraş Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) Başkanı Ali Arpasatan’ı makamında ziyaret etti.
Tekstil sektöründe kalite için hammaddenin çok önemli olduğunu ve ABD pamuğunun kontaminasyon yönünden dünyanın en güvenilir pamuğu olduğunu söyleyen KASİAD Başkanı Arpasatan konuşmasına şöyle devam etti: “Kahramanmaraş’ın lokomotif sektörü olan tekstilin en önemli hammadde kaynağı pamuktur. Gerek tekstil sektöründe hızla artan üretim miktarları, gerekse de ülkemizde pamuk ekim alanlarının azalması nedeniyle pamuk ithalatı özel bir önem ve dikkat gerektirmektedir. Türkiye’nin İthal ettiği pamuğun yüzde 30‘unun Kahramanmaraş’lı sanayiciler tarafından kullanılması dikkatleri şehrimiz üzerine yoğunlaştırmış ve ne kadar önemli bir pazar büyüklüğüne sahip olduğumuzu gözler önüne sermiştir.”
“EK VERGİ UYGULAMASI TÜRK TEKSTİL SANAYİSİNİ OLUMSUZ ETKİLEYECEK”
Arpasatan: “Türk pamuk tarımının tekstil sanayinin ihtiyacının ancak yarısını karşılayabildiğini, anti-damping uygulaması başladığı takdirde pamuk ithalatında başka ülkelere yönelme olabileceğini ve bu durumun kalite endişesini beraberinde getireceğini söyleyen Arpasatan konuşma şöyle devam etti: “Ekonomi Bakanlığı yetkililerine ABD pamuğuna ek vergi uygulamasına geçildiği takdirde Türk tekstil sanayinin olumsuz etkileneceğini aktardık ve aktarmaya devam edeceğiz ancak milli ekonomi bir bütündür ve çağımızda ülkeler ekonomik menfaatlerini gözeterek Dünya Ticaret Örgütü kuralları çerçevesinde karşılıklı yaptırımlar uygulayabilmektedirler. İmalat sanayimiz sadece tekstilden ibaret değildir, dolayısı ile Ekonomi Bakanlığımızın alacağı karara herkesin saygı göstermesi gerekir” dedi.
“ANTİ-DAMPİNG SORUŞTURMASI HER İKİ TARAFI DA OLUMSUZ ETKİLEYECEK”
Amerikan Ulusal Pamuk Konseyi Başkanı Gary Adams: “Türkiye’nin ABD pamuğunun önemli bir alıcısı olduğunu, Türkiye’nin ithal ettiği Amerikan pamuğunun önemli bir kısmının KASİAD üyeleri tarafından gerçekleştirildiğini söyleyen Adams sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye tarafından açılan anti-damping soruşturmasının her iki tarafı da olumsuz etkileyeceğini ve bu durumun Amerikan pamuk ihracatçıları ile Türk tekstil endüstrisinin ortak bir problemi olduğunu belirtirken, Ekonomi Bakanlığı yetkilileri ile birlikte görüşüp beraberce çözüm üretmek istediklerinin altını çizmiştir” diye konuştu.