Anayasa ve başkanlığa hayır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, CHP olarak 'Patronlu Başkanlık Sistemi'ne de Anayasanın ilk dört maddesine hayır diyeceklerini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, partisinin Kahramanmaraş İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. İl Başkanı Esat Şengül ve partililerle bir araya gelen Cankurtaran, Anayasa değiştirme başlığı altında 'Patronlu başkanlık sistemi' getirmeye çalışan baskıcı bir yönetimle karşı karşıya olduklarını savundu. Cankurtaran, 'Patronlu başkanlık sistemi' olarak nitelediği değişikliğe CHP olarak sonuna kadar karşı çıkacaklarını belirtti.Cankurtaran, partisinin Kahramanmaraş İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında, "Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak patronlu başkanlık sistemine sonuna kadar hayır diyeceğiz. Hükümetin getirmeye çalıştığı eğreti istihdamla, tüm emeğin işçinin hakkını gasp edilmesi konusunda da hayır diyeceğiz" dedi.

Anayasa'nın ilk 4 maddesinin değiştirilmesi konusuna da hayır diyeceklerini kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran, “İşsizlik Kahramanmaraş’ın en büyük sorunlarından biri olacak ben buralarda bunu gördüm şu an iktidar olan hükümetin milletvekillerine sesleniyorum Kahramanmaraş’ı mecliste buharlaştırmayın. Ak parti il başkanını ve bürokratlarını devletin üst kademelerini korumakla değil Kahramanmaraş’ın hakkını korumak için göreve çağırıyorum. Kahramanmaraş tekstilde Türkiye’nin en büyük 2 şehrinden biriydi, bugün bakıyorum ki tekstil konusunda geride kalınmış. İşsizliğin bundan sonra Kahramanmaraş'ın en büyük sorunu olacağını görüyoruz” diye konuştu.Cumhuriyet Halk Partisi il binasında düzenlenen basın toplantısına, CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç, CHP Onikişubat ilçe Başkanı Ünal Ateş ve parti üyeleri katıldı.