Bal'ın Rengi Sarı- Yeşil

2017‐2018 Futbol Sezonunda Kahramanmaraş'ı Bölgesel Amatör Ligi'nde (BAL) temsil edecek olan takımı belirleyen Fidanspor- Türkoğlu Belediyespor maçında gülen taraf Penaltılarla (3-1) Fidanspor oldu.

12 Şubat Stadyumunda oynanan karşılaşmanın normal süresi 0-0 tamamlanarak uzatmalara giden maçta uzanmalarda da gol sesi çıkmayınca BAL’ın tadı penaltılarla belirlendi. Bölgesel Amatör Lig (BAL)’a yükselme maçında BAL liginden Fidanspor, 1. Amatör Lig şampiyonu Türkoğlu Belediyespor ile karşılaştı. 12 Şubat stadında oynana karşılaşmayı yaklaşık 1 bin 500 taraftar izledi.

90 DAKİKADA GOL SESİ ÇIKMADI

Bölgesel Amatör ligde temsil edecek takımın belirleneceği baraj Müsabakası Fidanspor ile Türkoğlu Belediyespor arasında oynandığı karşılaşmada gol sesi çıkmadı. Kahramanmaraş'ı 2017-2018 sezonunda Bölgesel Amatör ligde temsil edecek takımın belirleneceği baraj Müsabakasında Fidanspor, Türkoğlu Belediyespor karşılaşmasında önemli dakikalar yaşandı. 12 şubat stadyumunda  oynanan ve Gaziantep bölgesinden Emrullah Doğan yönettiği  mücadelede ilk yarısı 0-0 sona erdi. İlk yarıda her iki takımda birbirlerini çözme mücadelesinde başarılı olamazken her iki takımda sağlı sollu ataklarla oyuna hüküm süremedi. Türkoğlu Belediyespor’un takım kaptanı Mustafa Oğuz ise daha önce sakat olması ve oyun esnasında ise kendini iyi hissetmesi sebebi ile takımla sahaya çıkmıştı ama ilk pozisyonda aldığı darbe sonucu sakatlığının aksetmesi sonucu oyundan ilk değişikliği yapan isim oldu. İlk yarıda her iki takımda gol pozisyonu üretemeyince ilk yarı 0-0 eşitlikle tamamlandı.

2. YARI BASKIN OYUN SAHAYA YANSIDI

İlk yarıya göre 2. Yarı baskın oyun sergileyen 2 takımda gol pozisyonlarına girmeye başladı. Özellikle Fidanspor ekibi 58. Dakikada Emre Demirel ile girdiği pozisyonu üst direkte patlattı. Bu kaçan pozisyonun ardından baskısını artıran Türkoğlu Belediyespor ise Seçkinle önemli bir pozisyona imza atarken Fidanspor kalecisi Samer gole izin vermedi Stoperde Mehmet Gülmez ve Enes Temizdemir ile Fidanspor kalesinin cebrerini aşmak isteyen Türkoğlu Belediyespor uzun toplarla kaleye yüklendi. Uzun toplarla Fidan spor kalesini abluka altına almaya çalışan Türkoğlu Belediyespor ataklarına karşın etkili kurtarışlarla adeta kalede panterleşen Suriyeli kaleci Samer Türkoğlu ataklarının önünü kesen isim oldu. Bu Pozisyon ardından Fidanspor ekibinde Emre Demirel girdiği 2 pozisyonda da 1’ini yan direkte patlattı. Diğerini ise kaleci Ali’nin üzerine çekti ve önemli 2 pozisyonu hoyratça harcadı.

FİDANSPOR PENALTI KAÇIRDI

Özellikle Emre Demirel, Mehmet (Cengiz)Yılmaz gibi forvet hattında adeta önemli ataklara imza atılan karşılaşmanın 81. Dakikasında ceza alanında içeri girerek gol atmak isteyen Erdil’e geçit vermeyen Ahmet Durmuşoğlu’nun faulü sonucu müsabaka hakemi Emrullah Doğan penaltı noktasını gösterdi.     

  81.dakikada gerçekleşen penaltı atışı için Fidanspor'da Mehmet Zülküf Gülmez topun başına geldi ve hazırlığını yaptı. Hakem düdüğü sonrası kullandığı penaltıyı kaleci Ali Çiçek kurtardı ve oyunda yine denge bozulmaz iken Fidanspor Önemli fırsatlardan birini daha kaçırmış oldu.

OYUN GERGİNLEŞMEYE BAŞLADI

Her iki takımda da eşitliğin bozulmadığı karşılaşmada Fidanspor’un Türkoğlu savunması üzerindeki atağında sertbest vuruş kazandı. Serbest vuruş hazırlığı yapan Fidanspor’da Müsabaka hakemi Emrullah Doğan serbest vuruş ile alakalı bazı uyarılarda bulunurken Baraj arkasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Mücadelenin 85. Dakikasında İtişmelerin yaşandığı Baraj arkasında Türkoğlu bElediyespor ile Fidansporlu futbolcular birbirine girdi. Sözlü sataşmaların hatta yumrukların atıldığı arbedeyi hakem dağıtırken Fidansporlu Mariko sarı kartla cezalandırıldı. Halen itirazların devam ettiği ve arbededen gözlemlenen 4. Hakem Cihan Ölmez’in gözlemleyerek orta hakem Emrullah Doğan’a ilettiği arbede ile ilgili bilgiler sonucunda Fidanspor'da Mesut Tozkopar, Türkoğlu Belediyespor'da Seçkin Öney kırmızı kartla oyundan ihraç edilen isimler oldu. Müsabakanın normal süresi olan 90 dakikada gol sesi çıkmayınca müsabaka uzatmalara taşındı.

GALİBİYETE 120 DAKİKA YETMEDİ

Müsabakanın normal süresinin 0-0 eşitlikle tamamlandığı ve takımların 10 kişi kaldığı mücadelede 15’er dakikalık 2 devreli uzatmalara taşındı. Gitgide gerginleşen ve oyundan düşmeyen 2 takımda uzatma dakikalarında baskılı ataklarla gol arayışlarında bulundular. Birbirlerine karşı üst üste atak bulan ve oyundan direnci düşmeyen 2 takımda uzatmaların ilk 15 dakikalık bölümünde gol bulamazken uzatmamın ikinci yarı bölümünde de gole yaklaşsalar da her iki takımda kaleci engeli ile golü bulamadılar. Golsüz devam eden ve yorgunluğun nam saldığı ama pes etmeyen iki takımın galibiyet için mücadele ettiği Play-out maçında 120 dakikada yetmedi ve 15 dakikalık ​iki uzatma süresinde de gol olmayınca maç penaltılara gitti.

FİDANSPOR PENALTILARLA BAL’A TUTUNDU

Kahramanmaraş'ı 2017-2018 sezonunda Bölgesel Amatör ligde temsil edecek takımın belirleneceği baraj Müsabakasında Fidanspor, Türkoğlu Belediyespor'u penaltılarda 3-1 yenerek Bölgesel Amatör Ligde kaldığı maçın penaltı atışlarında Fidanspor Enes Temizdemir, Aziz Alacacı, Muhammed Mariko gole çevirirken Erdil Çakıcı penaltıyı gole çeviremeyen isim oldu. Türkoğlu Belediyespor ekibinde ise Ahmet Ak meşin yuvarlağı ağlarla buluştururken Vedat Altaş, Ersin Teber, Yusuf Kutur penaltı atışlarından yararlanamayan isimler oldu. Penaltı atışlarında Fidanspor'un Süriyeli kalecisi Samer 3 penaltı kurtardı. Türkoğlu Belediyespor kalecisi Ali Çiçek ise 1 penaltı kurtardı. Fidanspor kalecisi Samer Mlsmani'nin devleştiği maç 3-1 Fidanspor üstünlüğü ile sona erdi. Fidanspor Bölgesel Amatör Ligde yoluna devam edecek bileti kaptı. Türkoğlu Belediyespor ise yeni sezonda yerel ligde mücadele edecek.

TÜRKOĞLU BAL HEVESİNİ GEELECEK YILA BIRAKTI

Kahramanmaraş Büyükler Ligi 1. Amatör küme Play-off final maçında Pazarcık Aksuspor'u deplasmanda 1-0 yenerek il şampiyonu olan Türkoğlu Belediyespor 2017‐2018 Futbol Sezonu’nda Kahramanmaraş’ı Bölgesel Amatör Ligi’nde (BAL) temsil edecek olan Play-out maçın için Fidanspor ile Baraj maçı yapmayı hak etmişti. Kahramanmaraş 1. Amatör ligden Bal’a çıkmak için mücadele eden Türkoğlu Belediyespor ve Pazarcık Aksuspor finali nefes kesmiş o maçta Maçın başından sonuna kadar büyük mücadele ortaya koyan iki ekipten Türkoğlu Belediyespor 82. Dakika da Ufkun'un atığı gol ile şampiyon olarak Fidanspor karşısına çıkmıştı. 12 Şubat Stadyumunda oynanan karşılaşmanın normal süresi 0-0 tamamlanarak uzatmalara giden maçta uzanmalarda da gol sesi çıkmayınca BAL’ın tadı penaltılarla belirlendi. 1 bin 500 taraftar izlediği Play-out Baraj maçındaki Penaltı atışlarında rakibine 3-1 üstünlük sağlayan Fidanspor rakibi Türkoğlu Belediyespor’un Bal hevesini gelecek yıllara bıraktı ve Bölgesel Amatör Lig’de Fidanspor Kahramanmaraş’ı 1920 Maraşspor ile birlikte temsil edecek.

SPOR ADAMLARI MAÇI TAKİP ETTİ

Spor Toto Süper lig’de Fenerbahçe- Galatasaray derbisine rağmen Final niteliğindeki Play-out Baraj maçına Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, İlçe Emniyet Müdürü yardımcıları, Kahramanmaraşspopr Kulübü yönetimi, Türkoğlu Belediyespor Kulübü yönetimi, Fidanspor Kulübü Yönetimi başta olmak üzere, Tüfad Yönetimi, ASKF Yönetimi, İl Hakem Kurulu Yönetimi, İl Tertip Komitesi üyeleri, Amatör Spor Kulüp Başkanları, Hakemler, Sporcular da maçı yakınan takip ederek müsabaka içi ve müsabaka dışı olayları yakından markajlayarak müsabaka sonrası ise tartıştılar.

276 POLİS GÖREV YAPTI

2017-2018 Futbol Sezonunda Bölgesel Amatör Liglerde yer alacak takımların belirleneceği baraj müsabakasında 276 Polis (Güvenlik Güçleri) görev yaptı. Kahramanmaraş’ı Bölgesel Amatör Ligi’nde (BAL) temsil edecek olan takımı belirleyen Fidanspor- Türkoğlu Belediyespor maçında gülen taraf Fidanspor oldu. Bu maç öncesi çıkacak olaylara ilişkin ASKF ve Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğünün emniyet tedbirleri doğrultusunda dilekçesine istinaden Kahramanmaraşspor- Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçından 276 Güvenlik gücü Baraj maçına görevlendirildi. Gelecek sezon Bölgesel Amatör Ligde yer alacak takımın belli olacağı maç nefes kesti. 12 Şubat Stadyumunda oynanan maç 90 dakikası 0-0 sonra erdi. 15 dakikalık​iki uzatma süresinde de gol olmayınca maç penaltılara gitti. Fidanspor kalecisi Samer Mlsmani'nin devleştiği maç 3-1 Fidanspor üstünlüğü ile sona erdi. Fidanspor Bölgesel Amatör Ligde yoluna devam edecek bileti kaptı. Türkoğlu Belediyespor ise yeni sezonda yerel ligde mücadele edecek. Gelecek sezon Bölgesel Amatör Ligde yer alacak takımın belli olacağı kırmızı kartların çıktığı maçı Fidanspor, penaltılarla 3-1 kazandı. Müsabaka sonrası kısa üreli gerginleşmenin olduğu karşılaşmada olay çıkmayınca takımların sahayı terk etmesi ardından güvenlik güçleri de emniyete intikal etti.  

FİDANSPOR GALİBİYETİ DOYASIYA KUTLADI

Fidanspor, Türkoğlu Belediyespor'u penaltılarda 3-1 yenerek Bölgesel Amatör Ligde kaldığı maçın sonunda taraftarıyla şampiyonluğu doyasıya kutladı.

Kahramanmaraş'ı 2017-2018 sezonunda Bölgesel Amatör ligde temsil edecek takımın belirleneceği baraj Müsabakasında Fidanspor, Türkoğlu Belediyespor'u penaltılarda BAL’a 3-1 yenerek tutunduğu Bölgesel Amatör Ligde kaldığı yerden devam edecek olan Fidanspor 12 Şubat Stadyumunda maç sonrası taraftarıyla şampiyonluğu doyasıya kutladı. 12 Şubat Stadyumunda nefesleri kesen maçın ardından kutlamaların yaşandığı stadyumda maçın ardından Fidanspor Başkanı Volkan Yalçın Çanakçı, Teknik Patron İbrahim Uyduran, Antranör Ömer Gök,  Takım kaptanı Enes Temizdemir,  kaleci Samer Mlsmani, Genç oyuncu Avnican Kirişçi, Muhammed Moriko ve Mehmet Gülmez maçı değerlendirdi.

MAÇIN KARNESİ

Stadyum: 12 Şubat

Hakemler: Emrullah Doğan, Mehmet Kirişçioğlu, Selçuk Kaplan, Cihan Ölmez

Fidanspor: Samer Mlsmani, İbrahim Akgül, Enes Temizdemir, Mehmet Zülfü Gülmez, Muhammed Mariko, Emre Demirel(Aziz Alacacı), Erdil Çakıcı, Uğurcan Nacak(Enes Yastı), Mehmet (Cengiz) Yılmaz, Erkan Kılınç (Avni Kirişçi), Mesut Tozkopar

Türkoğlu Belediyespor: Ali Çiçek, Ersin Teber, Ahmet Durmuşoğlu, Mustafa Oğuz (Kamil Çetintaş), Tunahan Karalar, Mikail Keleş, Oktay Üstünel(Yusuf Kutur), Mehmet Özbağış(Ahmet Ak), Seçkin Öney, Vedat Altaş, Ufkun Erişmiş

Goller: Enes Temizdemir, Aziz Alacacı, Muhammed Mariko (Fidanspor), Ahmet Ak (Türkoğlu Belediyespor)

Kırmızı Kartlar: Mesut Tozkopar (Fidanspor), Seçkin Öney (Türkoğlu Belediyespor)

(HABER VE FOTOĞRAF: İLKER YİYEN)