Beyaz örtünün karanlık yüzü yollarda

Kahramanmaraş'ın kuzey ilçeleri ile Çağlayancerit ilçesi kara teslim oldu. Dün sabah saatlerinden itibaren etkisini artıran kar yağışı özellikle Kahramanmaraş-Kayseri karayollarındaki ulaşımı engelledi. Sürücülerin zor anlar yaşandığı yolda, ilgili birimler karla mücadele çalışması yaptı.

Kahramanmaraş merkezde yağan yağmur şiddetli bir şekilde etkisini gösterirken, kentin yüksek yerleri kara teslim oldu. Kahramanmaraş’ın Göksun, Elbistan, Afşin, Ekinözü, Nurhak, Çağlayancerit ilçeleri kara teslim oldu.

Sabah saatlerinden itibaren etkisini artıran kar yağışı yolda seyir eden araç sürücülerine de zor anlar yaşattı.  Kahramanmaraş-Kayseri karayolunda etkisini artırarak devam eden kar nedeniyle bazı araçlar yolda kaldı. Kahramanmaraş-Göksun karayolunun Bozoğlan ile Beşoluk mevkiisinde bulunan rampada ise ağır vasıta araçlar yolda kaldı. Ara ara trafiğin durduğu yolda Karayolları ekipleri yolu yeniden açmasıyla trafik seyir etmeye başladı.

Beşoluk mevkisinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kahramanmaraş Emniyeti Bölge Trafik Şube Müdürü Arif Gürbüz, kış lastiği olmayan araçların karayolunda aksamalara sebep olduğunu belirtti. Karayolları, Büyükşehir Belediyesi ve trafik ekiplerinin karayolunda olası kazaları önlemek için yoğun çaba harcadığını dile getiren Gürbüz, "Ağır vasıta araçların sol şeridi kullanması ve kayması sonucu karayolunda kapanmalar meydana geliyor. Vatandaşların mağdur olmaması özellikle ağır vasıta sürücülerinin sol şeridi kullanmaması gerekiyor. Ayrıca araçlarına kış lastiği taktırmayan sürücülerin kesinlikle bu şartlarda yola çıkmamaları gerekiyor." diye konuştu.

Ayrıca bu kadar yağan kara rağmen Fırnız ile Göksun’a kadar olan bölümün tamamen trafiğe açılmasıyla sürücüler kış şartlarında rahat bir nefes aldı. Geçtiğimiz ay hizmete giren Çağlayan tünelleri, çağlayan bölgesindeki rampaları ve keskin virajları ortadan kaldırdı. Tekir tüneli ise Döngel Mahallesinden başlayıp Tekir’in girişine kadar olan bölümdeki zorlu alanları ortadan kaldırmış oldu.