Beytullah ve Sevilay altını kaptı

Kahramanmaraş'ın Balık Adamı Beytullah ve Deniz Kızı Sevilay Kanada'da düzenlenen Uluslararası Yüzme Turnuvası'nda Altın madalya kazandılar.

Kanada'da düzenlenen Uluslararası Yüzme Turnuvası'nda, Paralimpik Sporcular Beytullah Eroğlu ve Sevilay Öztürk altın, Hamit Demir de bronz madalya kazandı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Uluslararası Yüzme Turnuvası’nda madalya kazanan sporcuları tebrik etti.

 

TURNUVANUIN BİRİNCİLERİ KAHRAMANMARAŞLI

Kanada'da düzenlenen Uluslararası Yüzme Turnuvası'nın son gününde 50 metre sırt üstünde yarışan Paralimpik Sporcular Beytullah Eroğlu ve Sevilay Öztürk birinci, Hamit Demir de üçüncü sırada yer aldı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, madalya kazanan sporcular için tebrik mesajı yayımladı. Kanada’nın Montreal kentinde düzenlenen Uluslararası Yüzme Turnuvası'nda, 50 metre sırt üstünde mücadele eden Beytullah Eroğlu ve Sevilay Öztürk kürsünün ilk basamağında yer aldı. Hamit Demir de aynı kategoride üçüncü oldu. Beytullah Eroğlu 50 Metre kelebekten sonra ikinci altın madalyasını 50 metre sırt üstünde almış oldu. Türk Milli Takımı turnuvayı 3 altın ve 1 bronz madalya ile tamamladı.

 

KELEBEKTE 1’İNCİLİĞE ULAŞTILAR

Kanada'da düzenlenen Uluslararası Yüzme Turnuvası'nda paralimpik sporcu Beytullah Eroğlu ve Sevilay Öztürk 50 metre kelebekte altın madalyanın sahibi oldu. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, paralimpik milli yüzücü, Montreal'de gerçekleştirilen organizasyonda, 50 metre kelebekte kürsünün ilk basamağında yer aldı. 36.77'li·k zamanıyla Avrupa rekorunu 40 sali·se farkla kaçıran Beytullah, dünyada bu sezonki· en i·yi· dereceyle altın madalya kazandı.