Bu bina nasıl yapıldı?

Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi Yörük Selim Ek binası yanında yapılan bina Kahramanmaraş gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Binanın kaçak yapıldığını öne süren Tiyekli'ye 'fetöcü' diye cevap veren Genel Sekreter Yancar'a bir karşı cevap daha geldi. Konu yargıya intikal etti.

Yörük Selim Devlet Hastanesi ek binası yanında yapılan binacıkla ilgili Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ile Aile Hekimleri Derneği Başkanı Lütfi Tiyekli arasındaki restleşme devam ediyor. Kamu Hastaneler Birliği Başkanı Semih Yancar’ın yönetimini eleştirerek Yörük Selim ek binası yanındaki yeni binanın ‘Kaçak’ olduğunu iddia etmesiyle başlayan restleşme bugün ayrı bir boyut kazandı.

Geçtiğimiz haftalarda Aile Hekimleri Derneği Başkanı Lütfi Tiyekli’nin Yörük Selim Devlet Hastanesi ek binasının yanında poliklinik hizmeti verilmesi amacıyla yapılan binanın ‘kaçak’ iddiasıyla yaptığı açıklamaya Genel Sekreter Semih Yancar tarafından cevap verilmişti.

Yancar cevabında binanın ruhsat bilgisinin detayı yerine haberi yapan medya kuruluşunu ‘sözde gazeteci’ açıklamayı yapan Dernek Başkanı Tiyekli’nin eşini ise föte kapsamında soruşturmaya tabi tutulduğu açıklamasını yaparak konuyu ayrı bir boyuta getirmişti.

Aile Hekimleri Derneği Başkanı Lütfi Tiyekli dün bir açıklama yaparak Yancar’ın iddialarına cevap verdi. Binanın ruhsatsız yapıldığını ısrarla öne süren Tiyekli Kamu Hastaneler Birliği tarafından yapılan açıklamada binanın ruhsatsız olduğunun belirlendiğini öne sürdü. Tiyekli bir binanın ihale yapılabilmesi için uzmanlardan aldığı şartları sıraladı.

Yancar’ın açıklamasını kamuoyuna bilgi vermek değil iftara ve aşağılama amacıyla yapıldığına dikkat çeken Tiyekli; “Bu tip, konuyu dağıtmak için, haddi aşan ifadeler ve iftiralar için tarafımdan Kahramanmaraş Valiliğine başvuru yapılmıştır. Ayrıca ilgililer hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulup, tazminat davası da açılacaktır.” Dedi.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğinin Yörük Selim Ek Binası yayındaki binacıkla ilgili hala belgelerini ortaya koyarak bir açıklama yapmaması dikkat çekti. Şimdi kamuoyu o binanın nasıl ihale yapıldığını, muhammen  bedelin hangi kuruluş tarafından tespit edildiğini, binanın projesi olup olmadığını, müteahhide hakkedişlerin nasıl ödendiğini merak ediyor. (KAHRAMANMARAŞ'TA BUGÜN GAZETESİ)