Çarşı Esnafı 'Ramazan'ı bekliyor

Kapalı Çarşıda ayakkabı satışı yapan Halit Geceyatar, şu anda çarşı genelinde işlerin düşük olduğunu söyleyerek, Ramazan ayına 1 hafta kala işlerinin yeniden artacağını belirtti.

Tarihi Kapalı Çarşı içerisinde bulunan esnaf Halit Geceyatar, son aylarda çarşı genelinde işlerin düşük olduğunu söylerken, Ramazan ayının gelmesi ile beraber işlerin açılmasını beklediklerini söyledi. Özellikle bayrama 1-2  hafta kala işlerinde artış olacağını ve çarşının daha da hareket bulacağını belirten Geceyatar, "Çarşıdaki satışımız önceki yıllara göre durgun olabiliyor ama Ramazan ayına  1-2 hafta kala çarşımız çok hızlı ve kalabalık oluyor. Vatandaşlar Ramazan girdiğinde ilk olarak market alışverişi yapıyor ama bayrama 1-2 hafta kaldığı zaman elbise,ayakkabı ve hediyelik eşya gibi bayramlık eşyaları alırlar." ifadelerini kullandı.

Geceyatar son olarak şunları kaydetti:"Şimdi durgun ama Ramazan ayına 1 hafta kala hareketli olacaktır. Mübarek Ay bizim işlerimize mükemmel etki ediyor. Vatandaşların ihtiyacı olmasa bile Ramazan olduğu için yeniden alıyorlar.Yani bereketin Ayı bizlere de bereket getiriyor. "

(HABER-FOTO: GÖKHAN DÖKÜCÜ)