Deveci'ye' Altın Döş Nişanı' verildi
KSÜ Rektörü Deveci'ye Azerbaycan Cumhuriyeti Devleti tarafından 'Ebedi Lider Altın Döş Nişanı' verildi
Azerbaycan Milli Lideri Haydar Aliyev’in doğumunun 92. yıl dönümünde, 2015 yılının KSÜ Azerbaycan Üniversiteleri arasında işbirliği ve dostluk yılı ilan edilmesi; Azerbaycan ve Türk Dünyası ile ilgili faaliyetleri nedeni ile KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci’ye Dünya Azerbaycanlılar Kültür Merkezi tarafından “Ebedi Lider Altın Döş Nişanı” takdim edildi.
KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen “Haydar Aliyev ve Türk Dünyası” konulu konferans ve “Ebedi Lider Altın Döş Nişanı” takdim töreninin açılış konuşmasını Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer yaptı. Vali Güvençer: “Dost ve kardeş ülke Azerbaycan’ın milli lideri Haydar Aliyev’i minnet ve şükranla anıyorum, ruhu ve hatırası şad olsun. Ebedi Lider Altın Döş Nişanını Rektörümüz Prof. Dr. Durmuş Deveci’ye layık gören Azerbaycan temsilcilerine üniversitemiz ve vilayetimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.
Azerbaycan Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova konuşmasında şunları anlattı: “Göreve geldiği ilk günlerde ilk iş olarak Sayın Rektörümüzün 2015 yılını KSÜ ve Azerbaycan Üniversiteleri arasında işbirliği ve dostluk yılı ilan etmesi bizleri çok mutlu etti. Kendisine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu liderlerden biride milli liderimiz Haydar Aliyev’dir. Bugün hızla gelişen Azerbaycan Onun eseridir. Onun liderliğinde Azerbaycan tarihte birçok zor dönemeçten başarı ile geçmiştir.”
Açılış konuşmalarının ardından Azerbaycan Milletvekili Prof. Dr. Kamile Aliyeva “Haydar Aliyev ve Türk Dünyası” konulu konferans verdi.
Haydar Aliyev’in Bağımsız Azerbaycan’ın kurucusu ve mimarı olduğunun altını çizen Prof. Dr. Kamile Aliyeva, O’nun Türkiye Azerbaycan ilişkilerinin gelişimine büyük önem verdiğin ve önderliğinde Türkiye ile birçok stratejik anlaşmaya imza atıldığı kaydetti.
Konferansın ardından Dünya Azerbaycanlılar Kültür Merkezi eş başkanı Rasim Memmedov tarafından Rektör Deveci’ye Azerbaycanın büyük devlet adamı ve lideri Haydar Aliyev anısına “Ebedi Lider Altın Döş Nişanı” takdim edildi.
Törende ayrıca Rektör Deveci’ye Türkiye Azerbaycan ilişkilerine yaptığı katkılardan dolayı Azerbaycan Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova tarafından fahri diploma verildi.
Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci şunları ifade etti: “Bugünkü buluşmamıza vesile olan Azerbaycan’ın büyük devlet adamı Haydar Aliyev’i rahmetle anıyorum. Bugün bizlere Aliyev’in kardeşliğimize ve birlikteliğimize verdiği değeri yeniden hatırlatıyor. Tarih boyunca pek çok kez sınanmış ve her defasında güçlenerek bu günlere ulaşmış olan bu kardeşlik, inşallah her gün daha da güçlenerek devam edecektir. Büyük devlet adamı Haydar Aliyev adına verilen Ebedi Lider Altın Döş Nişanı’nı şahsıma layık gördükleri için kardeşlerimize teşekkürlerimi sunuyor, bu nişanı üniversitem, çalışma arkadaşlarım Kahramanmaraş şehrimiz adına kabul etmekten onur duyuyorum.”
Ebedi Lider Altın Döş Nişanı takdiminin ardından Azerbaycan devlet sanatçısı Atabey İsmailov tar ve yine Azerbaycan devlet sanatçısı Selim Abbasov tarafından keman dinletisi gerçekleştirildi.