En Düşük kayıp kaçak Kahramanmaraş'ta
Akedaş Toptan Dağıtım Genel Müdürü Hasan Kaşıkçı, Türkiye'deki 21 dağıtım şirketi arasında en düşük kayıp kaçak oranının yüzde 4,98 ile Kahramanmaraş olduğunu söyledi. Kaşıkçı ayrıca yaptıkları çalışma ile müşteri memnuniyetini ön plana çıkarma hedefinde olduklarını belirtti.
Adıyaman-Kahramanmaraş Elektrik Dağıtım Şirketi Toptan Dağıtım Genel Müdürü Hasan Kaşıkçı Akedaş’ın yatırımlarını, kayıp kaçak oranlarını ve yeni projelerini Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesine açıkladı.
2015 yılında Kahramanmaraş’taki kayıp kaçak oranının4,98 olduğunu belirten Kaşıkçı, bu oranın Türkiye genelindeki 21 dağıtım şirketi arasında en düşük oran olduğunu dile getirdi.
Kaşıkçı; “Dünya ortalaması teknik kaçak olarak 5-7 arasındadır. Kaçak denildiği zaman hemen akla vatandaşın kaçak yollardan kullandığı elektrik gelmemelidir. Mesela Klavuzlu barajından saniyede bin metreküp akan su Hatay’a bin metreküp şeklinde gitmemektedir. Enerjiyi de bu örneğe benzetebiliriz” dedi.
Kurumları için müşterilerin çok önemli olduğuna da dikkat çeken Kaşıkçı müşteri memnuniyetini ön plana çıkartacak yeni projeler üzerinde çalıştıklarını ve bu konuyla ilgili uzman bir firmadan danışmanlık hizmeti aldıklarını söyledi.
MÜŞTERİLERİ MEMNUNİYETİ ÇOK ÖNEMLİ
Kaşıkçı; “müşterilerimizle iletişimimizle ilgili Türkiye çapında büyük bir firma ile anlaştık. Hem müşterimizi ve tüketicimizi biz iyi anlayacağız hem de kendimizi onlara iyi anlatacağız. Yani biz neler yapmak istiyoruz, tüketicimiz ise bizden ne istiyor ve neler yapılmasını istiyor. Bunları bilimsel bir çalışma ile ortaya koyup yol haritasını öyle belirleyeceğiz. Tabiki burada planlama çok önemli, planlama olmayan bir yerde yapılan işler verimli de olmaz, kaynaklar yerli yerince de kullanılmaz” diye konuştu.
BULVARLARIMIZI AYDINLATIYORUZ
Bunun yanı sıra bulvar aydınlatmalarına da çok önem verdiklerini belirten Kaşıkçı şöyle konuştu, “Büyükşehir Belediyemizin yaptığı Sümbüllü Bulvarının aydınlatma çalışmalarına başladık, bir hafta içerisinde tamamen aydınlatma sistemini bitirmeyi hedefliyoruz. Bulvarların aydınlatma sistemi tüketicilerin en çok istediği hizmetlerden bir tanesidir. Bunun yanı sıra yeni açılan bulvarların ve aydınlatma sistemi eksik olan bulvarların aydınlatma çalışmalarını yapıyoruz. Bu projelerle ilgili 100 milyon TL kaynak ayırdık ve onu kullanıyoruz. Bu kaynağın hepsini bölgemize kullanacağız.
MÜŞTERİ TÜM PERSONELE ULAŞABİLECEK
Müşterilerimizin memnuniyetini yerine getirmek anlamında kurumumuzda ulaşılamayan hiçbir personel olmaması lazım. Yani bir müşteri kuruma geldiği zaman işinin çözümüne kadar en alt kademeden en üst kademedeki personele rahatça ulaşması lazım. Müşteri geldiğinde sorunuyla ilgili personele rahatça ulaşmasını sağlıyoruz. Sorunu çözülemediği takdirde bana kadar ulaşabilirler ve kapım her zaman onlara sonuna kadar açık.”