Fetö'nün yeni oyunu

Kahramanmaraş'ta açığa alınan kamu görevlisi sayısı 2 bin 187 iken, mağdur oldukları gerekçesiyle Ohal dilekçe kabul bürolarına başvurusu sayısı 2 bin 322'yi buldu. Şimdi de Fetö üyelerine sorguda sorulan Bank Asya'da hesap açma, burs ve bağış toplama katılımları gibi sorulara, 'bilmiyorum, görmedim ve duymadım' şeklinde hazır cevaplar hazırladığı ortaya çıktı.

Kahramanmaraş’ta Fetullahçı terör örgütüne yönelik nokta atışı operasyonlar tüm hızıyla sürürken, mağdur oldukları gerekçesiyle Ohal Dilekçe Kabul bürolarına yapılan müracaat sayısı açığa alınan kamu görevlisi sayısını geçti. Fetö tarafından açığa alınanlarla ilgili mağdura oynaması için dilekçe kabul bürolarına yönlendirmesi istihbarat birimleri tarafından afişe edilirken, fetönün yeni bir oyunu daha ortaya çıktı.

Kahramanmaraş'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonlar kapsamında aralarında doktorlarında bulunduğu bazı sağlık çalışanlarının evlerinde yapılan aramalarda örgüt üyelerinin gözaltına alındığında sorguda karşılaşabilecekleri sorularla ilgili uyarıldığı belirlendi. Ele geçirilen ajanda ve notlarda üyelerin savcılık sorgusunda karşılaşabilecekleri özellikle Bank Asya’da hesap açma, örgütün bağlantılı olduğu öğrencilere burs ve bağış toplama ve sendikaya üye olma gibi sorular karşısında ne cevaplar vereceklerinin ezberletildiği belirlendi.

Fetö’nün bu oyunu, tek tip ifade talimatını da bir kez daha gün yüzüne çıkardı. Görevlerinden açığa alınıp daha sonra ihraç edilen örgüt üyelerinin birçoğunun hala örgüt tarafından yönlendirildiği de belirlendi. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fetullahçı terör örgütüne yönelik yapılan operasyonlarda 2 bin 187 kamu görevlisi açığa alındı. Bunlardan bin 620’si ise kanun hükmünde kararnamelerle ihraç edildi. Gruplar halinde gözaltına alınan kumu görevlilerinden şuana kadar 451 kişi tutuklandı, 413 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Kamu görevlisi olmayan ve örgütle bağlantısı tespit edilen 347 kişiden 218’si tutuklandı, 129’u da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Açığa alınan kamu görevlileri Başbakan Binali Yıldırım’ın ‘Mağdur olduğunu iddia edenlere dilekçe kabul bürolarını göstermesinin ardından Kahramanmaraş’ta şuana kadar mağdur olduğunu iddia eden 2 bin 322 kişinin dilekçe kabul bürosuna müracaat ettiği öğrenildi.

 

FETÖ’DEN ÜÇ MAYMUN OYUNU

Kahramanmaraş’ta Fetullahçı terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda mağdur olduğunu öne sürerek Ohal dilekçe kabul bürolarına müracaat edenlerin sayısı, açığa alınanları geçti. Fetö üyelerinin mağdur edebiyatı istihbarata takılırken, şimdi de örgüt üyelerinin savcılık sorgusunda karşılaşabilecekleri sorulara hazır cevaplar hazırladığı ortaya çıktı.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi mağdur oldukları gerekçesiyle OHAL dilekçe kabul bürolarına müracaat sayıları açığa alınanları geçti. Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı bin 127 öğretmen ve  memur açığa alınırken, mağdur oldukları gerekçesiyle OHAL dilekçe kabul bürolarına müracaat sayısının bin 201 olması dikkat çekti.

Fetönün ikinci oyunu ise şok yarattı. Açığa alınan kamu görevlileri gruplar halinde gözaltına alınıp sorgulanırken, aralarında doktorlarında bulunduğu bazı sağlık çalışanlarının evlerine yapılan aramada ele geçirilen ajanda ve defterlerde, örgüt üyelerinin gözaltına alındıklarında nasıl ifade vereceklerine ilişkin notlar bulundu.

Daha önce örgüt üyelerinin ByLock yazışmalarına da yansıyan "tek tip ifade talimatı", Kahramanmaraş'ta ele geçirilen bu notlarla da yeniden gün yüzüne çıktı.

 

3 MAYMUNU OYNAMALARI TAVSİYE EDİLDİ

Örgüt üyelerinin gözaltı durumuna karşı sınava hazırlanır gibi bu soruların cevaplarını ezberlemeye çalıştıkları tespit edildi. FETÖ mensuplarının, gözaltı ya da savcılık sorgularında, Bank Asya'da hesap açma, örgütün burs ve bağış toplantılara katılım gibi sorulara "duymadım, görmedim ve bilmiyorum" gibi kısa cevaplarla hazırlandığı belirlendi.

 

BEN ÖYLE ODUKLARINI BİLMİYORDUM

"Bank Asya'da hesap açtınız mı?" sorusuna "Geçmiş tarihte kısa süre kullandım, o zaman yasal ve terör suçlaması yoktu ve inancım yüzünden başka bir sebep düşünmedim" cevabını veren FETÖ üyelerinin, sendika üyeliğiyle ilgili sorulara ise "Terörle bağlantılı olduğu hakkında bilgim yok. Bilseydim olmazdım." şeklinde cevaplar hazırladığı tespit edildi.

FETÖ üyelerinin diğer sorulara verdiği cevaplar şunlar: "Toplantılara katılır mısınız? - Kesinlikle hayır", "Örgütle bağlantınız var mı? - Kesinlikle yoktur / Suçlamayı kabul etmiyorum", "FETÖ liderini tanır mısınız? - Şahsi olarak tanımıyorum. Herkesin bildiği kadar medyadan ve son olaylardan", "15 Temmuz ile alakalı ne düşünüyorsunuz? - Demokrasiden ve seçilmişten yanayım."

Soruşturma kapsamında, FETÖ'nün, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki örgüt mensuplarınca gerçekleştirilen hain darbe girişiminin ardından polis ekiplerinin gözaltıları ile mahkemelerin tutuklamalarını kendi tabanında ve halk nezdinde itibarsızlaştırmaya dönük çalışmalar yaptığı da belirlendi. Kahramanmaraş'ta aralarında doktorların da bulunduğu operasyon kapsamında 20 kişi gözaltına alınmış, mahkemeye sevk edilen 7 sağlık çalışanı tutuklanmıştı.