FETÖ Şüphelisi Teğmen tutuklandı

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından FETÖ/ PDY Silahlı Terör Örgütünün askeri yapılanmasına yönelik Kahramanmaraş Merkezli 6 farklı ilde yapılan operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheli Adliyeye sevk edildi.

Etkin pişmanlık kapsamında itirafta bulunan 5 astsubay Adlı Kontrol ile tutuksuz yargılanmak üzere denetime alınırken, İhraç Tabip Teğmen Umut G. sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Sabah saatlerinde başlayan geniş kapsamlı operasyonda Kahramanmaraş Kom Şube Müdürlüğü ekipleri  FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün ardışık arama ve kripto şifreleme yöntemlerini kullanan TSK içerisindeki kara ve jandarma kuvvetlerine mensup 5'i  halen aktif görevde olan astsubaylardan oluşan hücrelere yönelik 7 şüphelinin yakalanması amacıyla 6 farklı ilde eş zamanlı operasyon yapmış,  6 şüpheli yakalanarak  gözaltına alınmıştı. Kahramanmaraş Merkezli,

İstanbul, Samsun, Ankara, Tekirdağ, Osmaniye ve Hatay İskenderun'da 1 ihraç tabip teğmen ve 5 aktif çalışan astsubay yakalanmış, evlerinde dijital delillere el konulmuştu.

Tutuklanan ihraç tabip teğmen Umut G. cezaevine konuldu.