Göksun Belediyesi İşçilere Sahip Çıkıyor

Göksun Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında toplu sözleşme imzalandı. 28 belediye işçisini kapsayan sözleşmede işçilerin aldıkları paraya zam yapıldı.

Göksun Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında önemli bir sözleşme imzalandı. 28 belediye işisini kapsayan sözleşmede işçilerin aldıkları maaş arttırıldı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, “Biz yaklaşık 5 yıldan beri Belediye Başkanlığı görevini yürütmekle birlikte belediye çalışanlarımızın bir kısmı memur bir kısmı ise işçi olarak çalışmalarına devam ediyor. İşçi statüsünde çalışanlara iş yasasına göre belirli aralıklarla iş sözleşmesi yapmak sureti ile onların özlük haklarını, aldıkları maaşları yeniden değerlendirme, gözden geçirme ve sendikalarla ortak karar almak sureti ile işçilerimizin mevcut durumlarını iyiye götürmek neticesinde, bunun iş performansına yansımasını ve daha verimli bir belediye olma noktasında ileri taşıma noktasında elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Tabi her şeyden önce insanın insanca yaşama hakkının en önce geldiğini düşünüyoruz. İnsanların iyi şartlar altında yaşayabilmesi için iyi ücret almaları gerekiyor. İyi şartlarda verimli olmaları için de buna ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Biz bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da emeğe saygı göstereceğiz. Çalışanın hakkını verme yönünde elimizden geleni yapacağız. Belediye Başkanı olarak bizim ilk görevimiz halkımıza hizmet etmektir. Tabi çalışanlarımızın da haklarını korumak için görevlerimizi yerine getiriyoruz. Şu anda yoğun sıcaklık altında işçilerimiz çalışıyor. Halkımızın daha iyi şartlarda yaşamaları için işçilerimiz her gün belediye bünyesinde çalışıyorlar. Biz de onların bu gayretlerini boşa çıkartmıyoruz” dedi.

Toplu sözleşmenin önemli olduğunu aktaran Hak-İş İl Başkanı Ve Hizmet-İş Şube Başkanı Ömer Çınar, “Yapmış olduğumuz bu toplu sözleşme 2018 ve 2019 yıllarını kapsıyor. Bu sözleşme 28 işçimizi kapsamaktadır ve başlatılan toplu sözleşme Göksun Belediyemizde masa başında çözerek bitirmiş bulunuyoruz. Bu toplu sözleşme 28 işçimize günlük aldığı paraya zam yaparak günlük 125 TL olarak belirledik. Göksun Belediye Başkanına çok teşekkür ediyoruz. Başkanımız işçilere her zaman destek olmuştur ve bugün de destek oldu. Gerçekten güzel bir anlaşma yapıldı ve işçiler açısından oldukça güzel bir düzenlemeyi gerçekleştirmiş olduk” dedi.