Gürbüz, "Vaat ettiğimiz projelerimizi, yüzde 90 oranında tamamladık"

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, göreve geldiklerinde Elbistan için vaat ettikleri projeleri, yüzde 90 oranında tamamladıklarını belirtti.

2019 Mahalli İdareler Seçiminde Elbistan Belediye Başkanı olarak göreve başlayan Mehmet Gürbüz, tamamlanan ve devam eden projeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Hazırladıkları projeler haricinde de birçok projeyi Elbistan’a kazandırdıklarını ifade eden Başkan Mehmet Gürbüz, yaşanan pandemi ve asrın felaketinin deprem üssü olmalarına rağmen, 67 adet dev projenin yüzde 90’nın tamamlandığını söyledi.

Kamuoyunu şeffaf bir şekilde bilgilendirmek adına tüm projelere tek tek yer veren Başkan Gürbüz açıklamasına şöyle devem etti. “Şehrimizin hizmetkârı olmaya talip olduğumuzda; 67 projenin yapılması için karar verdik. 5 yıllık süre içerisinde, pandemi, dünyada çıkan savaşlar, ilimiz ve ilçemiz merkezli dünyanın en büyük kara depremi meydana geldi. Bu süre içerisinde olumsuzluklar yaşasak ta, ilk gün yola çıkarken hazırladığımız programımız haricinde de birçok çalışmayı Elbistan’ a kazandırdık. Aşağıda vatandaşlarımızı daha şeffaf bir şekilde bilgilendirmek için tüm projelerimizi sizlere renk kodları ile arz ediyorum.

Yeşil-Tamamlandı
Turuncu-Devam ediyor
Kırmızı-Henüz başlanamayanlar

Tasarruf ve ŞeffaflıkBirlikte Yönetimİmar Planı ile İlgili SorunlarKentsel DönüşümŞehrimizin Trafiğini Rahatlatacak Çevre YollarıUlusal Demiryolu Ağına Elbistan’ı BağlıyoruzSosyal Konut ProjesiElbistan Tarihi Kent Merkezi (projeleri tamamlandı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile görüşmeler sağlandı)Gazinoların yıkılmasıYeni TaşocağıKızılcaoba Mahallesi Yenileme Projesi (projeleri tamamlandı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile görüşmeler sağlandı)Kültür YoluSöğütlü Çayı Rekreasyon AlanıKaynarca Doğal Yaşam ParkıTescilli Binalarda Röleve, Restorasyon ve RestitüsyonKent Meydanı Düzenlemeleri ve Kent Mobilyalarıİhtisas Organize Sanayi BölgesiBesi Organize Sanayi BölgesiEt-Süt Entegre Tesisi Besi (OSB içerisinde yapılması için hazırlıklar tamamlandı.)Küçük Sanayi Sitesinin Rehabilitesi ve GenişletilmesiBeton Santrali kurulmasıKilit parke fabrikası kurulmasıHayvan Borsası RehabilitesiTüm Kırsal mahallelerinin kilit parke yapılmasıBiyogaz TesisiGüneş Enerji SantralleriElbistan tarihinin en büyük yol yapım seferberliğiTekstil fabrikası kurulmasıAtık Su ve Katı Atık BertarafOtopark SorunuKatma Değeri Yüksek Ürün ve Coğrafi İşaretHal, Kent Pazarı ve Semt PazarlarıTanzim satış ofislerinin kurulmasıYeni hizmet alanının kurulmasıYeni araç filosu oluşturulmasıLojistik Merkezi ElbistanTürkiye’nin en büyük lavanta vadisiHer Mahalleye Kültür Evleri Yapıyoruz. Proje çalışmaları tamamlandı, ihale süreci devam ediyor.Dünyanın en büyük biyolojik göleti KaynarcaKadın Girişimcilik destek merkeziSpor Salonu ve Yüzme HavuzuÇocuk Köyü İle Çocuklarımız MutluHer Mahalleye Çocuk Oyun AlanıKütüphaneden Fazlası: Genç Kitap KafeEvde Yaşlı BakımıKarma OSB ikinci etap çalışmalarıHayvan Barınağı kurulmasıAdalar rekreasyon ParkıAr- Ge Merkezi Ve Teknokent KuruluyorBilim Evi İle Büyüyen Gençlikİş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) KuruluyorGençlik parkı yapılmasıUlu Cami meydan projesiOff Road Yarışları, Yamaç Paraşütü, Spor OkuluCeyhan nehri havza koruma projesiSıfır Atık ProjesiHalk Ekmek ProjesiLavanta üretim tesisinin kurulmasıCan Kulağı ProjesiEğitim yardımları projesiKültürel Faaliyetler (Alışveriş Bayramı, Festival)Etüt Merkezinin açılmasıKüçük Sanayi sitesi ikinci etap kurulmasıHalk ekmek fabrikası üretim kapasitesi artırılmasıSalça Fabrikasının kurulmasıYeni Millet Bahçesinin yapılmasıHafif raylı ulaşım ağının yapılması