Kadınlar girişimcilikte erkekleri geçti

KOSGEB İl Müdiresi Gülden Uslu, Kasım 2017 verilerine göre Kahramanmaraş'ın girişimcilik konusunda Türkiye sıralamasında 8. olduğunu söyledi.

2017 yılı içerisinde Kahramanmaraş’a yaklaşık olarak 9 milyon 250 bin TL destek aktarıldığını belirten Uslu, “ Girişimcilik Destek Programı kapsamında İlimize aktarılmış olan bu kaynağın yaklaşık olarak 4 milyon 500 bin TL’si ile erkek girişimcilerimiz, 4 milyon 750 bin TL’si ile kadın girişimcilerimiz desteklendi” dedi.

 

“Girişimcilere Her Konuda Destek Sağlanıyor”

KOBİ ve girişimcilerinin taleplerine yetişebilmek için tüm personel ile var gücüyle çalıştıklarını kaydeden Gülden Uslu konuşmasını şöyle sürdürdü: “İş programımız izin verdiği müddetçe Kurul toplayıp girişimcilerimizin taleplerine cevap veriyoruz. Öyle ki haftada 3 Kurul birden topladığımız zamanlar oldu. Bu vesileyle, yoğun gayretleri için hem KOSGEB personeline hem de ilgileri için Kahramanmaraşlı girişimcilerimize teşekkür ediyorum. 2017 yılı Kasım ayı itibariyle hem kendi Müdürlüğümüz bünyesinde hem de İŞKUR, DOĞAKA, Ticaret ve Sanayi Odaları, Esnaf Odaları ve çeşitli kurumlarla ortaklaşa düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri ile düzenlenen 83 eğitimde toplam 3167 kişiye Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verdik. 2018 yılında düzenlenecek Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini şimdiden planlamaya başladık. Paydaşlarımızla düzenleyeceğimiz eğitimlerin yanı sıra Müdürlüğümüz bünyesinde de Girişimcilik Eğitimleri vermeye devam edeceğiz.”

 

“Kahramanmaraş Geleceğe Güvenle Bakıyor”

Kahramanmaraş’ın başarısının her geçen yıl artarak devam ettiğine dikkat çeken Uslu, “ Son 20 yılda yaptığı yatırım ve hamlelerle tekstil, konfeksiyon, dondurma, biber, metal mutfak eşyaları sektörlerinde lider markalar çıkartıp, adeta kendi göbek bağını kendi kesen Kahramanmaraş’ın girişimci ruhu da ortaya çıkıyor” diye konuştu.

Kadınların iş gücünün yüzde 30’una katıldığını da vurgulayan Uslu şunları söyledi: “Kasım 2017 verilerine göre KOSGEB Kahramanmaraş Müdürlüğü tarafından Girişimcilik Destek Programı kapsamında Kahramanmaraş’a yaklaşık olarak 9 milyon 250 bin TL destek aktarılmıştır. Girişimcilik Destek Programı kapsamında İlimize aktarılmış olan bu kaynağın yaklaşık olarak 4 milyon 500 bin TL’si ile erkek girişimcilerimiz, 4 milyon 750 bin TL’si ile kadın girişimcilerimiz desteklendi. Başka bir deyişle İlimiz kadınları da en az erkekleri kadar girişimci ruhuna sahip. Ülkemizde halen işgücüne kabaca erkeklerin %70, kadınlarınsa %30 oranında katılıyor olması en önemli yapısal sorunlardan birini oluşturmakta. Şimdi ise Müdürlüğümüz verileriyle ülkemizdeki bu yapısal sorununun bir nebze de olsa yavaş yavaş aşılmaya başlandığı anlaşılıyor. Neden daha fazla kadın girişimciye ihtiyaç duyuyoruz peki? Sadece eşitlik mi? Hayır, İş dünyasında daha etkin ve doğru kararlar alınabilmesi için, şirketlerin daha fazla kar edebilmeleri için kadın çalışana ihtiyaç duyuluyor. Kasım 2017 verilerine göre bu yıl içinde, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi alan 3 bin 186 girişimci adayımızdan 514’ü KOSGEB Desteğiyle kendi işini kurmuş. Bu rakamla Müdürlüğümüz Türkiye sıralamasında 8. Sıradaki yerini aldı.”