Kardeşlik iklimine adım adım

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Gençlik Merkezlerinde, 81 ilden gençler kamplarda buluşuyor.

Kahramanmaraş Gençlik merkezi, Okul temsilcilerine www.kampbasvuru.gsb.gov.tr üzerinden nasıl başvuru yapmalarını gerektiğini anlattı. Gençler Vkampların ücretsiz olduğunu duyunca ilk başta inanamayıp, çok mutlu olurken, Gençler mutlaka bu kardeşlik iklimine katılmak istediklerini belirttiler.

Gençlik ve Spor Bakanlığı çeşitli illerde ki kampları ile bu yılda gençleri bünyesinde ağırlayacak. Bu kamplardan bazıları;

Mersin Mehmet Akif Ersoy Gençlik Kampı

Kamp merkezi Mersin iline 90 km uzaklıktaki Silifke ilçesi Kapızlı mevkiindedir. Kamp 3 blok 54 1+1 daireden oluşmaktadır. Dairelerde duş, tuvalet ve dolaplar bulunmaktadır. Ayrıca kampta voleybol, basketbol, tenis, masa tenisi aktivelerinin yapılabileceği sahaların yanı sıra bir adet yüzme havuzu bir adette süs havuzu bulunmaktadır. Kamp kapasitesi 264 kişidir. El sanatları, Tiyatro, Müzik, Halk Oyunları, Deniz Aktiviteleri, Spor Aktiviteleri, Geziler yapılmaktadır. Kampta voleybol, basketbol, tenis, badminton, mini futbol, masa tenisi aktivelerinin yapılabileceği sahalar ile amfi tiyatro bulunmaktadır. Kampçılar, kişisel giysileri (şapka, eşofman, gözlük, şort, mayo, havlu, terlik,güneş kremi, v.b.) ile temizlik malzemelerini beraberinde getireceklerdir. Deniz etkinlikleri için koruyucu güneş kremi getirilmesi önerilir.

Kırşehir Ahi Evran Gençlik Kampı

Kamp kapasitesi 264 kişidir. Kamp bungalov evler ve 2 katlı misafirhaneden oluşup, 78 oda kapasitelidir. Kampta etkinlik olarak ; El Sanatları, Tiyatro, Müzik, Halk Oyunları, Yapay Tırmanış, Oryantring, Paintball, Doğa Yürüyüşü, Satranç, Kano, Badminton, Voleybol, Futbol, Tenis, Okçuluk gibi faaliyetler yapılmaktadır. Kampta gençlerimizin kişisel gelişimi için ;zararlı alışkanlıklar konusunda bilgilendirme eğitimi, Sosyal sorumluluk ve gönüllü çalışmalar, Etik ve insani değerler eğitimi, önemli şahsiyetlerin hayatları ve eserlerinin tanıtımı konularında bilgilendirmeler yapılmaktadır. Kişisel giysileri (şapka, kazak, mont, eşofman, gözlük, şort, havlu, terlik v.b.) ile temizlik malzemelerini beraberinde getireceklerdir. Gece ve gündüz ısı farklılığı çok olacağından (gündüz sıcak-gece serin) ikilim koşuluna ve yağmura uygun kıyafetlerin getirilmesi önerilir. Doğa yürüyüşleri ve diğer aktiviteler için küçük sırt çantası, el feneri getirilmelidir. Kampta gece-gündüz sıcaklık farkı yüksek olmaktadır. Ortalama sıcaklıklar; Gündüz: 20 – 25 C Gece: 5 – 10 C dir.

Bolu Aladağ Gençlik Kampı

Kamp merkezi Bolu'ya 40 km uzaklıkta yer almaktadır. Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile kamp merkezi arası yaklaşık 30 dk sürmekte olup deniz seviyesinden 1200 m. yüksekliktedir.Kampta konaklama 4 kişilik duşu ve tuvaleti içinde bulunan kamp konteynerlarında yapılmaktadır. Kamp Kapasitesi : 396 kişidir.Kampta, El Sanatları, Tiyatro, Müzik, Halk Oyunları, Yapay Tırmanış, Oryantring, Paintball, Doğa Yürüyüşü , Satranç, KanoBadminton, Voleybol, Futbol, Tenis, Okçuluk gibi etkinliklerin yanı sıra; Gölcük, Abant, Mudurnu, Yedi Göller, Çevre Köy gezileri de yapılmaktadır.Kamp doğa kampı olduğu için yılın her döneminde hava oldukça serindir. Dolayısıyla kampa gelirken kampçılar yanlarında kalın giysilerini de (kazak, mont, eşofman vs.) getirmeleri gerekmektedir. Ayrıca temizlik malzemelerini de beraberinde getireceklerdir.

Osmaniye Aslantaş Gençlik Kampı

Kamp merkezi Kadirli İlçesine 14 km, şehir merkezine 34 km uzaklıktadır. Kampta 310 dönüm alana kurulu olarak; 20 Odalı bir bina ve 4 kişilik 23 adet bungalov bulunmaktadır (Her odada tuvalet duş mevcut). 2 Adet basketbol sahası, 1 Plaj voleybolu sahası, 1 adet 20X40 m² içerisinde tenis kortu olan kapalı spor salonu ve yüzme havuzu mevcuttur. Kamp Kapasitesi 220 kişidir. Kampta Doğa yürüyüşü, yüzme, okçuluk, halk oyunları, tiyatro, paintball, futbol, mini golf, badminton, voleybol ve basketbol etkinlikleri ile geziler gerçekleştirilecektir.Kişisel giysileri (şapka, kazak, mont, eşofman, gözlük, şort, havlu, terlik v.b.) ile temizlik malzemelerini beraberinde getireceklerdir. Doğa yürüyüşleri ve diğer aktiviteler için küçük sırt çantası, el feneri getirilmelidir. havuz etkinlikleri için koruyucu güneş kremi getirilmesi önerilir.

Kastamonu Yolkonak Gençlik Kampı

Kamp merkezi Kastamonu'ya 10 km uzaklıkta bulunan Kadıdağı Yaylası Mevkiinde'dir. Kastamonu şehir merkezi ile kamp alanı yaklaşık 10 dakika sürmekte olup deniz seviyesinden 800 m. yüksekliktedir. Kampta konaklama 4 kişilik, duşu ve tuvaleti içinde bulunan bungalovlarda yapılmaktadır. Kamp kapasitesi 220 kişidir. Kampta, Paintball, Oryantiring, Yüksek İp Aktiviteleri, Ata Binme, Doğa Yürüyüşü, Voleybol, Futbol, Geleneksel Türk Sokak Oyunları, El Sanatları, Halkoyunları, Müzik, Tiyatronun yanı sıra; Kastamonu Şehir Gezisi, Safranbolu Şehir Gezisi, Daday İlçesi At Çiftliği Gezisi, Ilgaz Dağı Çevre Gezisi de yapılmaktadır. Kamp doğa kampı olduğu için yılın her döneminde hava oldukça serindir. Dolayısıyla kampa gelirken kampçılar yanlarında kalın giysilerini de (kazak, mont, eşofman vs.) getirmeleri gerekmektedir. Ayrıca temizlik malzemelerini de beraberinde getireceklerdir.

Trabzon Doğu Karadeniz Gençlik Kampı

Trabzon'a 55 km. uzaklıkta Düzköy İlçesine bağlı Haçkalı Baba mevkiinde bulunan kamp alanında konaklama ağaç bungalov evlerde yapılacaktır. Kamp alanında yemekhane, mutfak, sentetik futbol sahası, badminton, basketbol ve voleybol oyun alanları bulunmaktadır.

Kamp kapasitesi 176 kişidir.

Kampta treking, halk oyunları, drama, paintball, futbol, mini golf, badminton, voleybol ve basketbol etkinlikleri ile Çal Mağarası gezisi ve kaya inişi, Uzungöl, Sümela Manastırı, Ayasofya Müzesi, Atatürk Köşkü ve şehir gezileri gerçekleştirilecektir.

Kamp doğa kampı olduğu için yılın her döneminde hava oldukça serindir. Dolayısıyla kampa gelirken kampçılar yanlarında kalın giysilerini de (kazak, mont, eşofman vs.) getirmeleri gerekmektedir. Ayrıca temizlik malzemelerini de beraberinde getireceklerdir.

Antalya Alaaddin Keykubat Gençlik Kampı

Kamp merkezi Antalya'ya 12 km uzaklıktadır. Kamp merkezinde 4 kişilik, 33 adet bungalov bulunmaktadır. İçinde banyo, tuvalet ve dolaplar bulunmaktadır. Ayrıca kampta voleybol, basketbol, tenis, badminton, mini futbol, masa tenisi aktivelerinin yapılabileceği sahalar ile anfi tiyatro ve yapay tırmanış duvarı bulunmaktadır. Kamp kapasitesi 220 kişidir. Kampta, El sanatları, Tiyatro, Müzik, Halk Oyunları, Spor Aktiviteleri, Geziler yapılmaktadır. Kampa katılacak gençler kişisel giysileri (şapka, eşofman, gözlük, şort, mayo, havlu, terlik,güneş kremi, v.b.) ile temizlik malzemelerini beraberinde getireceklerdir.

Manisa Şehzadeler Gençlik Kampı

Kamp özelliği; Kamp kapasitesi 176 kişidir. Kampta konaklama alanı olarak 4’er kişilik 40 adet bungalov, 4’er kişilik 16 adet yatakhane, toplantı salonu, havuz ile aktivite alanları bulunmaktadır. Kamp etkinlikleri olarak; paintball, futbol, yüzme, masatenisi, voleybol, basketbol, okçuluk, sokak oyunları, halkoyunları, el sanatları, müzik,kaya tırmanma,mini golf, vb aktiviteler yapılmaktadır. Kamp alanı iklimi; yazları sıcaklık oranları +40°C üzerine çıkmakta olup zaman zaman da serin ve esintili yaz geceleri yaşanmaktadır. Gece ve gündüz ısı farklılığı çok olacağından (gündüz sıcak-gece serin) iklim koşuluna ve yağmura uygun kıyafetlerin getirilmesi uygun olacaktır. Kamp gezi alanları olarak; Kurşunlu kaplıcaları, Sart Antik Kenti, Sidas Antik Kenti, Şehzadeler kenti Manisa şehir gezisi yapılmaktadır. Doğa yürüyüşleri ve diğer aktiviteler için küçük sırt çantası, el feneri getirilmelidir. Ayrıca Kampçılar, kişisel giysileri (şapka, eşofman, gözlük, şort, mayo, havlu, terlik, v.b.) ile temizlik malzemelerini beraberinde getireceklerdir. Havuz etkinlikleri için koruyucu güneş kremi getirilmesi önerilir.

Yurt Dışında Yaşayan Gençler, Gençlik Kampında

Gençlik ve Spor Bakanlığı, çeşitli ülkelerde yaşayan Türk gençlerinin kaynaşmalarını sağlamak, dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve vatan hasretlerini bir nebze dindirmek amacıyla Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı işbirliği ile “Yurt Dışı Türkler Kampı”  düzenledi.

Almanya, Avusturya, Belçika, Lübnan, İtalya, İsveç, Finlandiya, Fransa, Hollanda, Kanada, Lüksemburg, İsviçre, Avustralya ve ABD'den gelen gençler, Antalya Alaaddin Keykubat Gençlik Kampı'nda düzenlenen “Yurt Dışı Türkler Kampı”nın 24-31 Mart tarihleri arasındaki erkek ve 01-08 Nisan tarihleri arasındaki kız dönemine katıldı.  18-25 yaş aralığındaki toplam 360 gencin katıldığı kamp, oldukça renkli anlara sahne oldu. Türk kimliği ekseninde Dünya’nın farklı ülkelerinde yaşayan gençler, kültürel birikimlerini birbirleriyle paylaşma imkanı tanıyan ve böylelikle kişisel gelişimlerine büyük katkı sağlayan kampın keyfini doyasıya yaşadılar. “Kültür ve Kimlik” temasında oluşturulan kamp programında seminerler ön plana çıktı. Yat turu ve Antalya şehir gezisi ile gençlerin beğenisini kazanan kampta ayrıca dağcılık, bisiklet, futbol, paintball, okçuluk gibi spor aktiviteleri, halk oyunları ve el sanatları kampın dolu dolu geçmesini sağladı. Yurt dışından gelen gençlerimizi kampta misafir etmek ve kamptan mutlu bir şekilde ayrıldıklarını görmek, Bakanlığımız için ayrı bir mutluluk vesilesi oldu.